Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 17 Ekim 2006

İftar Mönüsü

RAMAZAN Ayı'nın gelmesiyle sofralar daha da renklendi... 'İftara ne pişireyim?' diye kara kara düşünmeyin. Çorbadan tatlıya kadar en güzel ve pratik yemek tarifleri her gün burada....



Zeytinyağlı Kereviz

HAZIRLAMA: Bir tencerede zeytinyağı ile ayıklanmış arpacık soğanları, kabukları kazınmış ve halka halka kesilmiş havuçları ve bezelyeleri biraz kavrun. Temizlediğiz kerevizleri bol suyla yıkayın ve 15 dakika kadar haşlayın. Kerevizlerin suyu süzüp kavrulan soğan ve havuçların üzerine ilave edin. Bunlara soyup doğradığınız patatesleri ekleyin. Tuzunu ayarlayın, limon suyunu ekleyin. Üzerine iki bardak su ilave ederek karıştırıp orta ateşte pişirin. Soğduktan sonra tabaklarda servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz serpin.

MALZEME: (6 Kişilik) 1 kilo kereviz, 2 adet orta boy havuç, 2 adet orta boy patates, 10 adet arpacık soğan, 1 su bardağı iç bezelye, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 küçük demet maydanoz, 1 limon, tuz, 2-3 bardak su

Limonlu Pilav

HAZIRLAMA: Önce bir tavada 2 çorba kaşığı margarini eritin. Ayıklanmış ve doğranmış taze soğanları, Soyulmuş ve küp küp doğranmış kerevizi orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulduktan sonra 3 su bardağı pirinci, 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğunu, tuz ve biberi ilave edip karıştırın. Orta ateşte suyunu çeken kadar pişirin. Limon dilimleri ile süsleyip, haşlanmış tavuk göğsü, dana eti ya da balık ile servis yapabilirsiniz.

MALZEME: (4 Kişilik) 3 bardak haşlanmış Amerikan Pirinci, 4-5 dak taze soğan, 1 adet kereviz, 2 çorba kaşığı margarin, 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1 çay kaşığı tuz, karabiber

Vanilyalı Krema

HAZIRLAMA: Süte şekerin yarısından fazlası ve bir tutam tuz katılarak kaynatın. Ayrı bir tencereye dört yumurtanın sarısını, kalan şekeri ile vanilyayı katılarak telle iyice çorpın.. Sonra pirinç unu venişastayı (patates nişastası tercih edin) ekleyerek tekrar karıştırın ve bir iki dakika çırpın. Bu malzemelerin üzerine soğumaya bırakılan sütü sicim gibi akıtılarak bir taraftan da tel ile güzelce karıştırarak ateşin üzerine koyun. Ateş üzerinde iken telle tencerenin dibinden ve etrafından süratlice karıştırılarak pişirmeye devam edin. Koyulaşınca hemen kuplara alın. Soğumaya bırakın. Sonra süsleyerek servis yapın.

MALZEME: (5 Kişilik), 4 bardak süt, 1 bardak şeker, 4 adet yumurta sarısı, 1 fincan pirinç unu, yarım fincan nişasta, 1 tutam tuz, 1 kahve kaşığı toz vanilya.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Büyük finalBoşanma stresini attı
Bu davanın sonu gelmezSürpriz böyle olur
Kalbim hala Emre'deDalgasını geçecek
Aldatılırsam komik olmamPamuk tarlasında doğan büyük aşk
İlker bitti Güzi başladıSevgi mesajları
Esin'in hayali çok 'minicik'Seni gidi taklitçi seni
Evliliğe bölüm sayıyorRüya yorumları
Evim evim güzel evimGrip hızla yayılıyor
Mutfakta biri mi var?Sedef, kalp krizi riskini...
Hamilelikte yüksek tansiyonBiberiye çayı sakinleştiriyor
Acil servisSorunlar adına yakıştı
Basit hayat tarzı...Batıl inanç kabusu
Şimdiki moda giyinmemek!Bu gökdelen çok 'tatlı'
Superman BenEn güzel göğüs onda
Adeta küçük Seal!Dünya turuna çıkıyor
Oğlu şans verecek
GÜNCEL
Evlenene Evlenene para boşanana ceza
AKP'li Ahmet Işık'ın Meclis'e sunduğu teklif kabul edilirse, yoksul...
'Cep' yerine 'kart'
Anlat evlat
Oje abdeste engeldir
Kul işi deprem
İhalenin 'Su'yu çıktı
İhmal kurbanı mı?
SPOR
Bıçak Bıçak sırtı
G.Saray ve Fenerbahçe'yi şampiyonluk yarışından kopma noktasına...
Yanal hepsine fark attı
Hakan'a makas
Hakkımdaki kararı başkan verir
Dersimiz Tottenham
Doğan ilaç oldu
Kuluplerden taviz yok
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 38.997,950 D:% 1,33
DOLAR S: 1,475 D:% 0,10
EURO S: 1,848 D:% 0,08
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu