Ali Nazik HAZIRLAMA: Patlıcanları ateşte közleyin. Kabuklarını soyun ve çatalla ezin. Geniş bir tavada 3 çorba kaşığı margarini eritin. 3 kahve fincanı un ilave edin, pembeleşene dek kavurun. Sonra azar azar sütü ekleyin. Ezilmiş patlıcanları, 2 kahve fincanı kaşar rendesini tavaya aktarın. Ayrı bir tavaya 2 çorba kaşığı margarini koyun. Küçük doğranmış soğanları pembeleşene dek kavurun. Kıymayı ilave edin. 2-3 dakika sonra küçük doğranmış domatesleri, sivri biberleri, 3 kahve fincanı et suyunu ve tuzu ekleyin. 10 dakika sonra ateşten alın. Beğendinin üzerine kıymalı harcı koyarak servis yapın.
MALZEME (6 kişilik) 4 adet patlıcan, 5 çorba kaşığı margarin, 3 kahve fincanı un, 3 kahve fincanı süt, 2 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri, 2 adet soğan, 250 gr yağsız kıyma, 4 adet domates, 4 adet sivri biber, tuz, 3 kahve fincanı et suyu
Semizotlu Cacık
HAZIRLAMA: Semizotunu köklerinden ayıklayıp, bol suda iyice yıkayın. Sarmısakları havanda döverek, 2 su bardağı yoğurda ekleyin. İçerisine çok az su ilave ederek, iyice çırpın. Semizotunu yarım santim aralıklarla doğrayın. Semizotunu ve tuzu çırptığınız yoğurdun içine ilave edin. Hepsini karıştırdıktan sonra kaselere paylaştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirip kuru nane serperek servis yapın.
MALZEME (4 kişilik) 150 gr semizotu, 2 su bardağı yoğurt, 3-4 diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, Su ve tuz