Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 27 Eylül 2006

İftar mönüsü

Ramazan Ayı'nın gelmesiyle sofralar daha da renklendi... 'İftara ne pişireyim?' diye kara kara düşünmeyin. Çorbadan tatlıya kadar en güzel ve pratik yemek tarifleri her gün burada....



Tavuklu Çorba

HAZIRLANIŞI:
Tavuk etlerini 4 su bardağı suda haşlayın. Soğuyunca ayıklayıp, etleri irice kıyın. Diğer tarafta unu ve yoğurdu çırpın. Soğuk tavuk suyunu ve ince kıyılmış sarımsakları ilave edip, eriyene kadar karıştırarak pişirin. Çorba koyulaşırsa su ilave edin. Ardından etleri, nohutu ve tuzu ekleyip 10 dakika kadar pişirin. Tereyağında naneyi kavurup, çorbanın üzerine gezdirin.

MALZEME:
1'er adet tavuk budu ve göğsü, 4 su bardağı su, 2 çorba kaşığı un, 5 çorba kaşığı yoğurt, 4-5 diş sarımsak, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1/5 çay kaşığı tuz, 3 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı nane

Pastırmalı Et Sarma

MALZEME:
(5 Kişilik) 5 adet ince dövülmüş biftek, 1 çorba kaşığı hardal, 5 dilim pastırma, 5 dilim kaşar peyniri, 2'şer adet domates ve sivri biber, yarım çay bardağı su, Kızartmak için: Yarım çay bardağı sıvı yağ

HAZIRLAMA:
Etleri düz bir zemine serin ve üzerlerine ince bir tabaka hardal sürün. Üst üste birer dilim pastırma ve kaşar peyniri koyup rulo şeklinde sarın. Etlerin açılmaması için kürdanla tutturun. Sıvı yağda hafif kızartın. Düdüklü tencereye 1 adet rendelenmiş domates ve etleri yerleştirin. Üzerlerine 1 adet halka kesilmiş ve sivri biberleri dizin. Suyu ilave ettikten sonra 15 dakika pişirin. Servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın.

Kahveli Mous

MALZEME
(4 Kişilik) 3 yumurta, 75 gr toz şeker, 5-5 ka- şık kahve, 50 gr sütlü çikolata, 150 gr krem şanti Süslemek için: Draje çikolata, krem şanti

HAZIRLAMA:
Yumurta aklarını serin bir yerde muhafaza edin. Sarılarını şekerle birlikte 3-5 dakika mikserle köpürünceye kadar çırpın. Kahve tozuyla küçük bir fincanda çok sert bir kahve hazırlayın. Çikolataları parçalara ayırıp, 1 çorba kaşığı kahve ile birlikte benmari usulü eritip soğumaya bırakın. Krem şantiyi çırpın. Çikolatayı ve yumurta sarısını hazırladığınız kremayla birlikte karıştırın. Krem şantiyi ilave edin ve telle karıştırın. Yumurta beyazlarını köpük halini alıncaya kadar çırpın. 2-3 çorba kaşığını çikolatalı kremaya katıp, dikkatlice karıştırın. Ardından kalanı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız mous'u 3-4 saat dondurun. Sonra karışımdan, iki kaşık yardımıyla şekiller oluşturarak tabaklara yerleştirin.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
'Ünlüler evliliği evcilik...Hayvansever çift
Hayat internetle artık...'Artık kurtulma şansım kalmadı'
"Beni Keremcem'den daha...Kendinizi frenleyin
Dünyanın modasını yöneten...Aşkın ömrü bir ay!
Barış umudu yerle bir olduGüzide dünya starıyla...
Şimdi hatalarla yüzleşme vaktiEğitime güzel destek
Aşkları gerçek olduSinan'ın hiç bilinmeyen sırrı
'Yarış atından farksızım'Sesine uygun şarkı
Lindsay de aldatıldı...Melez güzel yeni aşka...
Sonbahar gezintisiFormu için dans ediyor
Sahalardan kitapçılaraHawaii'de yaşayacak
Acil servisSevgi mesajları
GÜNCEL
Konserden Konserden camiye
Kule külahları da yenilenecek
İstanbul Röleve ve Anıtlar...
Mahşerin 3 atlısı
Oruç kolaylıkları
'Viagra'nın suçu yok!
İtirazcı Hattat
Yeni gelin arkadaş kurbanı
Döveriz hamdolsun
SPOR
Hakan Hakan oynamasın
Galatasaray bu gece Liverpool karşısına puan amacıyla çıkıyor. Ancak...
İğrenç kumpas
Tur için bir gol yeter
Topal sürpriz
Savunmada son tercih Önder
Trabzonspor'da Doğan'dan uyarı
Sorumluluğun bilincindeyiz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Yağ. Ola. 20 C,Par. Bul. 12 C
ANKARA - Yağmur 14 C,Kapalı 9 C
IZMİR - Par. Bul. 22 C,Par. Bul. 17 C
ANTALYA - Açık 24 C,Açık 19 C
ADANA - Yağ. Ola. 29 C,Yağmur 19 C
EKONOMİ
IMKB E: 36.432,370 D:% 0,96
DOLAR S: 1,519 D:% -0,36
EURO S: 1,929 D:% -0,70
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu