Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 29 Eylül 2006

İftar mönüsü

Ramazan Ayı'nın gelmesiyle sofralar daha da renklendi... 'İftara ne pişireyim?' diye kara kara düşünmeyin. Çorbadan tatlıya kadar en güzel ve pratik yemek tarifleri her gün burada....



Erişteli Mercimek Çorbası

MALZEME:
(6 Kişilik) 1 su bardağı yeşil mercimek, 4 su bardağı su, 1 adet soğan, 3 çorba kaşığı mısır yağı, 1 çorba kaşığı salça, tuz ve karabiber, 1 çay bardağı erişte, üzerine yoğurt

HAZIRLAMA:
İnce doğranmış soğanları yağda hafifçe kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Mercimek, su, tuz, karabiberi ekleyip düdüklü tencerede 15-20 dakika pişirin. Mercimek pişince 1 çay bardağı erişteyi katıp, yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişirin. Çorbaları kaselere paylaştırıp, üzerine yoğurt koyarak servis yapın.

Güveçte Mantarlı Et

MALZEME:
(5 Kişilik) Yarım kilo kuşbaşı et, yarım kilo arpacık soğan, 250 gr man- tar, 2'şer adet domates ve sivri biber, 5-6 adet kiraz domates, 2 diş ince kıyılmış sarmısak, tuz, karabiber, pulbiber, kekik, 1 çorba kaşığı tereyağı

HAZIRLAMA:
Arpacık soğanları ayıklayın ve yıkayın. Mantarları temizleyin ve limonlu suda bekletin. Derin bir kabın içinde kuşbaşı et, arpacık soğanı, ince kıyılmış mantar, küp doğranmış domates, sivri biber, ikiye bölünmüş kiraz domates, sarmısak, karabiber, pulbiber ve kekik koyup karıştırın. Bu karışımı güveç kaplarına paylaştırın. Üzerlerine tereyağı koyup yağlı kağıtla kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.

Sünger Lokması

MALZEME:
(4 Kişilik), 2 adet yumurta, 2 çorba kaşığı yoğurt, 3 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 adet limonun rendelenmiş ka- buğu, yarım çay bardağı zeytinyağı, şurubu için: 2 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su

HAZIRLAMA:
Şerbet için, tozşeker ve suyu 10 dakika kaynatıp soğutun. Hamur için, yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarını iyice köpürünceye kadar çırpın. Üzerine sarılarını ilave edip biraz karıştırın. Yoğurt, un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Bir çorba kaşığını zeytinyağına batırıp, ucuyla hamurdan küçük parçalar alıp, kızgın yağa atın. Kızaran hamurları sıcakken şerbete atın. Lokmalar şerbeti çekince servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Ramazan düetiEsra, Serdar'ın evinden çıkmıyor
Kapuzbaşı ŞelaleleriBağımlılık ömür boyu sürüyor
"Sanki yeniden doğmuş gibiyim"Hemen yakmayın
Hayatımı 'O' değiştirdiKendi söküğünü diken terzi
Dünyayla dalga geçiyorHayranlarını dinledi...
'Seviyorum ama asla barışmam''İyi ki Tuğçe'nin başına...
Megastar'dan tavsiye:...Acil servis
Rüya yorumlarıSevgi mesajları
GÜNCEL
Ölümcül Ölümcül ihmal
Alperen'in kalbi, göz ameliyatı sırasında narkoz yerine azot...
Zenginsen adaya gel
Din konusunda tembeliz
Türkiye'ye özgü
Silahlara veda için hazin tören
Seçmece bunlar
Sezaryen patlaması
SPOR
Kutlu Kutlu olsun Fener: 3-0
Sarı-Lacivertliler, dün gece 4 sevinci birden yaşadı.. 1. Takım 100.
Uzatmalı samba: 2-2
Muhteşemsin Alex
Buz gibi golü yedi
Kadersiz Trabzon: 0-0
Kayseri'den buruk veda: 1-1
Keşke herkes Ümit gibi olsa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Yağmur 24 C,Yağmur 17 C
ANKARA - Kapalı 27 C,Kapalı 13 C
IZMİR - Yağ. Ola. 28 C,Yağ. Ola. 16 C
ANTALYA - Yağ. Ola. 28 C,Yağmur 19 C
ADANA - Kapalı 31 C,Kapalı 22 C
EKONOMİ
IMKB E: 37.268,210 D:% 1,22
DOLAR S: 1,505 D:% 0,50
EURO S: 1,911 D:% 0,55
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu