Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 28 Eylül 2006

İftar mönüsü



Ramazan Ayı'nın gelmesiyle sofralar daha da renklendi... 'İftara ne pişireyim?' diye kara kara düşünmeyin. Çorbadan tatlıya kadar en güzel ve pratik yemek tarifleri her gün burada...

Kıymalı Tarhana Çorbası
HAZIRLAMA: Nohut ve buğdayı önceden haşlayın. Su ve tarhanayı karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynayınca nohutu, buğdayı, kıymayı ve tuzu ekleyip 15 dakika pişirin. Ardından yağda naneyi yakıp, çorbanın üzerine şöyle bir gezdirin. Yuvarlak ekmeklerin üzerinden kapak kesip çıkarın ve içini de hafifçe alın. Çorbayı ekmeklere doldurarak servis yapın.
MALZEME: (6 Kişilik) 1 su bardağı haşlan- mış nohut, 1 çay bardağı haşlanmış aşurelik buğday, 4 su bardağı su ya da et suyu, 100 gr kıyma, 4 çorba kaşığı tarhana, 1/5 çay kaşığı tuz, Sos için 4 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı nane, Servis için: Yuvarlak ekmekler

Pazılı Pilavlı Köfte
HAZIRLAMA: Kaynayan suyun içine 1 çorba kaşığı tereyağı, tuz ve 1 su bardağı yıkanmış pirinci ekleyin. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Pazıları yıkayıp saplarını kesin. Kaynar suda 5 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirin. Köfte için, kıymaya, rendelenmiş soğanı, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi, 1 çorba kaşığı sirke, karabiber, kimyon ve tuz ilave edip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri kızartın. Köfteler ılınınca köfteyi avucunuza alıp pilavla kaplayın ve pazı yaprağının içine sarın.
MALZEME: (6 Kişilik) Pilav için: 1 su bardağı yasemen pirinci, 2 su bardağı su, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı tuz Köfte için: 500 gr kıyma 2 adet küçük boy soğan, 3 dilim ekmek içi, 1 çorba kaşığı sirke, Tuz, karabiber, kimyon Kızartmak için: Sıvı yağ

Kayısı Hoşafı
HAZIRLAMA: Bir tencerede suyu kaynatın. Kuru kayısı, toz şeker ve karanfil ilave edin. 5 dakika kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Kokusunun çıkmaması için ağzı kapalı olarak 10 dakika bekletin. Ilındıktan sonra soğuması için buzdolabına koyun. Kaselere boşaltıp, soğuk olarak servis yapın. MALZEME: (4-5 Kişilik), 1/5 su bardağı kuru kayısı 6 su bardağı su, 1 su bardağı tozşeker 4-5 adet karanfil




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Zaman tünelinde geçmişe yolculukKısa boylu ve zengin
Hande'ye dost kazığıEzbere söylüyor!
Eşine 'mesai' yap, aldatılmaZengin ya da fakir herkes...
Şarkıları zencilere özelmişBaşrolde gizem var
Holmes'e ikinci bebek baskısıEvlilik kapıya geldi dayandı
Gençliğin seçimiAşkları tam gaz sürüyor
Köşe bucak kaçıyorlarSaray yavrusu değil...
'Sağlık önce gelir'Acil servis
Sevgi mesajları
GÜNCEL
Çeteciye Çeteciye 5 ruhsat
Hırsızlık çetesi lideri pişkin çıktı, "Suçluysam nasıl ruhsat aldım"...
Astımlının orucu
Dikkatsiz ölüm
Bakan Çelik affetmedi
Hemşehri çiftliği
Lavanta kelliği yendi
Rahmetmeyene rahmolunmaz'
SPOR
Gel Gel de yanma: 3-2
Cimbom ilk 14 dakikada Crouch ve Garcia'dan yediği gollerle şok...
Sanki Sami Yen
Kazanmadan dönmek yok
İmamın maç fetvası
Her şeyiyle skandal
Trabzonspor riske girecek
Kayseri'de ince hesap
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Yağ. Ola. 20 C,Par. Bul. 12 C
ANKARA - Yağmur 14 C,Kapalı 9 C
IZMİR - Par. Bul. 22 C,Par. Bul. 17 C
ANTALYA - Açık 24 C,Açık 21 C
ADANA - Yağ. Ola. 28 C,Yağmur 19 C
EKONOMİ
IMKB E: 36.818,730 D:% 1,06
DOLAR S: 1,499 D:% -1,28
EURO S: 1,901 D:% -1,22
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu