Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 07 Ekim 2006

Macar salamı...

Yanılmıyorsam 2002 senesinin Ekim ayıydı. Brugge-Galatasaray Şampiyonlar Ligi grup maçı için Belçika'daydık..
Basın tribününde karşılaşmayı izliyoruz..
Sağ yanımda İskender Baydar, onun hemen yanında Yılmaz Özdil, önlerinde de Adnan Sertçelik ve şimdi Vatan Gazetesi'nde çalışan Teoman Erol oturuyor..
Arkamızda ise Rıdvan Dilmen ile Milliyet Gazetesi'nin Galatasaray
muhabiri/yazarı Halil Özer var..
Şimdi bilenler bilir..,
Yılmaz Özdil ve İskender Baydar ''İflah olmaz'' Galatasaraylılar'dır..
Bu ikisine göre dünyada Galatasaray'dan büyük kulüp yoktur.. Zaten dünyada Galatasaray'ın üstüne kurulmuştur.. Onlara göre dünyada Türkiye'den tanınan tek takım var, o da Galatasaray..
Ben her ne kadar o dönemlerde de ''Abi tabi Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan çok tanınır.. Çünkü dünyada Papua Yeni Gine dahil, Galatasaray'ın borç takmadığı ülke, ülke insanı yok'' dediysem de bu iki arkadaşımızı bir türlü ikna edemedim..
Bu gayet bilimsel (!) anekdottan sonra döneyim tekrar Brugge-Galatasaray maçındaki tribün vaziyetine..

Dört G.Saraylı'nın arasında
Şimdi siz bu ikiliye o gün maçta olan Teoman ile Adnan'ı da ekleyin... Kaldım mı en fanatiğinden 4 Galatasaraylı'nın arasında.. Sağıma dönüyorum iki Galatasaraylı, önüme bakıyorum iki Galatasaraylı daha.. Allah'tan solumda Belçikalılar, arkamda da Fenerlilikler'i tescilli Rıdvan ile Halil (Kardeşim Galatasaray yazarıdır ama hasta Fenerbahçeli'dir) var..
Neyse.. Karşılaşma başladı.. Brugge, Barcelona gibi futbol oynuyor..
Belçika takımı bir gol attı.. Sağımdan ve hemen önümden ''Ulan böyle de gol yenir mi?'' gibisinden homurtular yükseldi..
Ben kıs kıs gülüyorum ama fazla da gürültü yapmıyorum.. Ne de olsa sahada oynayan takım Galatasaray. Allah muhafaza 2-3 gol atar, yaptığım kuru gürültü ile kalırım. Maç sonrası bir de işin içinde alay konusu olmak var..
Devre tahmin edersem 1-0 bitti.. İkinci yarı başladı Brugge bir gol daha attı..
Ama ben yine sevinemiyorum.. Sadece arkamda oturan Rıdvan ve Halil'le birbirimize bakıp gülüyoruz..
Sonra Galatasaray bir gol atmaz mı?.. Maç oldu mu sana 2-1..
Ben de bir panik, yanımdakiler de ise acayip bir umut var..
Allah'tan Brugge bir gol daha attı ve durumu 3-1 yapıp Galatasaray'ın umudunu bitirdi.. Ben bu gol olunca dayanamayıp arkamda oturan Rıdvan ve Halil'le ''Çak.. Çak..'' yaptım..
O an hemen solumda oturan ve bana garip garip bakıp ''Bu da kim lan?. Hiç bizden birine benzemiyor. Adam acaba sonradan Belçika vatandaşı olan Faslı biri mi?'' diye aklına bir sürü ipe sapa gelmez şey getiren Brugge'lülerle göz göze geldim.. ''Ben de sizdenim kardeşim'' dedim..
O tarafla işi bağladım ama bu tarafla bir türlü bağlayamıyorum..
Maç çıkışı adeta birer barut fıçısı olmuş Yılmaz Özdil'e, İskender Baydar'a, Teoman'a, Adnan'a bir şey söylemeye kalksam işin sonu Brugge Polis Karakolu'nda bitecek..

Bugün hepimiz Türküz
Galatasaray'ın yenilgisine bir Fenerbahçeli olarak çok sevindim ama işi tadında bıraktım.. Bir daha da bu Galatasaraylı arkadaşlarla birlikte bir maça gitme olayımız hiç olmadı. Beni ''Uğursuz'' olarak mı bellediler ne?..
Gelelim bugüne;
Eğer siz bu yazıyı okuduğunuz şu anlarda İstanbul'dan dün kalkan ve 2 saat sonra Macaristan'a inen Türk Hava Yolları uçağı düşmediyse, ya da askerlikten yırtmak için herhangi bir korsan tarafından kaçırılmadıysa, ben yukarıda saydığım 4'lüden 2'si olan Sabah gazetesi yazarı Yılmaz Özdil ve gazetemizin genel yayın müdürü İskender Baydar ile birlikte Budapeşte sokaklarını turluyor olacağım. Tabii küçük bir farkla.. Çünkü bu kez kadroda Baydar'ın yardımcısı Kadir Kılıçparlar da var.. Ve işin kötüsü Kadir de Yılmaz Özdil ve İskender Baydar gibi iflah olmaz bir Galatasaraylı.. Ama ne yalan söyleyeyim o ikisinden daha anlayışlı (!) daha iyimser (!) daha şefkatli (!) Ve araştırmacı bir arkadaşımız..
Bu kanıya nereden mi vardım. 4'lü olarak Macaristan-Türkiye milli maçına gideceğimizin belli olduğu bir ay öncesinden düne kadar bizim Kadir, Budapeşte hakkında ne kadar bilgi varsa google'a girip hepsini hatim etti.
Bugün bütün gün Kadir'in bilgileri ışığında Budepeşte'yi dolaşıp, akşam da milli takımımız için maça gideceğiz..
Zaten dün Budapeşte'ye indiğimiz andan itibaren Kadir tüm rehberliği ele aldı ve "İşi bana bırakın arkadaşlar'' dedi.. Şimdi onun rehberliğinde kentin altını üstüne getiriyoruz (!)
Hem sonra Kadir'in işşiz kalma korkusu da kalmadı.. Oldu da bir gün gazetecilikten bir şekilde ayrıldı, gelir Budapeşte'ye, ya belediye başkanı olur, ya da mahalle muhtarı.. Burayı sokak sokak, karış karış biliyor yani..
Evet efendim..
Biz bu akşam Macaristan-Türkiye maçında tribündeki yerimizi alacağız..
Ama bir farkla.. Bugün ne Galatasaraylıyız, ne de Fenerliyiz.. Hepimiz Türküz.. Bu kez Macar falan desteklemek yok.. Ama maçın sonunda "Macar salamı'' gibi kesilmek de yok..
Eğer sağ salim dönebilirsek, Yılmaz Özdil, İskender Baydar ve Kadir Kılıçparlar'ın Budapeşte anılarını yazacağız..
Şimdilik hoşçakalın.
GÜNCEL
Beşikte Beşikte fidye
Fidyeciler bir evi basıp 3 aylık bebeği çanta içinde kaçırdı Bebeği...
Eğitimde porno
Doğuştan mucize
Taksimetre acıdan açıldı
Kaza namazı nedir?
Kalem gerçekten silahmış!
Film değil gerçek
SPOR
İftar İftar mönüsü zafer
Malta'yı yenerek elemelere galibiyetle başlayan Ay-Yıldızlı...
İşte baskın planı
Suyu ısınıyor
Ümit harekatı
Demirören paralı yönetici...
İstenmiyorsam çeker giderim
Dünyanın gözü üzerimizde
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 36.737,620 D:% -0,49
DOLAR S: 1,495 D:% -0,63
EURO S: 1,886 D:% -1,10
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
GÜNCEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu