Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 16 Ekim 2006

İftar mönüsü

Ramazan Ayı'nın gelmesiyle sofralar daha da renklendi... 'İftara ne pişireyim?' diye kara kara düşünmeyin. Çorbadan tatlıya kadar en güzel ve pratik yemek tarifleri her gün burada....



Gondol Köfte

HAZIRLAMA:
Kıymaya, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, baharatları, karbonatı ve tuzu ilave ederek yoğurun. Doğranmış soğanı ve mantarları, suyunu çekene kadar yağda kavurun. Kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi ilave ederek ateşten alın. Köftelerin içini oyarak kayık şekline getirin. Köfteleri fırında yarı yarıya pişirin. Az pişmiş köfteleri fırından alın. İçlerine mantarlı harçtan doldurup, üzerini kaşar dilimiyle kapatın. Kaşarın üzerine domates dilimi oturtup, kalan boşluklara sivri biber dizin. Salçayı su ile ezerek tepsinin üzerini boşaltın. Tepsiyi tekrar fırına sürerek kaşar eriyene dek pişirin.

MALZEME:
(6 Kişilik) Yarım kg kıyma, 3 dilim bayat ekmek içi, 1 soğan, 1 çay kaşığı karbonat, tuz, karabiber, köftebaharı, İçine: 10 adet mantar, 1 adet soğan, ayçiçek yağı, bir demet maydonoz, 2 adet domates 5 sivri biber, 1,5 su bardağı su, 1 çorba kaşığı salça, bir miktar kaşar peyniri.

Piyaz

HAZIRLAMA:
Fasulyeleri akşamdan ıslatın, ertesi gün yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzüp, salata tabağına koyun. İçine yarım halka şeklinde doğrayıp, tuzla hafif ovduğunuz soğanı veya yeşil soğanı, kıyılmış sivri biberi koyup karıştırın. Üzerine doğranmış domates, yumurta ve maydanozla ekleyin. Zeytinyağı, sirke veya limon suyu gezdirip, zeytinle süsleyin.

MALZEME:
(5 Kişilik) 1 su bardağı kuru fasulye, 2 adet domates, 2 adet sivri biber, 1 adet katı yumurta, 2 adet soğan veya bol yeşil soğan, 1/2 çay fincanı zeytinyağı, 1/2 çay fincanı sirke veya limon suyu, 5-6 adet zeytin, 1/2 demet maydonoz

Sakızlı Sütlaç

HAZIRLAMA:
Pirinci ayıkladıktan sonra yıkayın. Yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzdükten sonra tahta kaşıkla biraz ezin. Sütü tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra toz şekeri ve ezdiğiniz pirinçleri ilave edin. 1 su bardağı su ile karıştırdığınız nişastayı ekleyin. Tahta kaşıkla sürekli çevirerek pişirin. Son olarak damla sakızını ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırın kaplarına doldurun. Üzeri kahverengi olana dek fırında tutun. Soğuduktan sonra servis yapın.

MALZEME:
(5 kişilik), 100 gr. pirinç, 1 kg süt, 250 gr. toz şeker, 1 su bardağı su, 100 gr nişasta, 1 paket vanilya, 10 gr damla sakızı




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bi orası kalmıştıKıskançlık krizi
Yeni imajı 10 bin dolarParayla saadet olmuyormuş
Stresi yenmenin en...'Ustalarımın tadını...
Sakın hafife almayınAjanslar modelleri öldürüyor
Aşk yaşa bakmazYemin büyüyor
Evlilik 2007'deŞans yüzüne güldü
Helin'den protestoAşırı kilo öğrenmeyi azaltıyor
Üzeri filizlenmiş...Ceviz ye, kalbin teklemesin
Servetlik filmlerde...'Asla bırakmam'
Hayatı belgesel olduİşin suyu iyice çıktı!
Başarısızlık ihtimali yokYakışıklılığı engel oldu
Ünlü aktörü para bozduHollywood dünyası
Acil servisRüya yorumları
Sevgi mesajları
GÜNCEL
Kahraman Kahraman benim
Fettah Tamince: Arkamda kimse yok, sadece finansman modellerinde fark...
Katliamdan farksız
Gel de boşan!
Hırsızı bile lüküs
Adak hükümleri
Sabırlar linç olmuş
Başarının ödülü de geldi
SPOR
Acemiler Acemiler mangası
F.Bahçe, Alex ve Lugano ile ilk yarıyı 2-0 önde kapadığı Ankaraspor...
Kartal pençesi
Zico istifa
Başkana hediye
Vestel'in inadı inat
Gözü korktu
Sambacılar da kapışıyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 38.486,090 D:% 0,44
DOLAR S: 1,467 D:% -0,95
EURO S: 1,838 D:% -1,05
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu