Mantar Çorbası HAZIRLAMA: Mantarları yıkayıp küçüklerini ikiye, büyüklerini dörde bölün. Sonra hepsini ince ince doğrayın. Orta boy bir tencerede yağı ve unu kavurun. Kavrulunca tencereye suyu ekleyin ve blendır yardımıyla karıştırın. Su kaynayınca mantarları ve tuzu ilave edip yaklaşık 20 dakika pişirin. Piştikten sonra sütü ekleyin. 1 taşım kaynatıp altını kapatın. Çorbayı kaselere paylaştırın üstlerine Taze çekilmiş karabiber serpin. Sıcak olarak servis yapın. MALZEME: (6 Kişilik) 500 gr kültür mantarı, 2 çorba kaşığı tereyağı, 4 çorba kaşığı un, 1 litre soğuk su, 1.5 su bardağı süt, yeteri kadar tuz
*** Etli Yaprak Sarma HAZIRLAMA: Yapraklar çok tuzlu ise bol suyla ıslatın, gerekirse suyu 2-3 defa değiştirin. Kıyma, pirinç, ince doğranmış soğan ve tüm baharatları geniş bir kapta karıştırıp kuvvetle ve uzun müddet yoğurup soğanı ezin. Böylece daha lezzetli bir iç hazırlanır. Yaprakların suyunu süzüp iç malzemesinden yerleştirerek sarın. Derin bir tencerenin dibine artan yaprakları yerleştirip yaprak sarmaları üzerine dizin. Üzerine porselen geniş bir tabak kapatın. 1 bardak kadar su ekleyerek kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. Sıcak MALZEME: (6 Kişilik) Yarım kg orta yağlı kıyma, 1 çay bardağı ıslatılmış pirinç, yarım demet dereotu, 5-6 dal taze nane, 2 adet kuru soğan, ince salamura asma yaprakları, tuz, karabiber olarak servis yapın.
*** Fesleğen Soslu Erişte HAZIRLAMA: Erişteyi tuz ilave edilmiş kaynar suda haşlayıp süzün. Servis tabaklarına paylaştırın. Sonra üzerine hazırladığınız fesleğenli sostan dökerek servis yapın. Fesleğen sosun hazırlanışı: 50 gr dövülmüş ceviz içi 50 gr dövülmüş fındık içi 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 kahve fincanı sıvı yağ, yeterince tuz ile biber ve 1 kahve kaşığı kıyılmış taze fesleğeni bir kasenin içinde iyice karıştırarak sosu hazırlayabilirsiniz. MALZEME: (4 Kişilik) 4 kişilik hazır erişte, 1 çorba kaşığı fesleğen sos, 1 diş doğranmış sarımsak, 1 adet doğranmış domates, 100 gr doğran- mış soğan, 1 çay kaşığı köri sos, yeterince tuz ve biber, 2 çorba kaşığı krema, 50 gram tereyağı