İftar mönüsü
Kırmızı Biberli Tavuk Sarması HAZIRLAMA: Kırmızı biberlerin çekirdeklerini çıkartıp ikiyi böldükten sonra tuzlu suda haşlayın. Tereyağını bir kaba alıp üzerine rendelenmiş sarımsak, kimyon, karabiber ve tuz ekleyin. Biberler sıcakken sudan alıp soğuk suya batırın ve kabukların soyun. Yarısını düz bir zemine tek kat olarak yayıp üzerine dövülmüş ince tavuk göğüslerini yerleştirin. Üzerine hazırladığınız terağı karışımını sürün. Üzerini rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip rulo şeklinde sarın. Bir fırın tepsisine yerleştirin ve folyo ile kapatın. Isıtılmış 200 dereceli fırında 40 dakika pişirin. Üzerine ince kıyılmış taze soğan serperek servis yapın. MALZEME: (6 Kişilik) 1 kg kırmızı biber, 1 çorba kaşığı tereyağı, 3 diş sarımsak, karabiber, kimyon, 2 adet tavuk göğsü, yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 2 dal taze soğan, tuz
Piyaz HAZIRLAMA: Geceden ıslattığınız fasulyeyi tencereye alın. Soğan, domates ve suyu ekleyip haşlayın. Soğan ve domatesi içinden çıkartıp suyunu süzün. Servis tabağına aldığınız fasulyeye zeytinyağı, sirke, toz şeker ve tuz ilave edip karıştırın. Soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, maydanoz ve pul biberi ekleyip tüm malzemeyi harmanlayın... Haşlanmış yumurta ile süsleyin. MALZEME: (4 Kişilik) 1 su bardağı fasulye, 1 soğan, 4 domates, tuz, 4 su bardağı su, pul biber, 1 fincan zeytinyağı, 3 çorba kaşığı sirke, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 demet taze soğan, ya- rım demet maydanoz, 1 haşlanmış yumurta
İrmikli Şekerpare HAZIRLAMA: Bir tencerede irmik ve tereyağını yarım saat çok ağır ateşte sürekli karıştırarak pembeleştirin. Soğuduktan sonra yumurta, elenmiş un, maden suyu, toz şeker, kabartma tozu, cevizi çin ve 1 tutam tuz ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avcunuzda yuvarlayarak şekil verin ve tepsiye dizin. 180 dereceli fırında pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. 2 taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın. Sıcak şekerparelerin üzerine soğuk şerbeti gezdirin. MALZEME: (40 adet), Yarım kg irmik, 150 gr tereyağı, 4 adet yumurta , 2.5 su bardağı un, 1 çay bardağı maden suyu, 1.5 çay bardağı toz şekeri, 1 paket kabartma tozu, yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi, 1 tutam tuz Serbeti için: 2.5 su bardağı su, 3 su bardağı toz şeker, 3-5 damla limon suyu
|