İftar mönüsü
Pirinçli Terbiyeli Köfte HAZIRLAMA: Soğanı temizleyip rendeleyin. Maydanozu ayıklayıp, ince ince doğrayın. Kıyma, pirinç, soğan, maydanoz, tuz ve baharatı iyice karıştırıp, yoğurun. Harçtan elinizi ıslatarak yarım ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp, un serpilmiş bir tepsiye dizin. Tepsiyi sallayarak köfteleri unlayın. Tencereye su ve garnitürü koyup, kaynatın. Köfteleri kaynayan karışıma ekleyip, kısık ateşte 30 dakika pişirin. Yumurtayı ayrı bir kapta, limon suyu ile iyice çırpıp, içine köftelerin suyundan bir kaşık ekleyerek ılıtın. Yumurta limon karışımını tencereye azar azar ekleyerek, yemeği sürekli karıştırın, bir kez kaynatıp ateşi kapatın. MALZEME: (4 Kişilik) 150 gr Amerikan Pirinci, 1 orta boy soğan, 300 gr kıyma, maydanoz, tuz, karabiber, kimyon, 2 yemek kaşığı un, 4 su bardağı su, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı limon suyu Garnitür için bezelye, havuç, patates karışımı
Peynirli Kabak HAZIRLAMA: Her kabağı uzunlamasına ikiye bölün. Etli kısmını çıkartıp incecik kıyın. Soğan ve sarımsağı da ince ince doğrayın. Teflon tavada zeytinyağı ile birlikte doğranmış kabak içi, soğan, sarımsak ve karışık baharatı sote edin ve 4-5 dakika pişirin. Yıkayıp haşladığınız pirinci süzüp, domatesle birlikte tavaya alın ve 10 dakika kadar pişirin. Boş kabakların içine salamı serin. Üzerine pirinçli karışımdan koyun. Çedar peyniri ve kuru ekmek ufaklarını serpiştirdikten sonra 200 dereceli fırında 25 dakika, peynir eriyip ekmekler kızarıncaya kadar kızartın. Dilediğiniz doğranmış otlarla süsleyip, servis yapın. MALZEME: (4 Kişilik) 4 adet 150 gramlık kabak, 75 gr soğan, 1-2 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı değişik baharat, 225 gr doğranmış domates, 275 gr pirinç, 50 gr salam, 75 gr çedar peyniri, 50 gr kuru ekmek ufağı
Peynirli Gözleme HAZIRLAMA: Unu yoğurma kabına alıp tuz ekleyerek karıştırın. Suyu azar azar dökerek kulak memesi kıvamında bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. İç malzemeyi hazırlamak için; peyniri ufalayıp bir kaseye alın. Maydanozu doğrayın ve peynire ekleyip karıştırın. Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her birini hafifçe unlayıp merdaneyle 30-35 santim çapında yufka şeklinde açın. Peynirli karışımı yufkaların içine paylaştırıp dört kenarını içe doğru katlayın. Margarini teflon tavada eritin. Hazırladığınız gözlemeleri iki taraflı kızartın. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın. MALZEME: (8 Kişilik) 2 su bardağı un, 2 çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı margarin İç mal- zemesi: 250 gr beyaz peynir, 1 demet maydanoz
|