Fesleğenli Çorba HAZIRLAMA: Derin bir tencerenin içinde soğanı, sarımsağı, zeytinyağını, defne yapraklarını, kekiği, şekeri, pirinci, tuzu ve karabiberi karıştırın. Sonra tencereyi ateşin üzerine koyup, orta ateşte 15 dakika süre ile pişirin. Daha sonra domatesleri ve kıyılmış fesleğen yapraklarını da ekleyip 30 dakika daha orta ateşte pişirin. Çorba kaselerine paylaştırıp fesleğen yaprakları ile süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. (Üzerini farklı malzemelerle de süsleyebilirsiniz). MALZEME: (6 Kişilik) 150 gr Amerikan pirinci, 1 adet soğan, 2 diş sarımsak, 1 çorba zeytinyağı, 1 defne yaprağı, 1 tutam kekik, bir tutam tuz, yarım çorba kaşığı şeker, bir tutam karabiber, 2 adet orta boy domates, kıyılmış taze fesleğen yaprakları
Tekirdağ Çılbırı HAZIRLAMA: Bir tavada kıymayı rengi dönene kadar kavurun. Sonra ince kıyılmış taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Ocağı kapatıp ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edin ve servis tabağına alın. Yoğurt ve sarımsağı bir kasede karıştırıp kıymanın üzerine dökün. Diğer tarafta suyu sirkeyi ilave edip kaynatın. İçine 1 yumurtayı dikkatlice kırın. Pişen yumurtayı bir kevgirle alın ve yoğurdun üzerine yayın. Diğer yumurtaları da aynı şekilde pişirin. Kızdırılmış pul biberli tereyağını yumurtaların üzerine gezdirip servis yapın. MALZEME: (6 Kişilik) 350 gr kıyma, yarım demet maydanoz, yarım kg yoğurt, 3 diş sarımsak, 4 su bar- dağı su, 5 çorba kaşığı sirke, 6 yumurta, 2 çorba kaşığı tereyağı, pul biber, tuz, karabiber
Volkanik Tatlı HAZIRLAMA: Önce tereyağı ve bitter çikolatayı birlikte eritin. Un ve toz şekeri yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Kaynadıktan sonra soğuması için bir kenara alın. 8 yumurta sarısı ile 4 yumurtanan tamamını tahta bir kaşıkla karıştırın. Yavaşça çikolatalı karışımın içine ilave edin. 4 adet alüminyum kabın içini yağlayın. Çikolatalı karışımı bu kaplara paylaştırın. Isıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kabuk bağlayana kadar pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra servis tabağına ters çevirin. Üzerin vanilyalı dondurma koyup fıstık serpin. MALZEME: (4 kişilik) 150 tereyağı, 160 gr bitter çikolata (80 gr'lık 2 paket), yarım su bardağı un, 4 çorba kaşığı toz şeker, 12 adet yumurta (8'in sarısı, 4'ünün tamamı), üzerine vanilyalı dondurma, çekilmiş Antep fıstığı