Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 19 Ekim 2006

İftar mönüsü

Ramazan Ayı'nın gelmesiyle sofralar daha da renklendi... 'İftara ne pişireyim?' diye kara kara düşünmeyin. Çorbadan tatlıya kadar en güzel ve pratik yemek tarifleri her gün burada....



Ispanak Püresi

MALZEME:
(2 Kişilik) 500 gr ıspanak, 1 adet kuru soğan, 3 diş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, 1 kase yoğurt, tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber

HAZIRLAMA:
Ispanakları temizleyip, iyice yıkayın ve bir tencereye alın. Tuz, ince ince kıyılmış soğan ve sarımsakları ekleyip, kısık ateşte kendi suyu ile pişirin. Piştikten sonra ıspanakları bir çatalla ezerek püre haline getirin. Derin bir kaba koyup, üstten kaşıkla bastırın ve kabı ters çevirip, püreyi servis tabağına çıkartın. Üzerine çırpılmış yoğurdu dökün ve 1 tutam pul biber serperek servis yapın.

Fırında Patatesli Balık

MALZEME:
(2 Kişilik) Yarım kg beyaz etli balık, 3 adet patates, 3 yumurta, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı galeta unu, 100 gr kaşar peyniri, karabiber, tuz

HAZIRLAMA:
Balıkları temizleyip fileto tarzında ikiye ayırın. Yıkayıp suların süzdürün. Sonra tereyağı ile kızartın. Soğuduktan sonra deri ve kılçıklarını ayıklayıp beyaz etleri küçük parçalara ayırın. Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve tavada kızartın. Üstüne karabiber ve tuz ilave serpin. Yumurtaları patateslerin üzerine kırıp unu ilave edin ve iyice karıştırın. Isıya dayanıklı cam bir kabı yağlayın ve üstüne galeta unu serpin. Balık etlerini üzerine yerleştirin. Karışımı tepsideki balıkların üstüne yayın. 150 derece fırında pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırında 5 dakika daha tutun.

Fıstıklı Künefe

MALZEME:
(4 kişilik), 200 gr tel kadayıf, 50 gr tuzsuz dil peyniri, 4 çorba kaşığı tereyağı, 2 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, limon

HAZIRLAMA:
Şeker ve suyu kaynatın, 1 kaşık limon suyu ekleyip, soğumaya bırakın. Tereyağından 1.5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıfları ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın. Künefeyi pişireceğiniz tepsinin dibini yağlayarak kadayıfların yarısını yerleştirin. Üzerine dilimlenmiş dil peynirini koyun. En üst kısma yeniden kadayıf döşeyerek ılık fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Çevirip bu yüzünü de kızartın. Fırından alarak fazla ağdalanmamış soğuk şurubu sıcak künefenin üzerine döküp, sıcak olarak servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Berrak Küba'ya yapımcı davayaEkranların yeni ikilisi
Tutabilene aşkolsunBabayı oynamak mafyadan zormuş
Bu kez sesiyle para kazanacakAşkından ümidi kesmedi
Psikopat Şebnem!Kafkas güzeli
Coşkuyu ve aşkı dans ederek yaşaBayram sofralarına dikkat
Paralar mikrop saçıyorYeni neslin kalbi tehlikede
Işık tünelinden geri dönenlerPapaya mide dostu
Acil servisSoytarılık yapmam
Gül de kışı sevmiyor...Bahtsız Jennifer
İhaneti hissetmişArtık kaçmıyor
Evlatlığı reklam için mi?Laz fıkrasını aratmıyor
Aşkına sürpriz parti verecekBayram 'hava'sına girin
Hollywood'ta Türk esintileri!Rüya yorumları
Sevgi mesajları
GÜNCEL
Kadir Kadir Gecesi'nin önemi
Bu gece Kur'an-ı Kerim'in 'Bin aydan daha hayırlı' dediği Kadir...
Elveda aşk
Fırtına dehşeti
Çetecikler
Nefes nefese kalp nakli
Bolu'da keçi krizi
Kapı gibi fetih
SPOR
Şeker Şeker koması: 1-2
İlk yarıda rakibini ezen ve İliç'le golü de bulan...
Bunun adı ihanet
Ada'lardan bir zafer gelir...
Fener bu kadroyla oynasın...
Şok! Delgado zehirlendi
Arabayla 2 saatte gittim
İstifa yok.. Kovulabilir
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 39.743,830 D:% 3,35
DOLAR S: 1,469 D:% -0,81
EURO S: 1,841 D:% -0,94
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu