İftar mönüsü
Ramazan Ayı'nın gelmesiyle sofralar daha da renklendi... 'İftara ne pişireyim?' diye kara kara düşünmeyin. Çorbadan tatlıya kadar en güzel ve pratik yemek tarifleri her gün burada....
Zeytinyağlı Türlü
MALZEME: (5 Kişilik) 2 adet kuru soğan, yarım çay bardağı zeytin yağı, yarım kg taze fasulye, 1 çay bardağı su, 2 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay bardağı barbunya, 2'şer adet havuç, patlıcan, sivri biber, patates, yeteri kadar tuz
HAZIRLAMA: Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Ayıklanmış taze fasulyeyi ekleyip kavurmaya devam edin. Su, toz şeker ve barbunyayı ekleyin. Taze fasulye ve barbunya diri kalacak şekilde pişirin. Diğer yande küp doğranmış havuç, patlıcan, sivri biber ve patatesi ayrı ayrı kızgın sıvı yağda hafif kızartın. Taze faslyeli karışıma ekleyin. Tencereyi sallayarak sebzeleri harmanlayın ve servis tabağına alın. Sos için zeytinyağında rendelenmiş domates, ince kıyılmış sarımsak, toz şeker ve tuzu pişirin. Türlünün üzerine gezdirin.
Tavuk Salatası
MALZEME: (3 Kişilik) 1 adet tavuk göğsü, 1'rer havuç, sivri biber, 3 taze soğan, maydanoz, 4 adet ince kıyılmış ceviz içi, tuz, karabiber, pul biber, yarım limon suyu, 2 çorba kaşığı zeytin- yağı, 1 çorba kaşığı nar ekşisi
HAZIRLAMA: 1 adet haşlanmış tavuk göğsünü elinizle didikleyip bir kaseye alın. İçine rendelenmiş 1 adet havuç, 1 adet ince kıyılmış sivri biber, 3 dal taze soğan ve maydanoz, ceviz içi, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Bütün malzemeyi karıştırın. Küçük bir kasenin içinde limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisini iyice karıştırın. Hazırladığınız sosu tavuklu karışımın üzerine gezdirin ve servis yapın.
Yassı Kadayıf
MALZEME: (24 Adet), 1 kg süt, 2 kesme şeker, 1 tatlı kaşığı yaş maya, un, 1 çay kaşığı tuz, İç için: tarçın, 6 kaşık toz şeker, 2 bardak ceviz içi, Şerbet için: 3 bardak su, 3 bardak toz şeker, 1 çay kaşığı limon suyu, kızartmak için 4 yumurta, sıvı yağ
HAZIRLAMA: Su ve toz şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın. 1 bardak sütü ılıtın, şeker ve mayayı ekleyerek, karıştırın. 10-15 dakika dinlendirin. Oda sıcaklığındaki sütü derin bir cam kaseye alın. Mayalanmış sütü ekleyin. Unu ilave edip karıştırın. Boza kıvamına geldiğinde tuzu ekleyin. Hamurdan bir kepçe alıp krep tavasına dökün, alt yüzünü pişirin. Pişen kısmı alta gelecek şekilde kağıt havlu üzerine dizin. Tarçın, ceviz içi ve şekeri karıştırıp soğumadan içlerine paylaştırın ve ikiye katlayın. Kenarlarını bastırarak kapatın. Çırpılmış yumurtaya batırın. Kızgın sıvı yağda kızartın, kağıt havlu üzerinde yağını süzdürüp, şerbete atın ve yarım saat bekletin.
|