İftar mönüsü
Bahçıvan Kebabı HAZIRLAMA: Sebzeleri yıkayıp temizleyin ve kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanı ince kıyıp et ile birlikte tencereye alın. Kapağı kapatıp, kısık ateşte suyunu çekene değin, yaklaşık 40 dakika pişirin. Salça, su, tuz ve karabiberi koyup 15 dakika daha pişirin. Hazırladığınız sebzeleri ete ekleyip 20 dakika daha kısık ateşte pişirin. 400 gr pirinci 800 ml sıcak su ve tuz ekleyerek pişirin. Servis tabağının ortasına sebze karışımını kenarına da pilavı alarak servis yapın. MALZEME: (6 Kişilik) 400 gr. Amerikan Pirinci, yarım kg koyun eti (yağsız ve kemiksiz, kuşbaşı), 2 orta boy havuç, 3 orta boy patates, 100 gr be- zelye, 2 orta boy soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 su bardağı su (sıcak), 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Hellim Peynirli Salata HAZIRLAMA: Hellim peyniri ve mısır dışındaki tüm malzemeyi küp küp doğrayın. Hellim peynirlerini teflon tavaya alın. Az miktar su ilave edin. Su buharlaşıp kızarıncaya kadar pişirin. Bir kasede, nar ekşisi, limon suyu, sirke, zeytinyağı ve kekiği iyice çırpın. Doğranmış malzemeyi salata tabağına alın. Üzerine sosu gezdirin. Kızarmış hellimleri ve mısırları üzerine yerleştirip servis yapın. MALZEME: (6 Kişilik) 6 dilim hellim peyniri, yarım göbek salata, 2 adet domates, 2 salatalık, 3 adet çarlis- ton biber, zeytin, kekik, 1 çorba kaşığı nar ekşisi, limon suyu, sirke, zeytinyağı, mısır turşusu
Düğme Tatlısı HAZIRLAMA: Önce şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve toz şekeri kaynatın. Ocaktan alıp, limon suyunu ve vanilyayı ilave edin. Soğumaya bırakın. Bu arada tencerede yağ ve irmiği 15 dakika kavurun. Soğumaya bırakın. Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilya ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizde yuvarlayın. Baş parmağınızla ortalarını çukurlaştırın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuttuğunuz şerbeti gezdirin. Ortalarına marmelat ve badem koyup servis yapın. MALZEME: (8 Kişilik) 125 gram margarin, 2 su bardağı irmik, 2 adet yumurta, 1 su bardağı un, 1 paket ka- bartma tozu, 1 kahve fincanı soda, 1 çay kaşığı vanilya, 2 çorba kaşığı marmelat, 2 çorba kaşığı badem Şerbeti için: 1 su bar- dağı su, 1.5 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı vanilya
|