Burdur Testi Kebabı HAZIRLAMA: Bir çömleğe kuşbaşı doğranmış eti ve yağı koyun. Yanmış mangal kömürünün ortasını aralayıp testiyi oturtun. Etlerin suyunu çekip, kavrulmaya başlamasıyla üzerine altmış kadar ayıklanmış soğan, salça, doğranmış domates ve tuz koyup karışması için silkeleyin. Testinin ağzını bir bezle bağlayıp etrafını hamurla sıvayın. Yeniden ateşe koyun. Ateşte (etrafı yanmış kömür, ortası küllü ateş üzerinde) 1 saat kadar, zaman zaman silkeleyerek pişirin. Ateşten alıp 20 dakika kadar bekletin. MALZEME: (1 Kişilik) 1.5 kilo orta yağlı ko- yun eti, 60 kadar ceviz büyüklüğünde soğan, 2 kaşık yağ, yarım kaşık salça, 2 büyük domates, yeterince tuz, üzerine kimyon, karabiber
Muğla'nın Kalbura Bastısı HAZIRLAMA: Şekeri su ile kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, limon suyu sıkın ve soğumaya bırakın. Bir kapta süt ve şekeri çırpın. Un ve kabartma tozu da ekleyip, yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzerine nemli bir bez örtüp, 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle hafifçe açın. Tel süzgeç veya madeni rendenin yüzeyine hamuru hafifçe bastırarak yerleştirin. Ortasına dövülmüş ceviz koyun. Hamurun kenarlarını bir diğerinin üzerine dikkatlice kapayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana dek pişirin. Fırından çıkartıp üzerine şerbet gezdirin. Birkaç dakika daha fırında tutun. MALZEME 1 su bardağı sıvı yağ, 125 gr margarin, 1 paket kabartma tozu, 1 kahve kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, 5 su bardağı un, 1 su bardağı yoğur ve- ya süt, 1.5 su bardağı iri dövülmüş ceviz Şerbe- ti için: 4 bardak şeker, 3 bardak su, limon