RAMAZAN Ayı'nın gelmesiyle sofralar daha da renklendi... 'İftara ne pişireyim?' diye kara kara düşünmeyin. Çorbadan tatlıya kadar en güzel ve pratik yemek tarifleri her gün burada....
Zeytinyağlı Kereviz
HAZIRLAMA: Bir tencerede zeytinyağı ile ayıklanmış arpacık soğanları, kabukları kazınmış ve halka halka kesilmiş havuçları ve bezelyeleri biraz kavrun. Temizlediğiz kerevizleri bol suyla yıkayın ve 15 dakika kadar haşlayın. Kerevizlerin suyu süzüp kavrulan soğan ve havuçların üzerine ilave edin. Bunlara soyup doğradığınız patatesleri ekleyin. Tuzunu ayarlayın, limon suyunu ekleyin. Üzerine iki bardak su ilave ederek karıştırıp orta ateşte pişirin. Soğduktan sonra tabaklarda servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
MALZEME: (6 Kişilik) 1 kilo kereviz, 2 adet orta boy havuç, 2 adet orta boy patates, 10 adet arpacık soğan, 1 su bardağı iç bezelye, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 küçük demet maydanoz, 1 limon, tuz, 2-3 bardak su
Limonlu Pilav
HAZIRLAMA: Önce bir tavada 2 çorba kaşığı margarini eritin. Ayıklanmış ve doğranmış taze soğanları, Soyulmuş ve küp küp doğranmış kerevizi orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulduktan sonra 3 su bardağı pirinci, 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğunu, tuz ve biberi ilave edip karıştırın. Orta ateşte suyunu çeken kadar pişirin. Limon dilimleri ile süsleyip, haşlanmış tavuk göğsü, dana eti ya da balık ile servis yapabilirsiniz.
MALZEME: (4 Kişilik) 3 bardak haşlanmış Amerikan Pirinci, 4-5 dak taze soğan, 1 adet kereviz, 2 çorba kaşığı margarin, 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Vanilyalı Krema
HAZIRLAMA: Süte şekerin yarısından fazlası ve bir tutam tuz katılarak kaynatın. Ayrı bir tencereye dört yumurtanın sarısını, kalan şekeri ile vanilyayı katılarak telle iyice çorpın.. Sonra pirinç unu venişastayı (patates nişastası tercih edin) ekleyerek tekrar karıştırın ve bir iki dakika çırpın. Bu malzemelerin üzerine soğumaya bırakılan sütü sicim gibi akıtılarak bir taraftan da tel ile güzelce karıştırarak ateşin üzerine koyun. Ateş üzerinde iken telle tencerenin dibinden ve etrafından süratlice karıştırılarak pişirmeye devam edin. Koyulaşınca hemen kuplara alın. Soğumaya bırakın. Sonra süsleyerek servis yapın.
MALZEME: (5 Kişilik), 4 bardak süt, 1 bardak şeker, 4 adet yumurta sarısı, 1 fincan pirinç unu, yarım fincan nişasta, 1 tutam tuz, 1 kahve kaşığı toz vanilya.