Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 20 Ekim 2006

Bayram mönüsü



Kıymalı tarhana çorbası
1 sb haşlanmış nohut, 1 çk aşurelik buğday, 4 sb et suyu, 100 gr. kıyma, 4 çk tarhana, 1.5 çk tuz, Sos için: 4 çk tereyağı, 1 tk nane. Servis için: Yuvarlak ekmek.
Nohut, buğday, su ve tarhanayı pişirin. Ardından yağda naneyi yakıp, şöyle bir gezdirin. Yuvarlak ekmeklerin kapaklarını kesip çorbaya koyun. sb: Su bardağı - çb: Çorba kaşığı

Pastırmalı Et Sarma
5 adet ince dövülmüş biftek, 1 çk hardal, 5 dilim çemenli pastırma, 5 dilim kaşar peyniri, 2'şer adet domates ve sivri biber, yarım çb su. Kızartmak için yağ.
Etleri düz bir zemine serin ve üzerlerine ince bir tabaka hardal sürün. Üst üste birer dilim pastırma ve kaşar peyniri koyup, rulo şeklinde sarıp, kürdanla tutturun. Sıvı yağda kızartın. Düdüklü tencereye domates et ve biberleri dizin. Suyu ilave ettikten sonra 15 dakika pişirin.

Pazılı Pilavlı Köfte
1 demet pazı Pilav için: 1 sb yasemin pirinci, 2 sb su, 1 çk tereyağı, 1 çk tuz Köfte için: 500 gr. kıyma, 2 soğan, 3 dilim ekmek içi, 1 çk sirke, tuz, karabiber, kimyon. Kızartmak için sıvı yağ.
Pilav için, kaynamış suya tereyağı tuz ve pirinci ekleyin. Saplarını kestiğiniz pazıları 5 dakika haşlayıp, soğuk sudan geçirin. Köfteleri kuru köfte gibi hazırlayıp kızartın. Ardından pilavla kaplayıp, pazıya sarın.

Pırasalı Fıstıklı Pilav
2 su bardağı yasemin pirinci, 1 çk tereyağı, 2 çk dolmalık fıstık, 2 çk kuş üzümü, 1 pırasa, 4 su bardağı sıcak su, tuz.
Tereyağı fıstık ve kuşüzümlerini kavurun. İncecik doğradığınız pırasayı ekleyip, 2-3 dakika daha kavurun. Suyu ilave edin. Kaynayınca tuz ve yıkanmış pirinci ekleyin. Suyunu çekene kadar, önce 10 dakika orta, daha sonra kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra üzerine kağıt havlu koyun.

Badem Süslemeli Bayram Tatlısı
7 yumurta, 2 kahve fincanı toz şeker, yarım çk tuz, 8 kahve fincanı çekilmiş badem, 2 kahve fincanı un, 3/4 kahve fincanı eritilmiş tereyağı. Şerbeti için: 4 su bardağı tozşeker, 3 su bardağı su, 2 çk limon suyu.
Yumurta sarılarını toz şekerle çırpın. Başka bir kapta yumurta aklarıyla tuzu çırpın. İçine badem, yumurta karışımı ve tereyağı ekleyip yedirin. 25 cm çapındaki tepsinin içine hamuru alın. 25 dakika pişirip, üzerine şerbetini dökün.

Kolay Baklava
3/4 ekmek içi, 3 çk toz şeker, 4 sb fındık, 6 yumurta, 150 gram eritilmiş tereyağı. Şerbeti için: 3 sb toz şeker, 1.5 sb su, 1 çk limon suyu.
Ufalanmış ekmeği tuz şeker ve fındıkla karıştırın, yağlanmış tepsiye, yufkaların arasına iç malzemeyi koyarak dizin, şerbetleyin.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bu bayram herkes çok...Cama dokunanlar strese...
Dizi dizi inciyiz...Gözünüze göz değmesin
İçimiz dışımız birBuyurun sofraya!
Yemek için alternatiflerAcil servis
Rüya yorumlarıSevgi mesajları
GÜNCEL
Tane Tane tane tespit
atv'deki 'Son Baskı' programını meslektaşı Ergun Babahan ile...
Terör İslam'ın ruhuna aykırı
Nikâh için geldi
'Fingirdeme' dedi...
Beleş müfettiş
Yolunuz açık olsun
17'lik hırsızı doğum ele verdi
SPOR
Ah Ah birde bu gol olmasaydı
Sarı-Lacivertliler UEFA Ligi H Grubu'ndaki ilk maçında İngiliz...
Otelde motivasyon
Zico'dan pembe tablo
Lucescu iddası
Beşiktaş'a ağır darbe
Tigana yine hedef
Tek sorun para
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 39.823,940 D:% 0,20
DOLAR S: 1,461 D:% -0,31
EURO S: 1,835 D:% 0,30
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu