Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 04 Ekim 2006

İftar mönüsü



Kırmızı Biberli Tavuk Sarması
HAZIRLAMA: Kırmızı biberlerin çekirdeklerini çıkartıp ikiyi böldükten sonra tuzlu suda haşlayın. Tereyağını bir kaba alıp üzerine rendelenmiş sarımsak, kimyon, karabiber ve tuz ekleyin. Biberler sıcakken sudan alıp soğuk suya batırın ve kabukların soyun. Yarısını düz bir zemine tek kat olarak yayıp üzerine dövülmüş ince tavuk göğüslerini yerleştirin. Üzerine hazırladığınız terağı karışımını sürün. Üzerini rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip rulo şeklinde sarın. Bir fırın tepsisine yerleştirin ve folyo ile kapatın. Isıtılmış 200 dereceli fırında 40 dakika pişirin. Üzerine ince kıyılmış taze soğan serperek servis yapın.
MALZEME: (6 Kişilik) 1 kg kırmızı biber, 1 çorba kaşığı tereyağı, 3 diş sarımsak, karabiber, kimyon, 2 adet tavuk göğsü, yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 2 dal taze soğan, tuz

Piyaz
HAZIRLAMA: Geceden ıslattığınız fasulyeyi tencereye alın. Soğan, domates ve suyu ekleyip haşlayın. Soğan ve domatesi içinden çıkartıp suyunu süzün. Servis tabağına aldığınız fasulyeye zeytinyağı, sirke, toz şeker ve tuz ilave edip karıştırın. Soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, maydanoz ve pul biberi ekleyip tüm malzemeyi harmanlayın... Haşlanmış yumurta ile süsleyin.
MALZEME: (4 Kişilik) 1 su bardağı fasulye, 1 soğan, 4 domates, tuz, 4 su bardağı su, pul biber, 1 fincan zeytinyağı, 3 çorba kaşığı sirke, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 demet taze soğan, ya- rım demet maydanoz, 1 haşlanmış yumurta

İrmikli Şekerpare
HAZIRLAMA: Bir tencerede irmik ve tereyağını yarım saat çok ağır ateşte sürekli karıştırarak pembeleştirin. Soğuduktan sonra yumurta, elenmiş un, maden suyu, toz şeker, kabartma tozu, cevizi çin ve 1 tutam tuz ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avcunuzda yuvarlayarak şekil verin ve tepsiye dizin. 180 dereceli fırında pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. 2 taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın. Sıcak şekerparelerin üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
MALZEME: (40 adet), Yarım kg irmik, 150 gr tereyağı, 4 adet yumurta , 2.5 su bardağı un, 1 çay bardağı maden suyu, 1.5 çay bardağı toz şekeri, 1 paket kabartma tozu, yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi, 1 tutam tuz Serbeti için: 2.5 su bardağı su, 3 su bardağı toz şeker, 3-5 damla limon suyu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
'Fatih Aksoy beni kandırdı'Ebru mankenliğin kitabını yazdı
'Çatlak bir kadınım''Ünlü' yalanlar
Umudunu Musti'ye bağladıHz Yuşa'nın bakışı...
Kaynanalık onun uzmanlık...Modern külkedileri
Tabiattan gelen güzellik"Asla İkbalgibi olmam"
Lokman Hekim kimdir?Fazla testosteron beyni...
Bilgisayar boyun fıtığı yapıyorBu kıyafet dünyanın en...
Onun da kaseti çıktı!Dost kazığı!
Çocuklar için seferber'İçgüdü kanıma işledi'
Tedavi olan olanaMadonna hamile mi?
Ya Sibel gibi eşi olsaydı?Evliliklerinde her şey yolunda
Bıyığın mı var derdin de var!Duvarlarda Okan imzası
Babasının kopyası...Modacılık kolaymış!
Acil servisRüya yorumları
Sevgi mesajlarıRamazan extra
GÜNCEL
Delinin Delinin zoruna bak
Papa'ya 'Müslüman ordusuna hizmet etmek istemiyorum' diye mektup...
Dünyada lüks mekân
İkinci 'Büyük' uyarı
Uydurma hadisler
Emine'ye ne oldu!
Ecel makas attı
Obezler tiryaki gibi
SPOR
Bakalım Bakalım hanginiz daha büyük!
Türkiye'de şampiyonluğa oynayan takımlarımız için asıl büyüklük...
Terim köpürdü
Zico'ya gönderme
Oh be!.. Polat varmış
Tigana'ya ek süre
Sağır dünya şampiyonu
Fenerbahçe'nin rakiplerini...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 36.830,440 D:% -0,41
DOLAR S: 1,507 D:% 0,27
EURO S: 1,919 D:% 0,16
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu