RAMAZAN Ayı'nın gelmesiyle sofralar daha da renklendi... 'İftara ne pişireyim?' diye kara kara düşünmeyin. Çorbadan tatlıya kadar en güzel ve pratik yemek tarifleri her gün burada....
Kıymalı Enginar
MALZEME: (6 Kişilik) 6 adet enginar, 1 adet havuç, 1 pata- tes, 1 adet kuru soğan, 1 adet domates, 1 çay bardağı bezelye, 4 çorba kaşığı sıvıyağ, 300 gram yemeklik kıyma, tuz, karabiber, 1 çay kaşığı kuru fesleğen, yarım demet maydanoz
HAZIRLAMA: 3 çorba kaşığı sıvı yağ ile soğan ve kıymayı bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Kuşbaşı doğranmış havuç, patates ve bezelyeyi ilave edin. 7- 8 dakika soteleyin. Ocaktan alınca tuz, karabiber, fesleğen ve ince kıyılmış maydanozu katıp, karıştırın. Yayvan bir tencereye enginarları dizin. Garnitürlü harcı, ortalarına doldurun. Enginarları aşmayacak şekilde su koyup, yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayrı bir tavadan domatesleri 1 çorba kaşığı sıvı yağda pişirin. Tuzunu ayarlayıp servis tabağına alın, enginarları harcın üzerine yerleştirip servis yapın.
Üzümlü Kayısılı Pilav
MALZEME: (4 Kişilik) 400 gr Amerikan Pirinci, 100 gr kayısı, 50 gr çekirdeksiz kırmızı üzüm, 1 lt süt, tuz, 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri, 1 çorba kaşığı tereyağı
HAZIRLAMA: Pirinci ılık suda 1 saat kadar beklettikten sonra süzün. Küçük doğranmış kayısılar ve üzüm ile birlikte 6-7 cm derinliğinde, 30 cm genişliğinde yağlanmış kalıba koyun. Soğuk sütü pirincin üzerine dökün (süt pirincin üzerini 1 cm geçecek) ve tuzunu ekleyin. Küçük küçük böldüğünüz tereyağı parçalarını içine atın. 200 derecede ısıttığınız fırına koyun. Pilav sütü çektikten ve üzeri hafif kızardıktan sonra fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendesini serpin. Tekrar fırına verip iyice üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra börek gibi keserek servis yapın.
Revani
MALZEME: (8 kişilik), 1 bardak ince irmik, yarım bardaktan az un, 5 bardak toz şeker, 3.5 bardak su, 2.5 çorba kaşığı tereya- ğı, 9 yumurta, 1 küçük limon kabuğu rendesi, yarım çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı un, tuz, 1 çorba kaşığı limon suyu
HAZIRLAMA: Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Yumurta sarılarına 1 bardak toz şeker ile limon kabuğu rendesi katarak telle 10 dakika kadar çırpın ve bir kenara bırakın. Diğer kaptaki yumurta beyazlarına bir tutam tuz katarak, yumurta akları kar gibi beyaz ve koyu bir köpük haline gelinceye kadar 10 dakika hiç durmadan dövüp yumurta sarısına ekleyin. İrmik ile unu da ilave ederek hepsini bir kaşıkla karıştırın ve erimiş ve soğuk halde olan tereyağını da katarak tekrar karıştırın. Tepsiye dökün. Orta ısıdaki fırında 1 saat kadar pişirin. Şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın. Revaniyi fırından alıp hemen üzerine şurubu dökün.