Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 23 Eylül 2006

Günün mönüsü



Sebzeli Güveç
HAZIRLAMA: Önce etleri bir tencerede kendi bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Biraz su ekleyip, hafif yumuşayana kadar pişirin. Sonra güvece alın. Soğan ve domatesleri küçük küçük doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın. Hepsini birlikte güvece ilave edin. 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Tuzunu ayarlayın ve üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış fırında 1.5 saat pişirin.
MALZEME: (2 Kişilik) 200 gr kuşbaşı et, 2 adet patlıcan, 2 adet kuru soğan, 4 diş sarımsak, 2 adet dolmalık biber, 1 adet domates, tuz, 1 çorba kaşığı tereyağı

***
Kırmızı Biber Sarması
HAZIRLAMA:
Kırmızıbiberleri közleyin ve kabuklarını soyun. Tohumlarını çıkarın. İkiye bölün. Patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Çukur bir kaba alın. 1 çorba kaşığı beyaz peynir, tuz, karabiber ve 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanozu ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız karışımı biberlerin bir ucuna koyup, rulo şeklinde sarın ve servis tabağına dizin. Bir kasenin içinde 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı sirke, 1 çorba kaşığı limon, hardal ve sarımsakları karıştırın. Biberlerin üzerine dökün. Yarım saat dinlendirin. Sonra servis yapın.
MALZEME (4 kişilik) 4 adet kırmızıbiber, 2 adet orta boy patates, 1 çorba kaşığı beyaz peynir, 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, 2 diş sarımsak, tuz, kara- biber, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 çorba ka- şığı sirke, limon, 1 çorba kaşığı hardal

***
Ispanaklı Börek
HAZIRLAMA: Ispanağı ince ince doğrayın. Sarımsakları kıyın. 2 kaşık sıvı yağı tavada kızdırıp, ıspanak ve sarımsağı hafif sote edin. 1 tutam tuz ve karabiber serpip ocaktan alın. Beşamel sos için; margarini tencerede eritip unu ilave edin. Sütü azar azar yedirerek ekleyin ve koyulaşıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. 1 tutam tuz ve muskat serpin. Ateşten alıp üzerine kapak kapatın. Yufkanın birini ufak parçalara bölün. Bir bütün yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde fırın kabına yayın. Yufka parçalarını yerleştirin. Hazırladığınız ıspanaklı karışıma pastırma ve beşameli ekleyip karıştırın. Yufkanın içine yayın. Dışa sarkan yufkayı üzerine kapatın. Kenarına yumurta sarısı sürün. Isıtılmış 180 derece fırında pişirin.
MALZEME (6 kişilik): 700 gr ıspanak, 2 diş sarımsak, 2 yufka, tuz, karabiber, 4 çorba kaşığı sıvı yağ, 4 dilim pastırma, 3 çorba kaşığı kaşar peyniri, 1 yumurta sarısı Beşa- mel sos için: 50 gr margarin, 1.5 su bardağı süt, Yarım su bardağı un, 1 tutam muskat

***
Erik Kremalı Kek
HAZIRLAMA: 1 yumurtayı şekerle çırpın. Süt, kabartma tozu ve unu ilave edin. 20 cm çapında bir kalıbı yağlayıp hamuru kalıba boşaltın. Erikleri dilimleyip, hamurun üzerine dizin. 180 derecede pişirin. Krema için; şekerin üzerine çok az su koyup, koyu bir şerbet kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Yumurta sarılarını çırpın. Şerbeti, yumurta sarılarına ekleyip, beyaz renk alana kadar karıştırın. Margarini robotta çırpın. Ardından yumurtalı karışımı ekleyin. Kakaoyu ve marmelatı katıp, iyice çırpın. Bu karışımı buzdolabında bekletin. Kek soğuyunca enlemesine ikiye ayırın. Kremayı arasına sürüp, yarısını üzerine kapatın. Afiyet olsun.
MALZEME (6 kişilik) 1 yumurta, su bardağı şeker, su bardağı süt, 2 su bardağı un, 2 çay kaşığı kabartma tozu, 6 adet erik Krema için: 1 su bardağı toz şeker, 4 adet yumurta sarısı, paket margarin, 2 çorba kaşığı kakao, 1.5 su bardağı erik marmelatı




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Deniz'e İpekçi'den büyük destek007 Sema ajan gibi yaşıyor!
Eski aşka 50 bin YTLSıfır beden Out balık eti İn
'Yaratıcılık tek başına...Ebru Akel: Ağır işçiyim
Zaman hızla akıyorİnternet aşkım
Ceyda Aşar: Antalya'nın...Arzu Balkan Karadağlı:...
Topuğa takıldıBilirkişi raporu seçti!
Kalbinin kıymetini çok...Kimsesiz çocuklar için...
Her ayrılığın sonu varDantel inceliktir
İtalyan'ın ünlü Stefano...Evim, güzel evim
Zamanı pembe düşlerle süsleyinÇocukların ayağı rahat etsin
Evde de şık olmak lazımSalon duvarlarını...
İç dünyanızı canlandırınYemek kaçta hazır?
Balon etek altına jiponMistik doğu esintisi
Çalışan kadınlara özel...Koltuklarınızı örme...
Ramazana özel şıklıkEnerjikerkekler iç ısıtıyor
Gizemli kapılarSıra dışı askılar
Kalın kemerler ince bellere...Sorunlu ayaklara 4 mevsim...
10 dakikada gençleşTaytlar sandıktan çıkıyor
Bunlar çok cocoshGardrop yenileme zamanı
Sporu ama çok şıkFarklılık arayanlara
Ispanak yerine tüpÜnlü aktörün teknoloji fobisi
Adımı ailesiyle attıKanseri annesiyle yenebildi
'Sevgimi evlilikle bitirmem'Her gece başka bir kadınla olmuş
Aşkın ömrü üç yıldırOnlar ermiş muradına...
Mutluluklar...Bir başka gece
Eğlence takvimiAcil servis
Aşk mesajları
GÜNCEL
Ödevimiz Ödevimiz uyuşturucu
Zil çaldı, ders başladı derken zehir tacirleri de okul önlerinde...
Selam huzur
Umuda yeşil yolculuk
Zenginlik uykusu
Allah ıslah etsin
Kaçak tiner faciası
Çok 'Özel' bir kadın
SPOR
Batman Batman Forever (Batman Daima)
Sırp futbolcu önce Randers'a, sonra Sivas'a dün de Konyaspor'a gol...
Liverpool provası
Trabzon'da zafer andı
Tigana'nın intikamı
Yüksek gerilim
Öp Rüştü'nün elini
Önder geldi sıkıntı bitti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Kapalı 26 C,Kapalı 19 C
ANKARA - Par. Bul. 23 C,Par. Bul. 11 C
IZMİR - Par. Bul. 28 C,Par. Bul. 16 C
ANTALYA - Yağmur 29 C,Yağmur 17 C
ADANA - Yağ. Ola. 29 C,Yağmur 21 C
EKONOMİ
IMKB E: 36.390,010 D:% -3,71
DOLAR S: 1,522 D:% 2,46
EURO S: 1,945 D:% 3,10
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu