Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 08 Ekim 2006

Allah kimseye böyle elti vermesin

'Beyaz Gelincik'in Gülizar'ı Betül Şahin, ilk defa kötü bir rolde izleyicinin karşısına çıktı. Eltilerine hayatı zindan eden Betül Şahin'e dizinin fanatikleri çok kızıyor....



atv'nin sevilen dizisi Beyaz Gelincik'in sevilmeyen karakteri Hanımağa Gülizar'ı canlandıran Betül Şahin, bu rolle birlikte alışılmış imajını yıktı. Daha önce hep 'cici kız' rollerinde izlediğimiz güzel oyuncu, ilk defa bu kadar sivri ve kötü bir karakteri canlandırdı. Eltilerine çektirdikleri, baskıcı kişiliği ile tüm şimşekleri üzerine çeken oyuncu, Gülizar'ı, aşk hayatını ve yeni projelerini anlattı...

* Gülizar'ın sevilmemesi sizin başarınız değil mi?
Tabii. Demek ki rolümün hakkını vererek oynuyorum. Senaryoyu okuduğumda dizinin insanlar tarafından çok sevileceğini anlamıştım. Gülizar, diğerlerinden farklı, sivri bir karakter olduğu için sevilmeyeceğini ve dikkat çekeceğini biliyordum. Önemli olan inandırıcılığı yakalayabilmekti. Benim için eğlenceli ve değişik olacağını düşündüm.

* Beyaz Gelincik bir anlamda sizin için dönüm noktası oldu...
İzleyici beni her zaman iyi kız olarak seyretti. Burada ilk defa hırslı, ihtiraslı kadın olarak karşılarına çıktım. Bana çok kızdıkları için de akıllarda kaldım. Marziye, Yılan Hikayesi, Omuz Omuza, Hırsız, Serseri gibi birçok dizide oynadım. Ama Gülizar diğer karakterleri çok çabuk unutturdu. Farklı bir karakteri canlandırma açısından benim için bu dizi gerçekten dönüm noktası oldu.

* Gülizar'la benzer noktalarınız var mı?
Gülizar da benim gibi aklından geçen düşünceleri saklamıyor. Kalbimden geçen dilimdedir benim. Gerçi ben iyi niyetle söylüyorum, Gülizar farklı amaçla konuşuyor.

* Siz kendinizi izlerken neler hissediyorsunuz?
Arkadaşlarımla beraber izliyor ve gülüyoruz. Onlar da Gülizar'ı izlerken Betül'den çok farklı tepkiler verdiği için gülüyorlar. Bir daha kötü kadın oynamak için biraz beklerim herhalde. Aradan zaman geçsin. Çünkü izleyecinin gözünde 'kötü kadın imajı' kalsın istemem.

* Gülizar'ın gerginliyi sahneyi bitirdikten sonra devam ediyor mu üstünüzde?
Tabii ki. Sette sahneye girerken gergin oluyorum. Özellikle ilk bölümlerde daha fazla gergin oluyordum. Alışık değildim. Sonra alıştım zaten. Artık gergin anlarım daha kısa süreli geçiyor.

* Gelen tepkiler nasıl?
Adana'da da, İstanbul'da da insanlar 'Yeter artık, eltilerini rahat bırak' diyorlar. 'Biraz yüzün gülsün' tarzında ters tepkiler geliyor. İnternette zaten 'Allah kimsenin başına böyle bir elti, böyle bir görümce vermesin' tarzında yorumlar var. Bence bu tepkiler çok güzel. Ama diziye kendini kaptırmış ve gerçekten inanmış insanlardan böyle sert tepkiler de gelebiliyor. İkisi de çok hoş. Ama ben o kadar değilim ki benden kötü Aziz var.

* Karakterin dikkat çekmesinde sivri olmasının dışında, güzel ol- masının da etkisi var mı?
Buna 'huysuz ve tatlı' kadın diyelim.

* Gülizar çevresindekilerin kendi kontrolü altında olması- nı isteyen biri. Sizin de kontrol mekanizmanız çalışır mı?
Dizginlerin elimde olmasını istemiyorum. Karşımdaki sevgilim olsun, arkadaşım olsun benimle beraberken mutlu olmasını isterim. Gergin ortamlardan hiç hoşlanmıyorum. Karşımdaki insanı değiştirmeye çalışmam. Karşımdakini değiştirmektense kendim değişirim. Yönlendirmeyi hiç sevmiyorum. Bütün insanlarda özgür bir ruh vardır. Hiç kimse müdahale edilmeye tahammül edemez. Bu anlamda çok rahat bir insanım. Bana sorulduğunda fikrimi söylerim.

* Gelecekle ilgili planlarınız neler?
Oyunculukta daha iyi bir yere gelip, performansımı artırmak. Daha iyi olmanın dışında yaşam şeklimi değiştirmek istiyorum. İleride kendime ait bir ortam hazırlamak istiyorum. Bu bir çiftlik ya da doğa ile başbaşa bir yer de olabilir. Burada çocuklarımla sakin, güzel hayat sürmek de olabilir. Zaten anaç bir tarafım var. Bir kadının başına gelebilecek en güzel duygu annelik duygusu. Bunu kesinlikle tatmak gerekir.

* Beğendiğiniz ya da örnek aldığınız oyuncular var mı?
Şener Şen'i ve Haluk Bilginer'i çok beğeniyorum. Bunun dışında komedi de Gülse Birsel'e hayranım. Bu isimlerle çalışmayı çok isterim. Fakat örnek aldığım bir oyuncu yok. Örnek almayı bilmiyorum. 'Ne yapabilirim?', 'Daha ne kadar ilerleyebilirim?' bunu derdindeyim. Örnek alınca olmuyor.

* Çekimlerin dışında ne yapıyorsunuz?
Adana-İstanbul arasında gidip geliyoruz zaten. İki ya da üç günüm kalıyor. O zamanımı da tamamen kendime ayırıyorum. Hiç ihmal etmeden sporumu yapıyorum. Önceden diyet yapıyordum. Ama artık beslenme alışkanlığımı kendime bir yaşam tarzı haline getirdim. Dikkatli beslenmeye çalışıyorum. Bunların yanı sıra fitness ve pilates beni çok rahatlatıyor.

* Özel hayatınız ne durumda?
Kesin yalan söylediğimi düşüneceksiniz. Ama hala kimse yok. Olduğu zaman da kimseden saklamam. Zaten hayatımdaki insanı saklamam benim gözümde ona hakaret olarak algılanır. Alnım açık göğsümü gere gere söylerim. Beyaz atlı prensimi bekliyorum.


MUSTAFA KIZIL

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Sahipsiz kaldığım için...'Silikon kadını sıradanlaştırır'
Bırak dağınık kalsın!Herkes ona 'heyron'
Mide rahatlatan bitkilerBodrum dünyanın gözbebeği
Direksiyon korkusu!Meslektaşına övgü yağdırdı
Türkiye beni yalnız bıraktıBodrum Times
Bir mektup yazdı ortalık...Kural bozuldu
Hayatında acı varFiyatı tepki çekti
'Yaşananlar bir komedi'Beklenen albüm geliyor
21'inci yüzyılın görgü kurallarıAromaterapi mucizesi
Çayları hafife almayınKulaklık tak kurtul!
Hızlı makyajYumurtanın besin değeri
Siyah çay demir emilimini...Yaşlılar haşlama et yemeli
Ponponlar süperEvinizi boğmayın
Suri'ye kardeş yakında geliyorServetlik boşanma
Yası çok kısa sürdüEn güzel öğretmen
Ayrılık onun kaderi oldu!Büyük sevgili modasına uydu
Çocuklar için kolları sıvadıAcil servis
İftar mönüsüRüya yorumları
Sevgi mesajları
GÜNCEL
Müthiş Müthiş beyin
Türk bilimadamı, 2 hafta süren AIDS testini, sadece 10 cent'lik bir...
Cuma kadına farz mı?
Çeteye kırmızı kart
Zindanda kavga
Sapık kıvırıyor
Hayat hızlı bitti
'Çek'tiği çile kocadan
SPOR
Şanlı Şanlı Türkiyem
Galibiyet golünü 41'de Tuncay Şanlı'nın ayağından bulan milliler,...
Tabuları yıkıyoruz
Tuncay'a 'Şükür'
Çirkin provokasyon
Alın size fırsat
Carrusca bin pişman
Mini neşter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 36.737,620 D:% -0,49
DOLAR S: 1,495 D:% -0,63
EURO S: 1,886 D:% -1,10
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu