İftar mönüsü
Ispanaklı Bulgur Köfteli Çorba HAZIRLAMA: İnce kıyılmış soğan ve küp doğranmış havuçları yağda pembeleştirin. Ardından ince kıyılmış ıspanağı ekleyip, suyunu salıp biraz çekene kadar karıştırın. Et suyunu ve tuzu ilave edin. Havuç yumuşayana kadar pişirin. Pişen çorbaya köfteleri ilave edip, yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Bulgur köftesinin yapılışı: İnce bulgurun üzerine kaynar su dökün. Üzerine kapak kapatıp bekletin. Ardından yumurta, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve unu ekleyip yoğurun. Bulgurlu hamurdan misket iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayarak köfteler yapın. MALZEME: (6 Kişilik) 250 gr ıspanak, 3 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 adet boy soğan, 1 adet havuç, 4 su bardağı et suyu, 1.5 çay kaşığı tuz, Bulgur köftesi için: 1 su bardağı bulgur, 1 çay bardağı kaynar su, 1'er adet yumurta ve soğan, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber, 2 kaşık un
*** Sebzeli Börek HAZIRLAMA: Orta büyüklükte bir cam kabın içine yağlı kağıt serin ve üzerini sıvı yağ ile yağlayın. Yufkalardan birini yağlı kağıdın üzerine kenarları sarkacak şekilde serin. Sıvı yağ ile yağlayın. Diğer yufkaları da aynı işlemi uygulayıp üst üste koyun. İnce doğradığınız kabakları ve haşlanmış suyu sıkılmış ıspanağı bir kaseye alın. İçine ince kıyılmış biber, 1 adet yumurta, diğer yumurtanın akı, beyaz peynir veya loru, süt ve karabiberi katıp karıştırın. Sebzeli karışımı yufkaların ortasına dökün. Sarkan yufkaları sebzelerin üzerini kapatmayacak şekilde kenarlara doğru büzerek toplayın. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ sürün. Önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alıp, dilimleyin. MALZEME: (6 Kişilik) 3 adet yufka, 1 çay bardağı sıvı yağ, yarım kilo kabak, yarım kilo ıspanak, 1 adet kırmızı biber, 2 adet yumurta, 1 su bardağı beyaz peynir, yarım su bardağı süt, karabiber Üzerine: 3 çorba kaşığı sıvı yağ
*** Üzüm Hoşafı HAZIRLAMA: Suyu bir tencereye alıp kaynatın. Kuru sarı ve siyah üzümler ile şekeri ilave edin. 5 dakika daha kaynattaktan sonra ocaktan alın. Kokusunun çıkmaması için tencerenin ağzı kapalı olarak 10 dakika bekletin. Ilındıktan sonra soğuması için buzdolabına koyun. 1 saat beklettikten sonra kaselere paylaştırıp, soğuk servis yapın. MALZEME: (4 Kişilik) 1 su bardağı sarı ve siyah üzüm, 6 su bardağı su, 1 su bardağı tozşeker
|