Sonbaharın başladığı bugünlerde yavaş yavaş kışsebzelerivemeyveleri de tezgahlarda yerini almaya başladı. Bunların tatlarına bakalım; ancak bütün kış bulma ihtimalimiz düşük olan tazefasulye,semizotu,kabak,patlıcan,bamya gibi sebzeleri vakit varken yemeye çalışalım. Domates,salatalık,maydanozvebiber çeşitlerini de unutmayalım. Tüm bu sebzeler kış aylarına girerken vücut direncimizi artıracak ve ısı değişikliklerinden kaynaklanan soğukalgınlığı,grip gibi bu mevsimde sık görülen hastalıklardan bir nebze de olsa koruma etkisi gösterecektir. Gelelim sonbahar meyvelerine. Şimdi incir,üzüm,erikvekavunun en güzel zamanı. Her biri doğanın ayrı birer mucizesi. Bunlardan üzüm,çekirdeğiiletüketildiğinde antioksidan özelliğinden dolayı kansere karşı koruma özelliğine sahiptir. Bu arada sıcak geçen bir yaz mevsimi geçirdik. Güneş ışınları cildimizi yıpratacak kadar yakmış olabilir. Cildin yenilenmesine katkıda bulunmak için özellikle kurukayısı tüketmek yararlı olacaktır. Kuru kayısı, Avitamini içeriğinin yüksek olması nedeniyle ciltte hızla bir yenilenmeye katkıda bulunur. Havaların serinlemesiyle içilen su miktarı azalmaya başladıysa dikkat edin. Azsuiçmek, çok yemek yemeye yol açabilir. Vücudumuz kış aylarına girerken soğuktan korunmak amacıyla fizyolojik olarak yağ dokusunu artırmak yönünde çalışır. İçtiğimiz suyu azaltıp yediklerimizi artırırsak bu doğal olayı kolaylaştırmış oluruz. Unutmamak gerekir ki çözüm elimizde. Günde 2-2,5litresu içerek ve yediklerimizin miktarını fazlalaştırmadan bu ayları geçirirsek ilkbahar geldiğinde daha sağlıklıvemutlu oluruz.