İftar mönüsü
Tekirdağ Köftesi HAZIRLAMA: Önce irmik, kimyon, karabiber, kesme şeker ve karbonatı sütün içinde iyice eritin. Rendenin en ince tarafıyla rendelenmiş soğan ve sarımsağı ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Kepek ekmeği elinizle ufalayın, koyun ve kuzu kıymasını, pul biber ve tuzu ekleyip 15 dakika yoğurun. Kabın üzerini streç film ile örterek, buzdolabında 1 gün bekletin. Daha sonra köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle köfte şeklini verin. Mangalda ya da ızgarada pişirin. Sıcak olarak servis yapın. MALZEME: (6 Kişilik) Yarım kg koyun kıyması, yarım kg kuzu kıyması, 1 fincan irmik, 1 tatlı kaşığı kimyon, karabiber, 1 adet kesme şeker, 1 çay kaşığı karbonat, yarım fincan süt, 1 kuru soğan, 1 diş dövülmüş sarımsak, 1 dilim kepek ekmeği, pul biber, tuz
Pirinçli Karnabahar Salatası HAZIRLAMA: Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu ve dereotunu ince olarak kıyın. Karnabaharı ayıklayıp küçük parçalara bölün. Biberlerin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Bir kasede, soğan, kıyılmış maydanoz, sirke, 3 çorba kaşığı yağı, biberleri ve pirinci karıştırıp, tuz ve karabiberle tatlandırın. Karnabaharı tuzlu suda 5 dakika kadar haşlayıp, suyunu süzün. Daha sonra bir kapta yumurtanın içine dereotu, tuz ve karabiber de ekleyin, karıştırıp bir harç hazırlayın. Karnabaharları yumurtalı harca bulayıp kalan sıvıyağla kavurun. Salata kasesine karnabaharı da alın. Maydanoz ve dereotu yaprakları ile süsleyip servis yapın. MALZEME: (4 Kişilik) 150 gr haşlanmış Amerikan pirinci, 1 kırmızı soğan, 1 tutam maydanoz, 1 küçük karnabahar, 1 kırmızı dolmalık biber, 1 sarı dolmalık biber, 3 kaşık limon sirkesi, 5 kaşık sıvıyağ, tuz, karabiber, 1 küçük konserve mısır, 1 tutam dereotu, 2 yumurta
İrmikli Şekerpare HAZIRLAMA: 250 ml sütü ve yarım bardak toz şekeri ocağa alıp kaynatın. 10 dakika sonra ocaktan indirin. Güllaç yapraklarını elinizle kırarak bir tepsiye yerleştirin. Üzerini sütlü karışımdan gezdirin. 2-3 sıra bu işlemi yapın. Ardından üzerine file fındık ya da iri çekilmiş çeviz serpiştirin. Tekrar güllaç yaprakların üçer sıra yapıp her seferinde sütle ıslatın. En üste dövülmüş Antep fıstığı dökün. Buzdolabında 3-4 saat soğutun. MALZEME: (4 kişilik) 250 ml süt, yarım bardak toz şeker, 6 yaprak güllaç, 1 çay bardağı file fındık Süslemek için: Antep fıstığı, nar ya da mevsim meyveleri
|