Günün Mönüsü
Sebze Yahnisi MALZEME (2 kişilik) 1 adet soğan, 1 adet kırmızı biber, 2 adet dolmalık biber, 1 adet kabak, 1 patlıcan, 1 çay kaşığı karabiber, 4 adet domates, kekik, 2 çorba kaşığı zeytinyağ, tuz
HAZIRLAMA: 1 adet soğanı doğrayıp, teflon tavada pembeleşene dek kavurun. Patlıcanı, kırmızı ve dolmalık biberleri, kabağı kuşbaşı iriliğinde doğrayıp, soğanın üzerine ekleyin. Ardından karabiber, tuz, kekik serpin. İri doğranmış domatesleri de ilave edin. Çok kısık ateşte pişirin. Sebzeler yumuşayınca, üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Birkaç dakika daha pişirip servis yapın. Bu yemeğin özelliği hiç su katılmıyor olmasıdır.
Dilan MALZEME (6 kişilik) 250 gr bulgur, tuz, 1/2 demet roka, 2 çorba kaşığı acı kırmızı biber sosu, 1/2 demet dereotu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı sıvı yağ, Süslemek için: roka yaprakları, 6-7 adet siyah zeytin, 1 dilim beyaz peynir
HAZIRLAMA: Bulguru derin bir kaba alın, sıcak su ile ıslatarak bekletin. Yıkanmış roka ve dereotunu ince ince doğrayın, bulgura ilave edin. Yağ, tuz, acı biber sosundan hazırladığınız karışımı bulgura katıp, karıştırın. Hazırladığınız bulgurlu karışımdan da parçalar alıp, elinizle yuvarlayın. Roka yapraklarını tabağa dizin. Yuvarlak şekil verdiğiniz dilanları üzerine yerleştirin. Tabağın ortasına zeytinleri koyun. Beyaz peyniri ince ince kesin. Dilanların arasına yerleştirerek servis yapın.
|