Ramazan Ayı'nın gelmesiyle sofralar daha da renklendi... 'İftara ne pişireyim?' diye kara kara düşünmeyin. Çorbadan tatlıya kadar en güzel ve pratik yemek tarifleri her gün burada....
Tavuklu Çorba
HAZIRLANIŞI: Tavuk etlerini 4 su bardağı suda haşlayın. Soğuyunca ayıklayıp, etleri irice kıyın. Diğer tarafta unu ve yoğurdu çırpın. Soğuk tavuk suyunu ve ince kıyılmış sarımsakları ilave edip, eriyene kadar karıştırarak pişirin. Çorba koyulaşırsa su ilave edin. Ardından etleri, nohutu ve tuzu ekleyip 10 dakika kadar pişirin. Tereyağında naneyi kavurup, çorbanın üzerine gezdirin.
MALZEME: 1'er adet tavuk budu ve göğsü, 4 su bardağı su, 2 çorba kaşığı un, 5 çorba kaşığı yoğurt, 4-5 diş sarımsak, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1/5 çay kaşığı tuz, 3 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı nane
Pastırmalı Et Sarma
MALZEME: (5 Kişilik) 5 adet ince dövülmüş biftek, 1 çorba kaşığı hardal, 5 dilim pastırma, 5 dilim kaşar peyniri, 2'şer adet domates ve sivri biber, yarım çay bardağı su, Kızartmak için: Yarım çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLAMA: Etleri düz bir zemine serin ve üzerlerine ince bir tabaka hardal sürün. Üst üste birer dilim pastırma ve kaşar peyniri koyup rulo şeklinde sarın. Etlerin açılmaması için kürdanla tutturun. Sıvı yağda hafif kızartın. Düdüklü tencereye 1 adet rendelenmiş domates ve etleri yerleştirin. Üzerlerine 1 adet halka kesilmiş ve sivri biberleri dizin. Suyu ilave ettikten sonra 15 dakika pişirin. Servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın.
Kahveli Mous
MALZEME (4 Kişilik) 3 yumurta, 75 gr toz şeker, 5-5 ka- şık kahve, 50 gr sütlü çikolata, 150 gr krem şanti Süslemek için: Draje çikolata, krem şanti
HAZIRLAMA: Yumurta aklarını serin bir yerde muhafaza edin. Sarılarını şekerle birlikte 3-5 dakika mikserle köpürünceye kadar çırpın. Kahve tozuyla küçük bir fincanda çok sert bir kahve hazırlayın. Çikolataları parçalara ayırıp, 1 çorba kaşığı kahve ile birlikte benmari usulü eritip soğumaya bırakın. Krem şantiyi çırpın. Çikolatayı ve yumurta sarısını hazırladığınız kremayla birlikte karıştırın. Krem şantiyi ilave edin ve telle karıştırın. Yumurta beyazlarını köpük halini alıncaya kadar çırpın. 2-3 çorba kaşığını çikolatalı kremaya katıp, dikkatlice karıştırın. Ardından kalanı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız mous'u 3-4 saat dondurun. Sonra karışımdan, iki kaşık yardımıyla şekiller oluşturarak tabaklara yerleştirin.