Günün Mönüsü
Kırmızı Biber Dolması HAZIRLAMA: Biberlerin sap kısımlarından kapak kesin. Kıymayı, yıkanmış pirinci derin bir kaba alın. Üzerine küçük doğranmış soğanı, ince kıyılmış nane ve maydanozu, sıvı yağı, rendelenmiş domatesi, tuzu, karabiberi, dolma baharını ve salçanın yarısını ekleyin, karıştırın. Yıkadığınız biberlerin içine hazırladığınız harcı bir parmak eksik kalacak şekilde doldurun. Biberlerin kapaklarını kapatarak tencereye dizin. Kalan salçayı biraz su ile ezip, biberin üzerine gezdirin. Ağır ateşte pişirin. Servis tabağına alın, yeşilliklerle sıcak olarak servis yapın MALZEME: (8 Kişilik) 1 kg kırmızı biber, 400 gr orta yağlı kıyma, 2 adet soğan, 1 domates, 1 demet maydanoz, 2 kahve fincanı pirinç, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı salça, 1/2 demet taze nane, Tuz, dolma baharı, karabiber
*** Püreli Mantar Salatası HAZIRLAMA: Mantarları dörde kesin, üzerine hafif aşacak kadar su ilave edin, şeker ve limon suyunu ekleyin ve haşlayıp, suyunu süzün. Domatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Kornişon turşuları küçük doğrayın. Maydanoz, taze soğan ve taze sarımsakları ince ince kıyın. Hepsini bir kasede karıştırın. Üzerine sıvı yağ, tuzu ve limon suyunu ekleyip, harmanlayın. Bu arada haşladığınız patatesleri sıcakken rendeleyin. 1 çay bardağı sütü, oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve tuzu ekleyip, püre kıvamına getirin. Püreyi servis tabağına alın, kenarlarını düzeltip ortasını çukurlaştırın. Mantarları bu çukura koyarak servis yapın.
MALZEME: (6 Kişilik) 200gr mantar, 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 çorba kaşığı şeker, 1 domates, 4 patates, 4-5 kornişon turşu, 2 dal taze sarımsak, 1/2 demet maydanoz, 2 dal taze soğan, tuz, 1 kahve fincanı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 1 kaşık margarin.
*** Limonlu Parfe HAZIRLAMA: Kesme şekerine limon suyunu ekleyin. Şekeri eritin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını ve toz şekeri çırpın. Kısık ateşte yumurta aklarını iyice kabarıp, bembeyaz olana dek telle çırpın. Katılaşınca ateşten alın ve soğumaya bırakın. Kremayı ve 8 çorba kaşığı pudra şekerini ayrı bir kaba alın, boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Soğuyan yumurta aklarına kremayı ilave edin. Tahta bir spatül ile özleşene dek karıştırın. Şekerli limon suyunu ekleyin. Parfeyi dolduracağınız kaba rendelenmiş limon kabuğu serpiştirin. Parfeyi üzerine doldurun. Buzlukta 3 saat bekletin. Soğukken servis tabağına alıp dilimleyin. MALZEME: (8 Kişilik) 1 kahve fincanı limon suyu, 6 adet kesme şeker, 3 adet yumurtanın akı, 7 çorba kaşığı toz şeker, 8 çorba kaşığı pudra şekeri, 300 gr krema, Rendelenmiş limon kabuğu
*** Nohut Çorbası HAZIRLAMA: Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın. Derin bir tencerede margarinle soğanı ve sarımsağı kavurun. Soğanlar pembeleşince içine salçayı ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Sonra haşlanmış nohutu, tavuk suyunu, biberiyeyi, tuz - karabiberi ilave edip, kavurun. Çorba kaynamaya başlayınca, içine kuskus makarnaları ilave edip, makarnalar yumuşayıncaya kadar bir taşım kaynatın. Pişen çorbayı servis tabağına alıp, sıcak olarak servis yapın. MALZEME: (4 Kişilik) 2 su bardağı haşlanmış nohut, 3 yemek kaşığı Sana yağı, 1 su bardağı kuskus makarna, 1 adet kuru soğan, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı biberiye, 8 su bardağı tavuk suyu
|