Ramazan Ayı'nın gelmesiyle sofralar daha da renklendi... 'İftara ne pişireyim?' diye kara kara düşünmeyin. Çorbadan tatlıya kadar en güzel ve pratik yemek tarifleri her gün burada....
Ispanak Püresi
MALZEME: (2 Kişilik) 500 gr ıspanak, 1 adet kuru soğan, 3 diş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, 1 kase yoğurt, tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber
HAZIRLAMA: Ispanakları temizleyip, iyice yıkayın ve bir tencereye alın. Tuz, ince ince kıyılmış soğan ve sarımsakları ekleyip, kısık ateşte kendi suyu ile pişirin. Piştikten sonra ıspanakları bir çatalla ezerek püre haline getirin. Derin bir kaba koyup, üstten kaşıkla bastırın ve kabı ters çevirip, püreyi servis tabağına çıkartın. Üzerine çırpılmış yoğurdu dökün ve 1 tutam pul biber serperek servis yapın.
Fırında Patatesli Balık
MALZEME: (2 Kişilik) Yarım kg beyaz etli balık, 3 adet patates, 3 yumurta, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı galeta unu, 100 gr kaşar peyniri, karabiber, tuz
HAZIRLAMA: Balıkları temizleyip fileto tarzında ikiye ayırın. Yıkayıp suların süzdürün. Sonra tereyağı ile kızartın. Soğuduktan sonra deri ve kılçıklarını ayıklayıp beyaz etleri küçük parçalara ayırın. Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve tavada kızartın. Üstüne karabiber ve tuz ilave serpin. Yumurtaları patateslerin üzerine kırıp unu ilave edin ve iyice karıştırın. Isıya dayanıklı cam bir kabı yağlayın ve üstüne galeta unu serpin. Balık etlerini üzerine yerleştirin. Karışımı tepsideki balıkların üstüne yayın. 150 derece fırında pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırında 5 dakika daha tutun.
Fıstıklı Künefe
MALZEME: (4 kişilik), 200 gr tel kadayıf, 50 gr tuzsuz dil peyniri, 4 çorba kaşığı tereyağı, 2 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, limon
HAZIRLAMA: Şeker ve suyu kaynatın, 1 kaşık limon suyu ekleyip, soğumaya bırakın. Tereyağından 1.5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıfları ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın. Künefeyi pişireceğiniz tepsinin dibini yağlayarak kadayıfların yarısını yerleştirin. Üzerine dilimlenmiş dil peynirini koyun. En üst kısma yeniden kadayıf döşeyerek ılık fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Çevirip bu yüzünü de kızartın. Fırından alarak fazla ağdalanmamış soğuk şurubu sıcak künefenin üzerine döküp, sıcak olarak servis yapın.