Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 24 Eylül 2006

İftar mönüsü



Terbiyeli Havuç Çorbası
HAZIRLAMA: Bir tencerenin içinde tereyağı ile birlikte kabuklarını kazıyıp, rendelediğiniz havucu ve 2 çorba kaşığı unu kavurun. Unun topak olmaması için azar azar sütü ve et suyunu ilave edip karıştırın, yıkanmış pirinci ekleyin. Kaynamaya yakın ateşten indirin. Küçük bir kasede 1 yumurta sarısını ve yarım limon suyunu karıştırıp çorbaya yavaş yavaş ekleyerek terbiye edin. Tekrar ocağa koyup 1- 2 dakika kaynatın ve ateşten indirin. Dilerseniz kızarmış ekmekle birlikte servis yapın.
MALZEME: (4 Kişilik) 2 orta boy havuç, 2 çorba kaşığı un, Yarım bardak Amerikan pirinci, 1 bardak süt, 3 bar- dak et suyu, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 adet yu- murta sarısı, Tuz, karabiber, yarım limon

***
Etli Kabak Dolması
HAZIRLAMA:
Kabakların üstünü kazıyıp, ikiye bölün, içlerini oyun. Soğanları ince kıyın, üzerine kıyma, pirinç, kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyin, iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı kabaklara doldurun, üzerine kemik suyunu ekleyerek 15 dakika kadar pişirin. Terbiye için; yumurta ile kemik suyunu çırpın, üzerine unu ekleyin, çırpmaya devam edin, kabağın sıcak suyundan azar azar ekleyerek malzemeyi ısıtın. Terbiyeyi tencereye ekleyin, tereyağını da koyduktan sonra 2 dakika kadar pişirin. Üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.
MALZEME (4 kişilik) 4 orta boy kabak, 2 orta boy soğan, 25 gr tere- yağı, 150 gr dana ve koyun kıyma, 2 yemek kaşığı pirinç, 1 su bardağı kemik suyu, 4-5 dal dereotu, 4-5 dal maydanoz, Karabiber, tuz, 1 yumurta, Terbiye için: Yarım çorba kaşığı un, Yarım su bardağı kemik suyu

***
Patlıcan Salatası
HAZIRLAMA:
Patlıcanı közleyin, kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Limon suyunu ilave edin. Yarım soğanı, 1 adet biberi, 3 adet domatesi ve 2 dilim ananası küçük küçük doğrayın. 1çorba kaşığı üzümü de ilave edip karıştırın. Ayrı bir kapta 1 çorba kaşığı yoğurdu, 1 çorba kaşığı mayonezi, bir tutam şeker ve şekerli suyu karıştırıp, patlıcanlara ilave edin. İyice karıştırın. Kırmızı lahanaların üzerine bu karışımı koyun. Maydanozla süsleyerek servis yapın.
MALZEME (4 kişilik): 1 adet patlıcan, 1 çorba kaşığı limon suyu, Yarım soğan, 1 biber, 3 adet domates, 50 gr ananas, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, Sos için: 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 çorba kaşığı mayonez, İki tutam şeker, 1 tatlı kaşığı şekerli su Süs için: 8 adet kırmızı lahana yaprağı, maydanoz

***
Cevizli Kadayıf
HAZIRLAMA:
Yufkayı tezgaha serin. Cevizden 2 çorba kaşığı ayırıp kalanını yufkanın üzerine serpin. Tel kadayıfı didikleyip cevizin üzerine yayın. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Rulo hazırladığınız yufkayı 1.5 parmak kalınlığında kesin. Yağlanmış fırın tepsisine kestiğiniz parçaları yerleştirin. Üzerlerine azar azar tereyağı ve ceviz ilave edip 30 dakika pişirin. Bir kapta şeker ve suyu kaynatıp soğumaya bırakın. Pişirdiğiniz kadayıf sıcakken üzerine soğuttuğunuz şerbeti dökün.
MALZEME (4 kişilik) 1.5 su bardağı dövülmüş ceviz, 300 gr tel kadayıf, 1 çorba kaşığı tereyağı, Şerbet için: 5 su bardağı su, 4 su bardağı şeker




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Altın Portakal yine...Hayat estetikle güzel
Kıyamet koptu!Vücudunuzu sonbahara hazırlayın
Zonta değil Zonda'Gözümü kapatınca...
Sağlığını oruçla kazanKonuşan tişörtler
Marifetli telefonlarSürahiyle olgun kadının kavgası
Onlar da kapıştıEbru Mert'çe söylemiyor...
Estetikli güzeller!'Bilmeden konuşma!'
Parayı gördü alçıyı unuttuKomşuyu asker etti
Halka mikrofon uzatmak...Aynı evde yaşıyorlar
Çizgilerdeki gerçekMütevazı hayat
Meğer gizli aşkı varmışModası hiç geçmez
Doktor reçeteli enerji kremleriKozmetikçilerin yeni yüzü Ebru
Evde mini bar keyfiEn etkili oje sürme taktikleri
Boyun bakımı ihmale gelmezÇözüm önerileri
Ücretsiz yağ ölçümüGüneş lekeleri...
Kepekli ekmek nasıl zayıflatır?Güz makyajında fondöten
Mutfak önlükleri renklendiYapıştır ve incel
Mis kokulu mumlarSıradışı tasarımlar
Banyodaki kurtarıcınızBanyo keyfi önemlidir...
Doğal bronzlukGenç hissedenlere
Gazeteler şimdi daha derli topluEn kıtır dilimler...
5 çayını kaçırmayınSaçlarınız ışıldasın
İç mekanlarda şıklıkHadi buyrun
Kaybetmedi!Acil servis
Sevgi mesajlarıZarafet kraliçesi
GÜNCEL
Yeni Yeni hayat
ABD, her yıl Green Card ile farklı ülkelerden 55 bin kişiye...
Hoşgeldin Ramazan
Olüm ihalesi
Araya Rus girdi
İstanbul'un suyu çıktı
Kementli dehşet
Antrenmanda can verdi
SPOR
Hasret Hasret 10'unla bitti: 3-1
Bordo-Mavililer, Ersen Martin (2) ve Gökdeniz'in golleriyle Cimbom'un...
Rus ruleti!
İnancın zaferi
26 dakika dayanabildi
Golün tescilli markası
Kimseyi isime karıstırmam!
Fener'e ilk darbe: 69-75
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Yağmur 22 C,Yağ. Ola. 16 C
ANKARA - Yağmur 17 C,Par. Bul. 8 C
IZMİR - Yağmur 25 C,Yağmur 14 C
ANTALYA - Yağmur 27 C,Par. Bul. 19 C
ADANA - Yağmur 29 C,Par. Bul. 20 C
EKONOMİ
IMKB E: 36.390,010 D:% -3,71
DOLAR S: 1,522 D:% 2,46
EURO S: 1,945 D:% 3,10
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu