Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 18 Ekim 2006

İftar mönüsü



Etli Kabak Dolması
HAZIRLAMA: Kabakların üstünü kazıyıp, ikiye bölün, içlerini oyun. Soğanları ince kıyın, üzerine kıyma, pirinç, kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyin iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı kabaklara doldurun, üzerine kemik suyunu ekleyerek 15 dakika kadar pişirin. Terbiye için yumurta ile kemik suyunu çırpın, üzerine unu ekleyin, çırpmaya devam edin, kabağın sıcak suyundan azar azar ekleyerek malzemeyi ısıtın, terbiyeyi de tencereye ekleyin, tereyağını da koyduktan sonra 2 dakika kadar pişirin. Üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak servis yapın.
MALZEME: (4 Kişilik) 4 orta boy kabak, 2 orta boy soğan, 25 gr tereyağı, 150 gr dana ve koyun kıyma, 2 yemek kaşığı pirinç, 1 su bardağı kemik suyu, 4-5 dal dereotu, 4-5 dal maydanoz, karabiber, tuz, 1 yumurta, Terbiye için yarım çorba kaşığı un, yarım su bardağı kemik suyu

Ispanaklı Börek
HAZIRLAMA: Ispanağı temizleyip ince ince doğrayın. Sarımsakları soyup kıyın. 2 kaşık sıvıyağı tavada ıspanak ve sarımsağı hafif sote edin. 1 tutam tuz ve karabiber serpin, karıştırıp ocaktan alın. Beşamel sos için; margarinle unu hafif kavurun. Sütü azar azar ekleyerek, yedirip koyulaşıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. 1 tutam tuz ve muskat serpin. Ateşten alıp üzerine bin kapak kapatın. Yufkanın birini ufak parçalara bölün. Fırın kabını bir bütün yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Yufka parçalarını yerleştirin. Hazırladığınız ıspanaklı karışıma pastırma ve beşameli ekleyip karıştırın. Yufkanın içine yayın. Dışa sarkan yufkayı üzerine kapatın. Kenarına yumurta sarısı sürün. Isıtılmış 180 derece fırında pişirin.
MALZEME: (6 Kişilik) 700 gr ıspanak, 2 diş sarımsak, 2 yufka, tuz, karabiber, 4 çorba kaşığı sıvıyağ, 4 dilim pastırma, 3 çorba kaşığı kaşar peyniri, 1 yumurta sarısı, Beşamel sos için 50 gr margarin, 1.5 su bardağı süt, yarım su bardağı un, 1 tutam muskat

Cevizli Kadayıf
HAZIRLAMA: Tezgaha yufkayı serin. Cevizden 2 çorba kaşığı ayırıp kalanını yufkanın üzerine serpin. Tel kadayıfı didikleyip cevizin üzerine yayın. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Rulo şeklinde hazırladığınız yufkayı 1.5 parmak kalınlığında kesin. Yağlanmış fırın tepsisine kestiğiniz parçaları yerleştirin. Üzerlerine azar azar tereyağı ve ceviz ilave edip 30 dakika pişirin. Bir kapta şeker ve suyu kaynatıp soğumaya bırakın. Pişirdiğiniz kadayıf sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün.
MALZEME: (4 kişilik), 1 yufka, 1.5 su bardağı ceviz, 300 gr tel kadayıf, 1 çorba kaşığı tereyağı, Şerbet malzemesi 5 bardağı su, 4 bardağı şeker




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
'Gizlice Umre'ye gitmek...Telefonunu bile açmıyor
Vicdanı ağır bastıBu fotoğraflar sandıktan çıktı
Su üzerine resim yapma sanatı...'Birçok gençten daha masumum'
Zatürreeye dikkatHollywoodlu Türkler
Ev tamam sıra aşktaKuliste gerginlik
Doğa'ya dair hayat öyküsüDikkatsizliğinin kurbanı oldu
Seda'nın frikiği Ramazan'a özelProtestoya destek verdi
Aşık olmak istiyor20 yıl sonra sette
Adını koluna yazdıNezleye karşı armut yiyin
Beslenmenin dişlere etkisiKırmızı pancar şifa kaynağı
Hollywood gündemiUnvanına yakışan tanıtım
Mariah seksiliği çok sevdiKeira ile Lindsay çok...
Monica'dan daha zarifi yokTürkler de popüler bir...
Prens çiftçi mi oluyor?Acil servis
Rüya yorumlarıSevgi mesajları
GÜNCEL
Yine Yine aşk skandalı
İzmit Gaz A.Ş.'de müdür yardımcısıyken apar-topar Ankara'ya...
Acı ve keder hep vardı
Son kez Boğaz
Havada klor dehşeti
Yemin etmenin hükmü
Canavar mesaide
Zehire öykülü panzehir
SPOR
1 1 ihtimal daha yok
Bordeaux ve Liverpool maçlarından 1 puan alan Sarı-Kırmızılılar, 2.
Ver Saracoğlu'nu al...
Balyoz gibi indi
Açık ara önda
Dağ fare doğurdu
Kaybetseydik zenci olurdum
Çarşı siyaha karşı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 38.456,750 D:% -1,39
DOLAR S: 1,478 D:% 0,27
EURO S: 1,855 D:% 0,38
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu