RAMAZAN Ayı'nın gelmesiyle sofralar daha da renklendi... 'İftara ne pişireyim?' diye kara kara düşünmeyin. Çorbadan tatlıya kadar en güzel ve pratik yemek tarifleri her gün burada...
Domates Çorbası HAZIRLANIŞI: Yağı un ile hafif ateşte çevirip üzerine süt ilave edin. Önceden rendelediğiniz domatesleri ilave edip karıştırın. 5 bardak suyu ekleyip çorba koyulaşana kadar çevirin. 5 dakika kaynatıp kapatın. Domates topak olursa, tencerede el mikserini 1-2 defa çevirin. Sıcakken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri gezdirin. MALZEME: 5 adet domates 5 su bardağı su 2 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı margarin tereyağı tavsiye olunur) 3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi, Bir miktar tuz
Ciğer Taplemesi HAZIRLAMA: Ciğerin ak ve kara kısmı makinada çekilir. Bu karışıma 1 kilo köftelik bulgur ve makinede çekilmiş kuru soğan ve yeşil biber katılır. Reyhan, pul biber, tuz katılarak yoğrulur. Bu karışım yuvarlanıp toplanır ve yassılaştırılarak taplamalar hazırlanır. Su kaynayan tencereye atılır. Tencerenin kapağı yarım kapalı tutulur. Pişince suyu süzülür. Tabaklara doldurulan taplamanın üstüne pul biberli erimiş tereyağı gezdirilir. MALZEME: 1 adet ciğer (siyah ve beyaz beraber) 2 baş kuru soğan, 3 ad. sivri biber, 3 su bardağı ince bul- gur, pul biber, karabiber, na- ne, tuz, 1 tutam reyhan otu, 4 yemek kaşığı tereyağı. 1 avuç irmik
Kayısılı Top Turta HAZIRLAMA: Kayısıların içini kuru üzüm, ceviz ve tarçınla doldurup, diğer yarısını üzerine yapıştırın. Tart hamuru için toz şeker, margarin ve kabartma tozunu karıştırın. Unu ilave ederek yoğurun. Hamuru, 13 parçaya bölün. Ortasını oyun. İçine kayısıları yerleştirin. Deliklerin üzerini kapatıp, yuvarlayın. Isıtılmış 200 dereceli fırında pembeleşene kadar pişirin. Üstlerine pudra şekeri serpin. MALZEME: (6 Kişilik) 13 adet kayısı, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket margarin, 1 paket kabartma tozu, 4.5 su bardağı un, İçi için: 1 tat- lı kaşığı tarçın, 1/3 su bardağı çekilmiş ceviz, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 3 çorba kaşığı toz şeker, pudra şekeri