Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 26 Eylül 2006

İftar Mönüsü



RAMAZAN Ayı'nın gelmesiyle sofralar daha da renklendi... 'İftara ne pişireyim?' diye kara kara düşünmeyin. Çorbadan tatlıya kadar en güzel ve pratik yemek tarifleri her gün burada...

Domates Çorbası
HAZIRLANIŞI: Yağı un ile hafif ateşte çevirip üzerine süt ilave edin. Önceden rendelediğiniz domatesleri ilave edip karıştırın. 5 bardak suyu ekleyip çorba koyulaşana kadar çevirin. 5 dakika kaynatıp kapatın. Domates topak olursa, tencerede el mikserini 1-2 defa çevirin. Sıcakken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri gezdirin.
MALZEME: 5 adet domates 5 su bardağı su 2 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı margarin tereyağı tavsiye olunur) 3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi, Bir miktar tuz

Ciğer Taplemesi
HAZIRLAMA: Ciğerin ak ve kara kısmı makinada çekilir. Bu karışıma 1 kilo köftelik bulgur ve makinede çekilmiş kuru soğan ve yeşil biber katılır. Reyhan, pul biber, tuz katılarak yoğrulur. Bu karışım yuvarlanıp toplanır ve yassılaştırılarak taplamalar hazırlanır. Su kaynayan tencereye atılır. Tencerenin kapağı yarım kapalı tutulur. Pişince suyu süzülür. Tabaklara doldurulan taplamanın üstüne pul biberli erimiş tereyağı gezdirilir.
MALZEME: 1 adet ciğer (siyah ve beyaz beraber) 2 baş kuru soğan, 3 ad. sivri biber, 3 su bardağı ince bul- gur, pul biber, karabiber, na- ne, tuz, 1 tutam reyhan otu, 4 yemek kaşığı tereyağı. 1 avuç irmik

Kayısılı Top Turta
HAZIRLAMA: Kayısıların içini kuru üzüm, ceviz ve tarçınla doldurup, diğer yarısını üzerine yapıştırın. Tart hamuru için toz şeker, margarin ve kabartma tozunu karıştırın. Unu ilave ederek yoğurun. Hamuru, 13 parçaya bölün. Ortasını oyun. İçine kayısıları yerleştirin. Deliklerin üzerini kapatıp, yuvarlayın. Isıtılmış 200 dereceli fırında pembeleşene kadar pişirin. Üstlerine pudra şekeri serpin.
MALZEME: (6 Kişilik) 13 adet kayısı, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket margarin, 1 paket kabartma tozu, 4.5 su bardağı un, İçi için: 1 tat- lı kaşığı tarçın, 1/3 su bardağı çekilmiş ceviz, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 3 çorba kaşığı toz şeker, pudra şekeri




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
İşte Gezen'in Maasai kabilesiFerrari Cem Yılmaz'ın çıktı
Madonna'ya bel kıvıracakPara ve zevk modada saklı
'Bir nesil yok olacak'Aktörü bıraktı şarkıcıyı kaptı
Acil servisSultan'dan aşk mesajı var
'Aldatıldım ama erkekle!'Görev değişikliğine Tom engeli
İzel'in albüm telaşı'Aşk diye bir şey yok'
Taciz eve kapattırdıZayıflık kadınlara yakışmıyor
Düğün yeri için son karar...'Bağımlı oldum'
İtalya da 'kadınlar balık...Estetisyenlerin ünlü şaheserleri
Oruç sayesinde iyileştiMadonna'nın partisinde...
Sevgi mesajlarıRüya Yorumları
GÜNCEL
Abdestsiz Abdestsiz Kur'an okunabilir
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyelerinden...
Suç 'Önder'liği
Altı ölüm üstü hayat
Kötü talihe mat
Miras sanma-yalı-m
8 polis gözaltına alındı
Bütün kavga 12 santim için
SPOR
Kezman'ı Kezman'ı topa tut!
Sırp yıldızın formunun avantajını kullanmak isteyen Brezilyalı hoca,...
Hakan tek forvet
Bu ne biçim söz hoca
Trabzon ışığı gördü
İstifası cebinde
Balili'ye özel muamele
Bronz tesellisi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Yağ. Ola. 21 C,Par. Bul. 15 C
ANKARA - Yağmur 14 C,Kapalı 9 C
IZMİR - Par. Bul. 27 C,Par. Bul. 14 C
ANTALYA - Açık 26 C,Açık 19 C
ADANA - Yağ. Ola. 29 C,Yağmur 19 C
EKONOMİ
IMKB E: 36.084,240 D:% -0,84
DOLAR S: 1,518 D:% 0,63
EURO S: 1,932 D:% 0,34
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu