RAMAZAN Ayı'nın gelmesiyle sofralar daha da renklendi... 'İftara ne pişireyim?' diye kara kara düşünmeyin. Çorbadan tatlıya kadar en güzel ve pratik yemek tarifleri her gün burada....
Tarhana Çorbası HAZIRLAMA: Toz tarhanayı tavuk suyunda 1 saat ıslatın. Daha sonra ocağın üstünde sürekli karıştırarak pişirin. Bir tavada terayığını eritin. Biber salçası, ince kıyılmış sivri biber ve sarımsağı kavurun. Kuru nane ve pul biber ilave ederek, bu karışımı çorbaya katın. Ay çekirdeği içini tavada pembeleştirdikten sonra çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın. MALZEME: (4 Kişilik) 4 çorba kaşığı toz tarhana, 5 su bardağı tavuk suyu, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı biber salçası, 2 adet sivri biber, 2 diş sarımsak, Kuru nane, pul biber Üzerine 1 çay bardağı ayçiçeği çekirdeği içi
Ciğerli Kuzu Sarması HAZIRLAMA: Fıstıkları kavurun. Rendelenmiş soğanı, küçük küçük doğramış ciğeri ve pirinci ekleyip biraz daha kavurun. Sonra kuş üzümü, dereotu, tuz ve baharatı ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Kuzu gömleğini (zarını) ılık suda 10 dakika bekletin. Sudan çıkartıp çorba kasesinin genişliği kadar kesip kaselerin içlerine yerleştirin. Ciğerli karışımı içlerine doldurup bohça gibi kapatın. Kaseyi ters çevirip fırın kabına yerleştirin. Çırpılmış yoğurt ve salça karışımını gömleğin üzerine sürün. Isıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. MALZEME: (7 Kişilik) 750 gr kuzu ciğeri, 2 adet kuzu gömleği, 2 su bardağı pirinç, 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık, 2 adet soğan, zeytinyağı, 1.5 çorba kaşığı kuş üzümü, Tarçın, kimyon, karabiber, nane, kekik, Yarım demet dereotu, tuz Sosu için 1çorba kaşığı salça, yoğurt
İç Baklalı Enginar HAZIRLAMA: İç baklaların kabuklarını çıkartıp orta kısımlarını bıçakla çizin. Tencereye alıp üzerine bir miktar su, zeytinyağı, yarım limon suyu, doğranmış soğan, 1.5 çorba kaşığı toz şeker, tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyerek haşlanmaya bırakın. İç baklalar haşlandıktan sonra bir kenara alın. Enginarları pişirip servis tabağına yerleştirin. İç baklaları içlerine paylaştırın. Dereotu ve limon dilimleri ile servis yapın MALZEME: (7 Kişilik), 7 adet enginar, 500 gr iç bakla, 2 adet kuru soğan, 1 adet limon, 3-4 su bardağı su , 3 çorba kaşığı toz şeker, Dereotu, zeytinyağı, tuz, karabiber