Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 03 Ekim 2006

Kellik artık kabus değil

Tabiatın sunduğu şifa reçetelerinden biri de saçlarımızın dökülmesiyle ilgili. Özellikle erkeklerin en büyük sorunu olan kelliğe bitkilerle çare bulmak mümkün. Zayıflamak için de bitkiler birebir.



Tabittan gelen şifa kaynakları birçok derdimize derman oluyor. Bilinçli kullanıldığı takdirde birçok bitkisel ürün hastalıklarımızın önlenmesinde ve tedavisinde bize yardımcı oluyor. Günlük hayatımızda kullandığımız birçok ürünün bilmediğimiz tedavi edici özellikleri bulunuyor. Manavlarda pazarlarda bulabileceğimiz ve çok da pahalı olmayan bu bitkiler düzenli kullanıldığında saç dökülmelerini azallıyor. Bazı bitkiler ise zayıflamamıza yardımcı oluyor.

Saç dökülmelerine karşı
Turp:
Hemen her iklimde yetişmesinden dolayı ülkemizde bolca bulunmakta ve daha çok salata halinde tüketilmektedir. 4 ay boyunca düzenli olarak turp yenilmesi saçların yeniden çıkmasını sağlar. Zeytinyağı: Saçların dökülmesini ve beyazlasını önler. Ancak bunun için saf zeytinyağı kullanılmalıdır. Katran ile bir karışım hazırlanıp kaynatılarak saça sürülmesi, saçların yeniden canlanmasını sağlayabilir.

Isırgan otu: İçerdiği potasyum tuzları, organik asitler, histamin, C vitamini gibi maddelerden dolayı değerli bir bitkidir. Taze yaprakları kullanılır. Saçların ısırgan çayı ile yıkanması kepeklenmesine karşı oldukça etkilidir. Köklerinin de sağlamlaşmasına yardımcı olur. Çayı hazırlanırken yapraklar sadece haşlanmalıdır, kaynatılmamalıdır.

Badem yağı: Saç diplerini beslemek ve kırılmaları önlemek için haftada bir kez saça sürülerek masaj yapılır. 15 dakika bekletilip saç yıkanmalıdır.

Sinameki:
Sirke ile karıştırılarak kaynatılıp saça sürülmesi dökülmeyi önler. Ayrıca su ile kaynatılıp susam yağına karıştırılarak, buharlaşıncaya kadar kaynatılır. Elde edilen yağ saça sürülüp ovularak, saçların yeniden çıkması ve uzaması sağlanır.

Zayıflamak artık çok ucuz
Başta kadınlar olmak üzere birçok insan şişmanlık denilen hastalıktan kurtulmanın yollarını arıyor. Hatta bunun için büyük servet harcayanlar bile var. Oysa zayıflamanın da en kolay yolları yine tabiatta gizli. İşte bunlardan birkaçı:

Kekik: Çok faydalı, hoş kokulu bir baharat bitkisidir. Kekik suyu düzenli olarak içildiğinde vücuttaki yağların eritilmesini sağlayarak kilo vermeye yardımcı olur. Ayrıca idrar söktürücü etkisi de vardır. Bu özelliği sayesinde vücuttaki fazla suyun atılmasını, dolayısıyla zayıflamayı sağlar. Sarımsak: Birçok derde deva niteliklere sahiptir. Kan dolaşımında ve kan basıncının normale dönmesinde ve kandan kolesterolün temizlenmesinde etkilidir.

Sarımsak;
yeşil zeytin ve havuç ile birlikte pişirilerek yenmesi halinde göbeği eritir. İdrar söktürücü olması bakımından vücuttaki fazla suyun atılmasıyla zayıflamaya yardımcı olur.

Sindirim düzenleyici arpa
Arpa:
Ekmekten vazgeçemeyenler için diyet süresince tüketilebilecek bir besindir. Sindirimi düzenleyicidir. Bağırsakların çalışmasını sağlayarak zayıflamada, kabızlığı gidermek suretiyle fayda verir. Bir ölçü arpa, iki ölçü suda haşlanarak süzülen suyu yemeklerden sonra birer fincan içilir. Kereviz: Sadece deniz kenarlarında tuzu bol topraklarda yetişmesine rağmen kolayca temin edilebilir. Güzel ve ince görünmeye, formunu korumaya düşkün kişilere, kereviz kökünü yemek aralarında çiğnemeleri önerilmektedir.

Biberiye: Yağları kırması, kan dolaşımını hızlandırırması ve idrar söktürücü etkisi ile zayıflamayı hızlandırır. Biberiye bitkisinden elde edilen yağ dıştan sürüldüğünde, bağ dokuyu kuvvetlendirir. Ölü hücreleri temizleyerek zayıflamaya yardım eder. Bibiriye ayrıca güzelliğe katkıda bulunur.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bombası patlayacakOtomobilini parçaladı
'Evlat edinmek istiyorum'Yaşgünü sürprizi
Kadınlara örnek oluyorumAysu'ya büyük tepki var
Haluk Levent hasreti bittiOverlokçu dansöz
Şahin'den inip cipe bindiler'Bir kadını kıskanmam'
Irmak baskın yaptı...Aşk bitmedi, evliliğe...
İftar MönüsüZengini fakiri aynı...
Rüya YorumlarıSevgi mesajları
Acil servisKadınları çıldırtan adam
Karısını kitap uğruna boşadıİçecek bağımlısı
Umutsuzluk onların...Büyük başarı bekliyor
Podyumda Brezilya darbesiBu mu en seksi!
GÜNCEL
Töreden Töreden son tango
Paris'te, zorla evlendirildiği dayısının oğlu tarafından düğünden...
Taradılar, çaldılar ve...
Umutlar yaşamalı
Mezhep ayrımları
Estetik facia
Zam yerine, beleş mezar
Tarihe büyük saygısızlık
SPOR
Al Al birini vur ötekine
F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş'ın bel bağladığı Zico, Gerets ve Tigana...
Neşter!
Hakan tercihi yanlış
Otobüsle dönün
Trabzon da yorulmuş!
Dereyi geçemediler
Haydi hayırlısı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 36.983,890 D:% 0,16
DOLAR S: 1,508 D:% -0,10
EURO S: 1,917 D:% 0,18
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu