İftar mönüsü
Terbiyeli Havuç Çorbası HAZIRLAMA: Bir tencerenin içinde tereyağı ile birlikte kabuklarını kazıyıp, rendelediğiniz havucu ve 2 çorba kaşığı unu kavurun. Unun topak olmaması için azar azar sütü ve et suyunu ilave edip karıştırın, yıkanmış pirinci ekleyin. Kaynamaya yakın ateşten indirin. Küçük bir kasede 1 yumurta sarısını ve yarım limon suyunu karıştırıp çorbaya yavaş yavaş ekleyerek terbiye edin. Tekrar ocağa koyup 1- 2 dakika kaynatın ve ateşten indirin. Dilerseniz kızarmış ekmekle birlikte servis yapın. MALZEME: (4 Kişilik) 2 orta boy havuç, 2 çorba kaşığı un, Yarım bardak Amerikan pirinci, 1 bardak süt, 3 bar- dak et suyu, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 adet yu- murta sarısı, Tuz, karabiber, yarım limon
*** Etli Kabak Dolması HAZIRLAMA: Kabakların üstünü kazıyıp, ikiye bölün, içlerini oyun. Soğanları ince kıyın, üzerine kıyma, pirinç, kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyin, iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı kabaklara doldurun, üzerine kemik suyunu ekleyerek 15 dakika kadar pişirin. Terbiye için; yumurta ile kemik suyunu çırpın, üzerine unu ekleyin, çırpmaya devam edin, kabağın sıcak suyundan azar azar ekleyerek malzemeyi ısıtın. Terbiyeyi tencereye ekleyin, tereyağını da koyduktan sonra 2 dakika kadar pişirin. Üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak servis yapın. MALZEME (4 kişilik) 4 orta boy kabak, 2 orta boy soğan, 25 gr tere- yağı, 150 gr dana ve koyun kıyma, 2 yemek kaşığı pirinç, 1 su bardağı kemik suyu, 4-5 dal dereotu, 4-5 dal maydanoz, Karabiber, tuz, 1 yumurta, Terbiye için: Yarım çorba kaşığı un, Yarım su bardağı kemik suyu
*** Patlıcan Salatası HAZIRLAMA: Patlıcanı közleyin, kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Limon suyunu ilave edin. Yarım soğanı, 1 adet biberi, 3 adet domatesi ve 2 dilim ananası küçük küçük doğrayın. 1çorba kaşığı üzümü de ilave edip karıştırın. Ayrı bir kapta 1 çorba kaşığı yoğurdu, 1 çorba kaşığı mayonezi, bir tutam şeker ve şekerli suyu karıştırıp, patlıcanlara ilave edin. İyice karıştırın. Kırmızı lahanaların üzerine bu karışımı koyun. Maydanozla süsleyerek servis yapın. MALZEME (4 kişilik): 1 adet patlıcan, 1 çorba kaşığı limon suyu, Yarım soğan, 1 biber, 3 adet domates, 50 gr ananas, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, Sos için: 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 çorba kaşığı mayonez, İki tutam şeker, 1 tatlı kaşığı şekerli su Süs için: 8 adet kırmızı lahana yaprağı, maydanoz
*** Cevizli Kadayıf HAZIRLAMA: Yufkayı tezgaha serin. Cevizden 2 çorba kaşığı ayırıp kalanını yufkanın üzerine serpin. Tel kadayıfı didikleyip cevizin üzerine yayın. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Rulo hazırladığınız yufkayı 1.5 parmak kalınlığında kesin. Yağlanmış fırın tepsisine kestiğiniz parçaları yerleştirin. Üzerlerine azar azar tereyağı ve ceviz ilave edip 30 dakika pişirin. Bir kapta şeker ve suyu kaynatıp soğumaya bırakın. Pişirdiğiniz kadayıf sıcakken üzerine soğuttuğunuz şerbeti dökün. MALZEME (4 kişilik) 1.5 su bardağı dövülmüş ceviz, 300 gr tel kadayıf, 1 çorba kaşığı tereyağı, Şerbet için: 5 su bardağı su, 4 su bardağı şeker
|