Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 13 Ekim 2006

İftar mönüsü

Ramazan Ayı'nın gelmesiyle sofralar daha da renklendi... 'İftara ne pişireyim?' diye kara kara düşünmeyin. Çorbadan tatlıya kadar en güzel ve pratik yemek tarifleri her gün burada....



Pirinçli Brokoli Çorbası

MALZEME:
(4 Kişilik) Yarım kg brokoli, 1.5 çay bardağı Amerikan Pirinci, 100 gr sebze (pırasa, kereviz sapı), 1 su bardağı krema, 1 su bardağı tavuk suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber, 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz, dereotu, kekik, 3 adet ince kıyılmış arpacık soğanı

HAZIRLAMA:
Brokolileri yıkayın ve dalcıklara ayırın. Saplarını kestikten sonra başlarını ince ince kıyın. Pırasa ve kereviz saplarını yıkayın ve zar şeklinde kestikten sonra, kısık ateşte zeytinyağında yumuşayana kadar pişirin. Sonra içlerine ince kıyılmış arpacık soğanlarını da katın. Ardından brokolileri, kıyılmış otları, pirinci, tavuk suyunu da ilave edin. Tüm sebzeler iyice pişene kadar 25 dakika kadar kaynatın. Sonra bu karışıma kremayı da ekleyip mikserden geçirin. Tekrar kısık ateşte 5 dakika ısıtın. İstediğiniz kadar tuz ve karabiberi ekleyin. Sıcak servis yapın.

Bezelyeli Et

MALZEME:
(8 Kişilik) 2 adet kuzu kolu, 300 gr bezelye, 1 demet dereotu, 1 çorba kaşığı tereyağı, tuz, karabiber

HAZIRLAMA:
Kuzu etini, teflon bir tencerede, çevirerek kendi suyuyla pişirin. Et pişerken tane karabiber ve tuz ekleyin. Bezelyeyi haşlayıp süzün. Et suyunu çekince bezelyeyi, temizlenmiş yıkanmış ve kurulanmış dereotunun yarısını ilave edin. Bir su bardağı kaynamış su ile birlikte tereyağını koyun. 10 dakika daha pişirin. Bezelyeli kuzu etini servis tabağına alıp, dereotunun kalan yarısı ile süsleyin, yanında domatesli pilav ile servis yapın.

Pırasalı Börek

MALZEME:
(6 Kişilik), 1 çay bardağı eritilmiş margarin, 2 su bardağı un, 1 çorba kaşığı toz şeker, 1 çorba kaşığı toz maya, yarım su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı susam, 1 yumurta, tuz, karabiber, 4-5 dal pırasa, 2 çor- ba kaşığı küp doğranmış dil peyniri, 1 çorba kaşığı margarin

HAZIRLAMA:
Maya ve toz şekeri ılık suda eritip 10 dakika bekletin. Unu derin bir kaba alın, margarin, mayalı su ve tuzu ilave edip yoğurun. Düzgün bir hamur olunca üzerini nemli bezle örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın. Pırasaları temizleyip ince ince doğrayın. Margarini geniş bir tavada eritip pırasayı kavurun. Tuz ve karabiber serpip karıştırın. Ateşten alın, ılınmaya bırakın. Hazırladığınız hamurdan parçalar koparıp puf böreği büklüğünde açın. İçlerine dil peyniri serpiştirip pırasalı harçtan koyun, kenarlarını bastırarak kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üstlerine çırpılmış yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
'Üzerimden prim yapma'Bu kavga bitmez
Eşi ve kızı için reddettiTeoman işini biliyor
Gizli cennet IhlaraEvliliğin tam 30 çeşidi...
Sonradan değil doğuştan çatlak!Yüksek tansiyon değerleri
Skandalla olmuyor!Tatili Küba'da geçirecekler
Kaderi böyleFiyatını ikiye katladı
Uyumak için salata yiyinKışlık yiyecek...
Şok diyetlerden uzak durunÖlümcül diyet!
Bakışı servet ediyorYakından ilgili
Modada altın çağı başladıSonunda nikah yolu göründü...
Okullu oluyorYardım meleği
Aileye bile girdi'Beni öldürmeleri lazım'
Acil servisRüya yorumları
Sevgi mesajları
GÜNCEL
Şaşırtan Şaşırtan itiraflar
Cüppeli Ahmet Hoca, mal varlığı başta olmak üzere, Moldovyalı kadınla...
Mektuptaki sır
Organ nakli dine uygun
Terör durmuyor
Kıyı köşe gittik
Bağcılar sapığı yakalandı
Okulda intihar provası
SPOR
Kazım Kazım sen beni güldürdün Allah da seni güldürsün!
İşte Hıncal Uluç’un 5-0’lık Moldova galibiyetiyle ilgili sözleri:...
Nankör Anelka!
Bı-rak-mı-yor
Cimbom için en kritik dönemeç
Son kez görev istiyor
Trabzonspor yine köpürdü
Buyrun şölene
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 38.316,920 D:% 1,74
DOLAR S: 1,481 D:% -1,00
EURO S: 1,858 D:% -0,96
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu