Bayramın gelmesini fırsat bilerek şehir hayatının keşmekeşinden kurtulmak, enerji depolamak ve temiz hava solumak isteyenler... Sizin için fazla yol katetmeden ulaşabileceğiniz birbirinden güzel tatil mekanlarını derledik....
Minarelerin gökle buluştuğu yer: Edirne Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı Edirne, Osmanlı İm- paratorluğu'nun mimaride eriştiği yaratıcı düzeyi gösteren köşkleri, eski çarşıları, kervan sarayları, camileri ve özellik- le Mimar Sinan'ın ''ustalık eserim'' dediği Selimiye Camii ile adeta yaşayan bir müze kenti. Edirne, İstanbul'a 230 km., Ankara'ya 688 km., İzmir'e 534 km. uzaklıkta bulu- nuyor. İstanbul'dan TEM yolundan girerek otoban ile veya Silivri-Çorlu üzerinden D-100 karayolu gidebilirsiniz. Sir- keci Garı'ndan trenle de ulaşma imkanı vardır.
Tarihin mola verdiğiyer: Safranbolu ADINI yörede yetiştirilen safran bitkisinden alan Safranbolu, ahşap Türk-Osmanlı sivil mimarisinin en zengin örneklerinin bütün olarak korunduğu gerçek bir müze kent. Safranbolu, geleneksel Türk toplum yaşantısının özelliklerini yansıtan ve tarihi geçmişinde yarattığı kültürel mirası, çevresel dokusuyla koruyan özel bir yer. Safranbolu'nun İstanbul'a uzaklığı 398 km, İzmir'e 732 km, Ankara'ya 215 km. Safranbolu'ya karayolu ile üç ayrı yönden ulaşmak mümkün.
İki dere arasındaki huzur: Ağva RESMİ kayıtlarda Yeşilçay olarak geçen Ağva, Şile'nin 40 km doğusunda, Karadeniz'in batısında yer alan bir sahil beldesi. Şehrin gürültüsünden kaçmak ve huzurlu bir tatil geçirmek isteyenlerin tercih ettiği bu belde İstanbul'a 110 km uzaklıkta. Orman, dere ve kumsalı ile kendine özgü atmosferi olan Ağva, iki nehir arasında kalmış bir doğa harikası. Modern tesisleriyle yepyeni bir kimliğe bürünen Ağva, küçük bir sahil kasabası havasından uzakta.
Cumalıkızık: Zamantüneline yolculuk CUMALIKIZIK, Köyü, günübirlik gezilerin ideal mekanı. Hafta sonu kaçabileceğiniz köy; Arnavut kaldırımlı sokakları ve renk cümbüşü evleriyle sizi geçmişe taşıyacak. Cumalıkızık, Uludağ yamaçlarında bulunuyor. Bursa'dan Eskişehir-Ankara yönüne devam ederseniz, 10 km sonra Cumalıkızık levhasını görürsünüz. Levhadan 3 km sonra köyün meydanındasınız. Köye, İstanbul'dan üç buçuk saat sonra, Bursa'dan minibüs ve belediye otobüsleri aracılığıyla da yarım saatte ulaşılıyor
İznik: Osmanlı'dankalan yadigar ANADOLU'nun ilk Türk başkenti, zamanın bilginler kenti olarak anılan İznik, dünyaca ünlü çinisi, doğası, gölü, anıtsal yapılarıyla açık hava müzesi konumunda. Bursa'nın 86 kilometre kuzeydoğusunda yer alan antik kent, aynı isimli gölün doğu kıyısında. Bursa çevresinde hakim olan güzel doğadan İznik de nasibini almış. Zeytinlik, bağ ve bahçelerle kaplı İznik'in etrafı 10-13 metre yüksekliğinde 5 kilometrelik surlarla çevrili. Şehre, her biri diğerinden ihtişamlı dört ana kapıdan giriliyor.
Göreme'yigörmeden olmaz TARİHİ, peri bacaları, vadileri ve kültürüyle Kapadokya'nın kalbidir Göreme. Bölgenin en çok ziyaret edilen yeri olan Göreme her mevsim ve saatte oluşan ışık efektleriyle bambaşka güzellikler sergiliyor. Kapadokya Nevşehir'e bağlı. Bu bölgeye ulaşmak için uçak, otobüs ya da tren tercih edilebilir. Uçak yolculuğu yapmak isteyenler Kayseri'ye kadar uçakla gelip, oradan bölgeye ulaşabilir. Ayrıca İstanbul, Ankara ve İzmir'den Göreme'ye şehirlerarası otobüsler her an mevcut.
Kiremitlerdiyarı: Trilye İSTANBUL-Trilye 278 km, Bursa-Mudanya arası 25 km. Mudanya Trilye 10 km. Bayramoğlu-Darıca sapağında otobandan ayrılarak Eskihisar'dan feribotla Topçular iskelesine geçin. Yalova üzerinden Bursa yoluna çıkın. Gemlik'ten sonra sağdaki Kurşunlu sapağı ile sahile paralel yoldan Mudanya'ya ardından Trilye'ye ulaşabilirsiniz. Aracımızı park edip Trilye'nin daracık sokaklarında kısa bir gezinti yaptığımızda Trilye'de gözalıcı eski Rum evlerine ve tarihi binalara şahit oluyoruz.
Güneşin sonbattığı yer TÜRKİYE''nin en batısındaki Gökçeada, doğal yapısı ve kumsallarıyla göz kamaştırıyor. Gökçeada'ya Çanakkkale'den ya da Eceabat-Kabatepe Limanı'ndan gidebilirsiniz. Çanakkale-Gökçeada arası 1.5 saat sürüyor. Gökçeada'ya İstanbul tarafından gelmek için Tekirdağ-Malkara-Keşan-Gelibolu- Eceabat yolunu kullanmanız ve Eceabat'a geldikten sonra Kabatepe Limanı'ndan adaya gemiyle hareket etmeniz gerekiyor. İzmir'den gelecekler Çanakkale'den Bandırma feribotunu kullanıyor.
İstanbul'unnefes borusu TEMİZ havası, altın renkli doğal kum plajları, temiz denizi ile Karadeniz sahilindeki Şile, güney sahillerini aratmayacak güzellikte. Şile, İstanbul'a 70 kilometre uzaklıkta. İstanbul'un Avrupa yakasından Fatih Köprüsü'nü geçerek yola çıkanlar, Ümraniye Şile çıkış bağlantı yolundan devamla, Ömerli istikametinde Şile Yolu'ndan devam ederek Şile'ye 45 dakikada ulaşabilir. Otobüs yolculuğunu seçerseniz, Üsküdar'dan Şile'ye Şile-Ağva-ÜsküdarTurizm otobüsleri ile gidebilirsiniz.