RAMAZAN Ayı'nın gelmesiyle sofralar daha da renklendi... 'İftara ne pişireyim?' diye kara kara düşünmeyin. Çorbadan tatlıya kadar en güzel ve pratik yemek tarifleri her gün burada..
Kış Çorbası HAZIRLAMA: Pirinci ve tavuk göğsünü ayrı yerlerde haşlayın. Küp şeklinde doğradığınız. patates, havuç ve kerevizi tavuk etiyle beraber bir tencereye koyun. Sebzeler iyice pişince, haşlanmış pirinçleri ve tuzu da ekleyin. Bir kabın içinde çırptığımız yumurtayı ve limon suyunu çorbanın kaynayan suyuyla karıştırın ve bu karışımı çorbaya ekleyin. Çorbanın üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyerek MALZEME: (4 Kişilik) Yarım su bardağı pirinç, 1 adet tavuk göğsü, 2 adet patates, 1 havuç, 1 adet kereviz, 1 limon, 1 yumurtanın sarısı, İnce kıyılmış maydanoz, yeteri kadar tuz
*** Kıymalı Spagetti HAZIRLAMA: Spagettiyi tuz ilave edilmiş bol kaynar suda haşlayın. Soğanı ince ince doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurun. Havucu ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Domatesi ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırarak 5- 6 dakika pişirin. Ateşten alıp maydanozu ilave edin ve karıştırın. Spagettiyi süzüp servis tabağına alın. Ortasına kıymalı sosu döküp sıcak olarak servis yapın. MALZEME: (6 Kişilik) 1 Paket Spagetti, 200 gr yağsız kıyma, 1 soğan, 1 havuç, 1 domates, 8-10 dal maydanoz, 2 çorba kaşığı margarin, tuz, karabiber
*** Armut Kompostosu HAZIRLAMA:Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve ince ince dilimleyin. Geniş bir tencereye su, tozşeker ve karanfili ilave edip armutlar yumuşayıncaya kadar kaynatın. Soğumaya bırakın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına alın. Armut hoşafını kpaylaştırıp soğuk olarak servis yapın. MALZEME: (6 Kişilik) 1 kg armut, 6 su bardağı su, 2.5 su bar- dağı tozşeker, 2-3 diş karanfil