Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 08 Ekim 2006

İftar mönüsü



Pirinçli Terbiyeli Köfte
HAZIRLAMA: Soğanı temizleyip rendeleyin. Maydanozu ayıklayıp, ince ince doğrayın. Kıyma, pirinç, soğan, maydanoz, tuz ve baharatı iyice karıştırıp, yoğurun. Harçtan elinizi ıslatarak yarım ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp, un serpilmiş bir tepsiye dizin. Tepsiyi sallayarak köfteleri unlayın. Tencereye su ve garnitürü koyup, kaynatın. Köfteleri kaynayan karışıma ekleyip, kısık ateşte 30 dakika pişirin. Yumurtayı ayrı bir kapta, limon suyu ile iyice çırpıp, içine köftelerin suyundan bir kaşık ekleyerek ılıtın. Yumurta limon karışımını tencereye azar azar ekleyerek, yemeği sürekli karıştırın, bir kez kaynatıp ateşi kapatın.
MALZEME: (4 Kişilik) 150 gr Amerikan Pirinci, 1 orta boy soğan, 300 gr kıyma, maydanoz, tuz, karabiber, kimyon, 2 yemek kaşığı un, 4 su bardağı su, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı limon suyu Garnitür için bezelye, havuç, patates karışımı

Peynirli Kabak
HAZIRLAMA: Her kabağı uzunlamasına ikiye bölün. Etli kısmını çıkartıp incecik kıyın. Soğan ve sarımsağı da ince ince doğrayın. Teflon tavada zeytinyağı ile birlikte doğranmış kabak içi, soğan, sarımsak ve karışık baharatı sote edin ve 4-5 dakika pişirin. Yıkayıp haşladığınız pirinci süzüp, domatesle birlikte tavaya alın ve 10 dakika kadar pişirin. Boş kabakların içine salamı serin. Üzerine pirinçli karışımdan koyun. Çedar peyniri ve kuru ekmek ufaklarını serpiştirdikten sonra 200 dereceli fırında 25 dakika, peynir eriyip ekmekler kızarıncaya kadar kızartın. Dilediğiniz doğranmış otlarla süsleyip, servis yapın.
MALZEME: (4 Kişilik) 4 adet 150 gramlık kabak, 75 gr soğan, 1-2 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı değişik baharat, 225 gr doğranmış domates, 275 gr pirinç, 50 gr salam, 75 gr çedar peyniri, 50 gr kuru ekmek ufağı

Peynirli Gözleme
HAZIRLAMA: Unu yoğurma kabına alıp tuz ekleyerek karıştırın. Suyu azar azar dökerek kulak memesi kıvamında bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. İç malzemeyi hazırlamak için; peyniri ufalayıp bir kaseye alın. Maydanozu doğrayın ve peynire ekleyip karıştırın. Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her birini hafifçe unlayıp merdaneyle 30-35 santim çapında yufka şeklinde açın. Peynirli karışımı yufkaların içine paylaştırıp dört kenarını içe doğru katlayın. Margarini teflon tavada eritin. Hazırladığınız gözlemeleri iki taraflı kızartın. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
MALZEME: (8 Kişilik) 2 su bardağı un, 2 çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı margarin İç mal- zemesi: 250 gr beyaz peynir, 1 demet maydanoz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Sahipsiz kaldığım için...'Silikon kadını sıradanlaştırır'
Bırak dağınık kalsın!Herkes ona 'heyron'
Allah kimseye böyle elti...Mide rahatlatan bitkiler
Bodrum dünyanın gözbebeğiDireksiyon korkusu!
Meslektaşına övgü yağdırdıTürkiye beni yalnız bıraktı
Bodrum TimesBir mektup yazdı ortalık...
Kural bozulduHayatında acı var
Fiyatı tepki çekti'Yaşananlar bir komedi'
Beklenen albüm geliyor21'inci yüzyılın görgü kuralları
Aromaterapi mucizesiÇayları hafife almayın
Kulaklık tak kurtul!Hızlı makyaj
Yumurtanın besin değeriSiyah çay demir emilimini...
Yaşlılar haşlama et yemeliPonponlar süper
Evinizi boğmayınSuri'ye kardeş yakında geliyor
Servetlik boşanmaYası çok kısa sürdü
En güzel öğretmenAyrılık onun kaderi oldu!
Büyük sevgili modasına uyduÇocuklar için kolları sıvadı
Acil servisRüya yorumları
Sevgi mesajları
GÜNCEL
Müthiş Müthiş beyin
Türk bilimadamı, 2 hafta süren AIDS testini, sadece 10 cent'lik bir...
Cuma kadına farz mı?
Çeteye kırmızı kart
Zindanda kavga
Sapık kıvırıyor
Hayat hızlı bitti
'Çek'tiği çile kocadan
SPOR
Şanlı Şanlı Türkiyem
Galibiyet golünü 41'de Tuncay Şanlı'nın ayağından bulan milliler,...
Tabuları yıkıyoruz
Tuncay'a 'Şükür'
Çirkin provokasyon
Alın size fırsat
Carrusca bin pişman
Mini neşter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 36.737,620 D:% -0,49
DOLAR S: 1,495 D:% -0,63
EURO S: 1,886 D:% -1,10
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu