Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 06 Ekim 2006

İftar mönüsü



Fesleğenli Çorba
HAZIRLAMA: Derin bir tencerenin içinde soğanı, sarımsağı, zeytinyağını, defne yapraklarını, kekiği, şekeri, pirinci, tuzu ve karabiberi karıştırın. Sonra tencereyi ateşin üzerine koyup, orta ateşte 15 dakika süre ile pişirin. Daha sonra domatesleri ve kıyılmış fesleğen yapraklarını da ekleyip 30 dakika daha orta ateşte pişirin. Çorba kaselerine paylaştırıp fesleğen yaprakları ile süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. (Üzerini farklı malzemelerle de süsleyebilirsiniz).
MALZEME: (6 Kişilik) 150 gr Amerikan pirinci, 1 adet soğan, 2 diş sarımsak, 1 çorba zeytinyağı, 1 defne yaprağı, 1 tutam kekik, bir tutam tuz, yarım çorba kaşığı şeker, bir tutam karabiber, 2 adet orta boy domates, kıyılmış taze fesleğen yaprakları

Tekirdağ Çılbırı
HAZIRLAMA: Bir tavada kıymayı rengi dönene kadar kavurun. Sonra ince kıyılmış taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Ocağı kapatıp ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edin ve servis tabağına alın. Yoğurt ve sarımsağı bir kasede karıştırıp kıymanın üzerine dökün. Diğer tarafta suyu sirkeyi ilave edip kaynatın. İçine 1 yumurtayı dikkatlice kırın. Pişen yumurtayı bir kevgirle alın ve yoğurdun üzerine yayın. Diğer yumurtaları da aynı şekilde pişirin. Kızdırılmış pul biberli tereyağını yumurtaların üzerine gezdirip servis yapın.
MALZEME: (6 Kişilik) 350 gr kıyma, yarım demet maydanoz, yarım kg yoğurt, 3 diş sarımsak, 4 su bar- dağı su, 5 çorba kaşığı sirke, 6 yumurta, 2 çorba kaşığı tereyağı, pul biber, tuz, karabiber

Volkanik Tatlı
HAZIRLAMA: Önce tereyağı ve bitter çikolatayı birlikte eritin. Un ve toz şekeri yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Kaynadıktan sonra soğuması için bir kenara alın. 8 yumurta sarısı ile 4 yumurtanan tamamını tahta bir kaşıkla karıştırın. Yavaşça çikolatalı karışımın içine ilave edin. 4 adet alüminyum kabın içini yağlayın. Çikolatalı karışımı bu kaplara paylaştırın. Isıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kabuk bağlayana kadar pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra servis tabağına ters çevirin. Üzerin vanilyalı dondurma koyup fıstık serpin.
MALZEME: (4 kişilik) 150 tereyağı, 160 gr bitter çikolata (80 gr'lık 2 paket), yarım su bardağı un, 4 çorba kaşığı toz şeker, 12 adet yumurta (8'in sarısı, 4'ünün tamamı), üzerine vanilyalı dondurma, çekilmiş Antep fıstığı




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Serengil'in acı davasıUnutmak için gittiler
Berrak'ı dinle tuzağa düşme!Kıskananlar çatlasın
Uçakta fenalaştıOnların yaşadığı aşk...
Öğretmen BeckhamAngelina'nın tacını...
Tabiattaki gençlik iksiriAşırı tuz tüketimi zararlıdır
Amerika onu istiyorBu poz için servet aldı
Aşk kokusu varBağımlılar listesine eklendi!
'Aşık olmak aptallık'Dedikodulara kızdı
Kilistra Konya'nın Kapadokya'sıİstanbul Boğazı'nı 4...
Acil servisRüya yorumları
Sevgi mesajları
GÜNCEL
Canavar Canavar içimizde
TEM Otoyolu'nda kontrolden çıkan otomobil, şarampole uçtu Kazada,...
Kavga adalet bilmez
'Pardon' Bakanlığı
İslam kadını aşağılamaz
Dördüz rekoru
Bir babanın haklı savaşı
Özlemini zincire vurdu
SPOR
Hangisini Hangisini kesecek?
Fatih Terim'i, Macaristan maçı öncesi sıkıntıya sokan en büyük olay...
Heykeli yıkılıyor
Çok özel biriyim
En zorlu rakip Dinamo Bükreş
Emrah geri dönecek
Basketbola kere maşallah
Yeni Elvan yolda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 36.917,370 D:% 1,45
DOLAR S: 1,503 D:% -0,50
EURO S: 1,907 D:% -0,55
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu