İftar mönüsü
Ramazan Ayı'nın gelmesiyle sofralar daha da renklendi... 'İftara ne pişireyim?' diye kara kara düşünmeyin. Çorbadan tatlıya kadar en güzel ve pratik yemek tarifleri her gün burada....
Pirinçli Brokoli Çorbası
MALZEME: (4 Kişilik) Yarım kg brokoli, 1.5 çay bardağı Amerikan Pirinci, 100 gr sebze (pırasa, kereviz sapı), 1 su bardağı krema, 1 su bardağı tavuk suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber, 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz, dereotu, kekik, 3 adet ince kıyılmış arpacık soğanı
HAZIRLAMA: Brokolileri yıkayın ve dalcıklara ayırın. Saplarını kestikten sonra başlarını ince ince kıyın. Pırasa ve kereviz saplarını yıkayın ve zar şeklinde kestikten sonra, kısık ateşte zeytinyağında yumuşayana kadar pişirin. Sonra içlerine ince kıyılmış arpacık soğanlarını da katın. Ardından brokolileri, kıyılmış otları, pirinci, tavuk suyunu da ilave edin. Tüm sebzeler iyice pişene kadar 25 dakika kadar kaynatın. Sonra bu karışıma kremayı da ekleyip mikserden geçirin. Tekrar kısık ateşte 5 dakika ısıtın. İstediğiniz kadar tuz ve karabiberi ekleyin. Sıcak servis yapın.
Bezelyeli Et
MALZEME: (8 Kişilik) 2 adet kuzu kolu, 300 gr bezelye, 1 demet dereotu, 1 çorba kaşığı tereyağı, tuz, karabiber
HAZIRLAMA: Kuzu etini, teflon bir tencerede, çevirerek kendi suyuyla pişirin. Et pişerken tane karabiber ve tuz ekleyin. Bezelyeyi haşlayıp süzün. Et suyunu çekince bezelyeyi, temizlenmiş yıkanmış ve kurulanmış dereotunun yarısını ilave edin. Bir su bardağı kaynamış su ile birlikte tereyağını koyun. 10 dakika daha pişirin. Bezelyeli kuzu etini servis tabağına alıp, dereotunun kalan yarısı ile süsleyin, yanında domatesli pilav ile servis yapın.
Pırasalı Börek
MALZEME: (6 Kişilik), 1 çay bardağı eritilmiş margarin, 2 su bardağı un, 1 çorba kaşığı toz şeker, 1 çorba kaşığı toz maya, yarım su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı susam, 1 yumurta, tuz, karabiber, 4-5 dal pırasa, 2 çor- ba kaşığı küp doğranmış dil peyniri, 1 çorba kaşığı margarin
HAZIRLAMA: Maya ve toz şekeri ılık suda eritip 10 dakika bekletin. Unu derin bir kaba alın, margarin, mayalı su ve tuzu ilave edip yoğurun. Düzgün bir hamur olunca üzerini nemli bezle örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın. Pırasaları temizleyip ince ince doğrayın. Margarini geniş bir tavada eritip pırasayı kavurun. Tuz ve karabiber serpip karıştırın. Ateşten alın, ılınmaya bırakın. Hazırladığınız hamurdan parçalar koparıp puf böreği büklüğünde açın. İçlerine dil peyniri serpiştirip pırasalı harçtan koyun, kenarlarını bastırarak kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üstlerine çırpılmış yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|