Ramazan Ayı'nın gelmesiyle sofralar daha da renklendi... 'İftara ne pişireyim?' diye kara kara düşünmeyin. Çorbadan tatlıya kadar en güzel ve pratik yemek tarifleri her gün burada....
Erişteli Mercimek Çorbası
MALZEME: (6 Kişilik) 1 su bardağı yeşil mercimek, 4 su bardağı su, 1 adet soğan, 3 çorba kaşığı mısır yağı, 1 çorba kaşığı salça, tuz ve karabiber, 1 çay bardağı erişte, üzerine yoğurt
HAZIRLAMA: İnce doğranmış soğanları yağda hafifçe kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Mercimek, su, tuz, karabiberi ekleyip düdüklü tencerede 15-20 dakika pişirin. Mercimek pişince 1 çay bardağı erişteyi katıp, yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişirin. Çorbaları kaselere paylaştırıp, üzerine yoğurt koyarak servis yapın.
Güveçte Mantarlı Et
MALZEME: (5 Kişilik) Yarım kilo kuşbaşı et, yarım kilo arpacık soğan, 250 gr man- tar, 2'şer adet domates ve sivri biber, 5-6 adet kiraz domates, 2 diş ince kıyılmış sarmısak, tuz, karabiber, pulbiber, kekik, 1 çorba kaşığı tereyağı
HAZIRLAMA: Arpacık soğanları ayıklayın ve yıkayın. Mantarları temizleyin ve limonlu suda bekletin. Derin bir kabın içinde kuşbaşı et, arpacık soğanı, ince kıyılmış mantar, küp doğranmış domates, sivri biber, ikiye bölünmüş kiraz domates, sarmısak, karabiber, pulbiber ve kekik koyup karıştırın. Bu karışımı güveç kaplarına paylaştırın. Üzerlerine tereyağı koyup yağlı kağıtla kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
Sünger Lokması
MALZEME: (4 Kişilik), 2 adet yumurta, 2 çorba kaşığı yoğurt, 3 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 adet limonun rendelenmiş ka- buğu, yarım çay bardağı zeytinyağı, şurubu için: 2 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su
HAZIRLAMA: Şerbet için, tozşeker ve suyu 10 dakika kaynatıp soğutun. Hamur için, yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarını iyice köpürünceye kadar çırpın. Üzerine sarılarını ilave edip biraz karıştırın. Yoğurt, un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Bir çorba kaşığını zeytinyağına batırıp, ucuyla hamurdan küçük parçalar alıp, kızgın yağa atın. Kızaran hamurları sıcakken şerbete atın. Lokmalar şerbeti çekince servis yapın.