Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 15 Eylül 2006

Lezzet sofrası



Tavuklu Dürüm
HAZIRLANIŞI
Maya ve şekeri ılık sütte eritin. Yoğurt, sıvı yağ, un ve tuzu ekleyip, yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru 20 dakika bekletin. Sonra 8 eşit parçaya bölün ve tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Teflonda iki taraflı pişirin. Pişirdiklerinizi bir örtü içinde bekletin. Tavuk göğsünü ince ve uzunlamasına doğrayın. Margarinle kavurun. Üzerine ince doğradığınız taze soğan, yeşil biber, pul biber ve tuzu ekleyip, kavurmaya devam edin. Kıvırcık yapraklarını ve domatesi küçük doğrayıp hazırladığınız tavuklu karışıma ekleyip, pidelerin içine eşit miktarda paylaştırın ve dürüm şeklinde sararak servis yapın.

MALZEMESİ (8 kişilik)
* 4 tavuk göğüs
*
4 yaprak kıvırcık salata
* 4 taze yeşil soğan, maydanoz
*
2 domates, tuz
* 2 çorba kaşığı margarin
*
Karabiber, pul biber
* Hamuru için: 4 su bardağı un
*
2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 2 çay bardağı süt
*
1 çay kaşığı kuru maya
* 1 çorba kaşığı yoğurt
*
1 kesme şeker, 1 tutam tuz

***
Naneli Cacık
HAZIRLANIŞI Yoğurdu derin bir kaseye alın, azar azar su ilave ederek ezin. Kıvamının koyu olmasına dikkat edin. Salatalıkları çentikleyip küçük doğrayın (Dilerseniz rendeleyin). Sarımsakları soyup ezerek, salatalık ve tuzla birlikte yoğurda ilave edin, hepsini birlikte karıştırın. Kaselere paylaştırın. Sonra üzerine kuru nane, kıyılmış dereotu, kırmızı pul biber serpiştirin. 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirip servis yapın.

MALZEMESİ (6 kişilik)
* 500 gr yoğurt
*
1-2 salatalık
* 2 diş sarımsak
*
Kuru nane veya dereotu
* Tuz, kırmızı pul biber
*
1 çorba kaşığı zeytinyağı

***
Çikolatalı Armutlu Mus
HAZIRLANIŞI Armutların saplarını ayırmadan soyun. Tencereye koyun. Üstüne toz şeker ve tarçın serpin. 3 bardak su ve limon suyu katın, kapağı kapatın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Kapağı açın, suyu bitip şekeri yanmaya başlayana kadar pişirin. Karamel rengi olan armutları servis tabağına yerleştirin. Tencerenin içindeki şekerli sosu armutlara gezdirin. Sos için margarini eritin, kakaoyla karıştırın. Eriyince pudra şekeri ve su ekleyin, 5 dakika kaynatın. Devamlı karıştırarak ılıtın ve armutların üzerine dökerek servis yapın.

MALZEMESİ (6 kişilik)

* 6 armut
*
1 su bardağı toz şeker
* Yarım limonun suyu
*
2 çay kaşığı tarçın
* Sos için: 3 çorba kaşığı su
*
3 yemek kaşığı kakao
* 3 yemek kaşığı pudra şekeri
*
1 yemek kaşığı margarin




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Güzi hedefe kilitlendiPatroniçe güzeller
İsteğe bağlı sansürNadide Jaguar
Kıyafetleri hep ucuza...Suyun karayla dansı Sedir Adası
Aşkın bioenerjisi her şeye kadirHer bütçeyle şık olmak mümkün
Siyah-beyaz görüntü...Eğitimli oyuncu
Hayalindeki eve kavuştuZarif, renkli ve dişi...
Herkes buradaZaman farkı
Sonbahar rüzgarı içinizi...Balık tutkunlarına özel
Çeşit çokPeri masalı
Kısırlık tedavisinde...Sonbahar rüzgârı sizi de...
Başarılı eğitim için...Aşk canlılık içeriyor
Kırışıklıklara acil önlemMedeniyetler desenlerde buluştu
Şifalı BitkilerAşk günlüğü
GÜNCEL
Yine Yine Başkan yine heykel
Torbalı Belediye Başkanı'ndan sonra, Trabzonlu başkan da doktor...
Eylem kuyruğu
Foto-görücü
Canavar sol şeritte
Aşk, grubu bozdu
İşçiden belediyeye haciz
Duştaki komşu!
SPOR
Ran-dersini Ran-dersini iyi çalış Zico: 2-1
UEFA Kupası ilk tur ilk maçında Djiby'nin golüyle şok yaşayan...
Beşiktaş'ta mutlu son: 2-0
İki maçlık ömrü var
Siyah-Beyaz çoşku
Tur garanti değil
Trabzon geç uyandı: 2-2
Gerets güldürdü!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 24 C,Açık 16 C
ANKARA - Par. Bul. 24 C,Açık 9 C
IZMİR - Par. Bul. 32 C,Par. Bul. 18 C
ANTALYA - Açık 33 C,Açık 22 C
ADANA - Açık 32 C,Açık 23 C
EKONOMİ
IMKB E: 37.478,650 D:% -0,78
DOLAR S: 1,477 D:% 0,20
EURO S: 1,876 D:% 0,37
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu