Tavuklu Dürüm HAZIRLANIŞI Maya ve şekeri ılık sütte eritin. Yoğurt, sıvı yağ, un ve tuzu ekleyip, yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru 20 dakika bekletin. Sonra 8 eşit parçaya bölün ve tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Teflonda iki taraflı pişirin. Pişirdiklerinizi bir örtü içinde bekletin. Tavuk göğsünü ince ve uzunlamasına doğrayın. Margarinle kavurun. Üzerine ince doğradığınız taze soğan, yeşil biber, pul biber ve tuzu ekleyip, kavurmaya devam edin. Kıvırcık yapraklarını ve domatesi küçük doğrayıp hazırladığınız tavuklu karışıma ekleyip, pidelerin içine eşit miktarda paylaştırın ve dürüm şeklinde sararak servis yapın.
MALZEMESİ (8 kişilik) * 4 tavuk göğüs * 4 yaprak kıvırcık salata * 4 taze yeşil soğan, maydanoz * 2 domates, tuz * 2 çorba kaşığı margarin * Karabiber, pul biber * Hamuru için: 4 su bardağı un * 2 çorba kaşığı sıvıyağ * 2 çay bardağı süt * 1 çay kaşığı kuru maya * 1 çorba kaşığı yoğurt * 1 kesme şeker, 1 tutam tuz
*** Naneli Cacık HAZIRLANIŞI Yoğurdu derin bir kaseye alın, azar azar su ilave ederek ezin. Kıvamının koyu olmasına dikkat edin. Salatalıkları çentikleyip küçük doğrayın (Dilerseniz rendeleyin). Sarımsakları soyup ezerek, salatalık ve tuzla birlikte yoğurda ilave edin, hepsini birlikte karıştırın. Kaselere paylaştırın. Sonra üzerine kuru nane, kıyılmış dereotu, kırmızı pul biber serpiştirin. 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirip servis yapın. MALZEMESİ (6 kişilik) * 500 gr yoğurt * 1-2 salatalık * 2 diş sarımsak * Kuru nane veya dereotu * Tuz, kırmızı pul biber * 1 çorba kaşığı zeytinyağı
*** Çikolatalı Armutlu Mus HAZIRLANIŞI Armutların saplarını ayırmadan soyun. Tencereye koyun. Üstüne toz şeker ve tarçın serpin. 3 bardak su ve limon suyu katın, kapağı kapatın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Kapağı açın, suyu bitip şekeri yanmaya başlayana kadar pişirin. Karamel rengi olan armutları servis tabağına yerleştirin. Tencerenin içindeki şekerli sosu armutlara gezdirin. Sos için margarini eritin, kakaoyla karıştırın. Eriyince pudra şekeri ve su ekleyin, 5 dakika kaynatın. Devamlı karıştırarak ılıtın ve armutların üzerine dökerek servis yapın. MALZEMESİ (6 kişilik) * 6 armut * 1 su bardağı toz şeker * Yarım limonun suyu * 2 çay kaşığı tarçın * Sos için: 3 çorba kaşığı su * 3 yemek kaşığı kakao * 3 yemek kaşığı pudra şekeri * 1 yemek kaşığı margarin