Mantarlı Dil Izgara HAZIRLAMA: Balığın pullarını temizleyin, üzerine zeytinyağı sürün. 10 dakika ızgarada pişirin. İkiye kestiğiniz mantarları tereyağında bıraktığı suyu çekene dek sote edin ve dil balığının üzerine koyun. Garnitür için domates, salatalık ve biberleri de kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Hepsini karıştırdıktan sonra üzerine limon suyu döküp, köri ve tuz serpin. Salata ile birlikte servis yapın. MALZEME: (1 Kişilik) 1 adet dil balığı, 20 gr tereyağı, 50 gr mantar, 1 adet salatalık, 1 adet domates, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 2 adet biber, yarım çay kaşığı köri, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz
Elma Sürprizi HAZIRLAMA: Elmaların kabuklarını soyup, kabak oyacağı yardımı ile çekirdeklerini çıkartın. Kararmamaları için dış kısımlarına limon suyu sürün. Cevizi irice dövün, kuru üzüm, tarçın, tavla zarı iriliğinde doğranmış yarım elma ve şekerin yarısını da ekleyerek, elmaların içini doldurun. Oyuk kısımları yukarı gelecek şekilde bir tepsiye dizin. Bir fiske gıda boyasını, yarım fincan suda eritip elmaların üzerinde gezdirin. Kalan şekeri elmaların üzerine dökün. Tencerenin ağzını kapatıp ağır ateşte, yumuşayana kadar pişirin. Bir çay bardağı süt ile bir paket krem şantiyi koyulaşana dek mikserle çırpın. Buzlukta 10 dakika bekletin. Elmalar soğuyunca servis tabağına dizin. Üzerine krem şantiyi sıkarak servis yapın. MALZEME 8 sarı elma, 1 su bardağı şeker, 1/2 su bardağı ceviz içi, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1/2 su bardağı çe- kirdeksiz kuru üzüm, 1/2 limon, 1 fiske gıda bo- yası, 1 çay bardağı süt, 1 paket krem şanti