Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 12 Ekim 2006

İftar mönüsü

Ramazan Ayı'nın gelmesiyle sofralar daha da renklendi... 'İftara ne pişireyim?' diye kara kara düşünmeyin. Çorbadan tatlıya kadar en güzel ve pratik yemek tarifleri her gün burada....



Zeytinyağlı Türlü

MALZEME: (5 Kişilik) 2 adet kuru soğan, yarım çay bardağı zeytin yağı, yarım kg taze fasulye, 1 çay bardağı su, 2 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay bardağı barbunya, 2'şer adet havuç, patlıcan, sivri biber, patates, yeteri kadar tuz

HAZIRLAMA: Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Ayıklanmış taze fasulyeyi ekleyip kavurmaya devam edin. Su, toz şeker ve barbunyayı ekleyin. Taze fasulye ve barbunya diri kalacak şekilde pişirin. Diğer yande küp doğranmış havuç, patlıcan, sivri biber ve patatesi ayrı ayrı kızgın sıvı yağda hafif kızartın. Taze faslyeli karışıma ekleyin. Tencereyi sallayarak sebzeleri harmanlayın ve servis tabağına alın. Sos için zeytinyağında rendelenmiş domates, ince kıyılmış sarımsak, toz şeker ve tuzu pişirin. Türlünün üzerine gezdirin.

Tavuk Salatası

MALZEME: (3 Kişilik) 1 adet tavuk göğsü, 1'rer havuç, sivri biber, 3 taze soğan, maydanoz, 4 adet ince kıyılmış ceviz içi, tuz, karabiber, pul biber, yarım limon suyu, 2 çorba kaşığı zeytin- yağı, 1 çorba kaşığı nar ekşisi

HAZIRLAMA: 1 adet haşlanmış tavuk göğsünü elinizle didikleyip bir kaseye alın. İçine rendelenmiş 1 adet havuç, 1 adet ince kıyılmış sivri biber, 3 dal taze soğan ve maydanoz, ceviz içi, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Bütün malzemeyi karıştırın. Küçük bir kasenin içinde limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisini iyice karıştırın. Hazırladığınız sosu tavuklu karışımın üzerine gezdirin ve servis yapın.

Yassı Kadayıf

MALZEME: (24 Adet), 1 kg süt, 2 kesme şeker, 1 tatlı kaşığı yaş maya, un, 1 çay kaşığı tuz, İç için: tarçın, 6 kaşık toz şeker, 2 bardak ceviz içi, Şerbet için: 3 bardak su, 3 bardak toz şeker, 1 çay kaşığı limon suyu, kızartmak için 4 yumurta, sıvı yağ

HAZIRLAMA: Su ve toz şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın. 1 bardak sütü ılıtın, şeker ve mayayı ekleyerek, karıştırın. 10-15 dakika dinlendirin. Oda sıcaklığındaki sütü derin bir cam kaseye alın. Mayalanmış sütü ekleyin. Unu ilave edip karıştırın. Boza kıvamına geldiğinde tuzu ekleyin. Hamurdan bir kepçe alıp krep tavasına dökün, alt yüzünü pişirin. Pişen kısmı alta gelecek şekilde kağıt havlu üzerine dizin. Tarçın, ceviz içi ve şekeri karıştırıp soğumadan içlerine paylaştırın ve ikiye katlayın. Kenarlarını bastırarak kapatın. Çırpılmış yumurtaya batırın. Kızgın sıvı yağda kızartın, kağıt havlu üzerinde yağını süzdürüp, şerbete atın ve yarım saat bekletin.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Eski dostlar mahkemelikMadalyonun öteki yüzü!
Yaşıtlarından çok farklıAyrılmak şartsa anlaşarak boşan
'Burhan olduğumda tam bir...Dikkat eksikliği sendromu
Paranın gözü kör olsunAngelina Jolie'ye hayran
Sağlık için okaliptüsYürürken sigara içmeyin
Düzenli çay ile stresi önleHamile filan değilim!
Aşkını bekliyor'Kendinize güvenin'
Evlilik hayali kuruyor ama...Acil servis
Rüya yorumlarıSevgi mesajları
GÜNCEL
Bir Bir Türkiye klasiği
'Dünyanın en iyi 500 üniversitesi' listesinde yine ülkemiz yok...
Öğrencilere 'cep' yasağı
Sevgi kucağı
Dikkat! Gazozda alkol var
Fazla açılma hoca
Alemci hırsızlar
İnsan aklının sınırı
SPOR
Allah'a Allah'a 'Şükür'
Frankfurt'ta ikinci seyircisiz maçına çıkan Milli Takımımız müthiş...
Atina'dan lider çıkarız
Ay-Yıldızlı ekibe pankartlı...
Şanslarımız eşit
Çile aslanım çile
Karakartal'da Fulya sevinci
Canaydın'dan maket müjdesi!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 37.660,370 D:% 0,56
DOLAR S: 1,495 D:% -0,30
EURO S: 1,876 D:% -0,29
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu