Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 03 Ekim 2006

İftar Mönüsü

RAMAZAN Ayı'nın gelmesiyle sofralar daha da renklendi... 'İftara ne pişireyim?' diye kara kara düşünmeyin. Çorbadan tatlıya kadar en güzel ve pratik yemek tarifleri her gün burada....



Tarhana Çorbası
HAZIRLAMA: Toz tarhanayı tavuk suyunda 1 saat ıslatın. Daha sonra ocağın üstünde sürekli karıştırarak pişirin. Bir tavada terayığını eritin. Biber salçası, ince kıyılmış sivri biber ve sarımsağı kavurun. Kuru nane ve pul biber ilave ederek, bu karışımı çorbaya katın. Ay çekirdeği içini tavada pembeleştirdikten sonra çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
MALZEME: (4 Kişilik) 4 çorba kaşığı toz tarhana, 5 su bardağı tavuk suyu, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı biber salçası, 2 adet sivri biber, 2 diş sarımsak, Kuru nane, pul biber Üzerine 1 çay bardağı ayçiçeği çekirdeği içi

Ciğerli Kuzu Sarması
HAZIRLAMA: Fıstıkları kavurun. Rendelenmiş soğanı, küçük küçük doğramış ciğeri ve pirinci ekleyip biraz daha kavurun. Sonra kuş üzümü, dereotu, tuz ve baharatı ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Kuzu gömleğini (zarını) ılık suda 10 dakika bekletin. Sudan çıkartıp çorba kasesinin genişliği kadar kesip kaselerin içlerine yerleştirin. Ciğerli karışımı içlerine doldurup bohça gibi kapatın. Kaseyi ters çevirip fırın kabına yerleştirin. Çırpılmış yoğurt ve salça karışımını gömleğin üzerine sürün. Isıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
MALZEME: (7 Kişilik) 750 gr kuzu ciğeri, 2 adet kuzu gömleği, 2 su bardağı pirinç, 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık, 2 adet soğan, zeytinyağı, 1.5 çorba kaşığı kuş üzümü, Tarçın, kimyon, karabiber, nane, kekik, Yarım demet dereotu, tuz Sosu için 1çorba kaşığı salça, yoğurt

İç Baklalı Enginar
HAZIRLAMA: İç baklaların kabuklarını çıkartıp orta kısımlarını bıçakla çizin. Tencereye alıp üzerine bir miktar su, zeytinyağı, yarım limon suyu, doğranmış soğan, 1.5 çorba kaşığı toz şeker, tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyerek haşlanmaya bırakın. İç baklalar haşlandıktan sonra bir kenara alın. Enginarları pişirip servis tabağına yerleştirin. İç baklaları içlerine paylaştırın. Dereotu ve limon dilimleri ile servis yapın
MALZEME: (7 Kişilik), 7 adet enginar, 500 gr iç bakla, 2 adet kuru soğan, 1 adet limon, 3-4 su bardağı su , 3 çorba kaşığı toz şeker, Dereotu, zeytinyağı, tuz, karabiber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bombası patlayacakOtomobilini parçaladı
'Evlat edinmek istiyorum'Yaşgünü sürprizi
Kadınlara örnek oluyorumAysu'ya büyük tepki var
Haluk Levent hasreti bittiOverlokçu dansöz
Şahin'den inip cipe bindiler'Bir kadını kıskanmam'
Irmak baskın yaptı...Aşk bitmedi, evliliğe...
Zengini fakiri aynı...Rüya Yorumları
Sevgi mesajlarıKellik artık kabus değil
Acil servisKadınları çıldırtan adam
Karısını kitap uğruna boşadıİçecek bağımlısı
Umutsuzluk onların...Büyük başarı bekliyor
Podyumda Brezilya darbesiBu mu en seksi!
GÜNCEL
Töreden Töreden son tango
Paris'te, zorla evlendirildiği dayısının oğlu tarafından düğünden...
Taradılar, çaldılar ve...
Umutlar yaşamalı
Mezhep ayrımları
Estetik facia
Zam yerine, beleş mezar
Tarihe büyük saygısızlık
SPOR
Al Al birini vur ötekine
F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş'ın bel bağladığı Zico, Gerets ve Tigana...
Neşter!
Hakan tercihi yanlış
Otobüsle dönün
Trabzon da yorulmuş!
Dereyi geçemediler
Haydi hayırlısı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 36.983,890 D:% 0,16
DOLAR S: 1,508 D:% -0,10
EURO S: 1,917 D:% 0,18
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu