Çorbalı tavuk HAZIRLAMA: Tavuk kalçalarını cam bir kabın içine yerleştirin. Ayrı bir kasede kabak ve havucu rendeleyin. İçine krema ve kremalı mantar çorbasını karıp karıştırın. Bu karışımı tavuk kalçalarının üzerine boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Kabı fırından çıkarıp tavukların üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Fırında tekrar 5 dakika daha tutup çıkarın. Sıcak olarak servis yapın. MALZEME: (6 Kişilik) 6 adet tavuk kalça, 1'er adet kabak ve havuç, 1 paket krema, 1 paket kremalı mantar çorbası Üzerine: 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Mercimekli Börek MALZEME (6 kişilik) 3 su bardağı un, 10 gr toz maya, 1 çay kaşığı tozşeker, 2 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı ılık süt, 1 adet yumurta, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım demet maydanoz İçi için: 1 su bardağı yeşil mercimek, 1 adet soğan, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı su, tuz, kara- biber Üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı, 2 çorba kaşığı sıvı yağ
HAZIRLAMA: Öncelikle hamur için, elenmiş un, toz maya, tozşeker ve tuzu karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açın ve ılık süt, yumurta, sıvı yağ ilave edip bütün malzemeyi yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için yarım saat dinlendirin. İçi için, mercimeği ayıklayıp yıkayın. Sıvı yağda ince kıyılmış soğanı kavurun. Mercimeği ve suyu ilave edin. Suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp tuz ve karabiberi katın. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parça koparın ve yuvarlak olacak şekilde açıp yağlayın. Diğer hamurun içine ince kıyılmış maydanozu katın ve yoğurun. Maydanozlu hamuru kalın olarak yuvarlak şekilde açın ve üzerine sıvı yağ sürün. Mercimekli karışımı üzerine yayın ve hamuru rulo şeklinde sarın. Tek açılan sade hamurun kenar kısmına doğru mercimekli ruloyu oturtup tekrar rulo yapın. Yağlanmış fırın tepsisine yarım ay şeklinde yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımından sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin.
Ekmek Tatlısı MALZEME 1 adet ekmek içi, 1 su bardağı soğuk süt, 2 adet yumurta, 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi, 2 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz içi Kızartmak için: 2 su bardağı sıvı yağ, Şerbeti için: 2 su bardağı tozşeker, 1.5 su bardağı su Üzerine: 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi HAZIRLAMA: Kabuklarını soyup ufaladığınız bayat ekmeği soğuk süt ile ıslatın. Çatalla ezerek fazla sütü süzün. Üzerine yumurtaları kırın. Hindistan cevizini de ekleyerek koyu boza kıvamını alana kadar karıştırın. Kızdırdığınız sıvı yağa kaşık kaşık dökün. Daha sonra hafifçe üzerlerine bastırarak her iki taraflarını da pişirin. Şerbeti hazırlamak için: Tozşeker ve suyu kaynatın. Tozşeker eridiğinde 1-2 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın. Şerbet soğuduğunda pişirdiğiniz hamurları içine atarak servis yapana kadar bekletin. Servis tabağına aldığınızda üzerine ceviz serperek servis yapın. YARIN: Sebzeli Başemel Soslu Baharlı Et- Pırasalı Fıstıklı Pilav- Cevizli Tatlı