Pilavlı Yahni HAZIRLANIŞI Zar şeklinde doğradığınız soğanları margarinle kavurun. Domates salçası ilave edip 2-3 dakika karıştırın. Üstüne bulgurları atıp 4-5 dakika kavurun. Karabiber, tuz ve 3 bardak su koyup kısık ateşte pişirin. Kuzu ciğerini zar şeklinde doğrayın, yıkayıp süzün. 1 kaşık margarinle suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. İçine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ilave edip kavurun. Salça, ezilmiş sarımsak, karabiber ve tuz atıp karıştırın. İnce doğradığınız yeşil biberleri de ilave edip üstünü kapatacak kadar su ekleyin ve 40 dakika pişirin. Bulgur pilavıyla servis yapın. MALZEMESİ (8 kişilik) * 1 kg kuzu akciğeri * 6 diş sarımsak * 4 kuru soğan * 4 yeşil biber * 1 tatlı kaşığı biber salçası * 1 yemek kaşığı margarin * Karabiber, tuz * Pilavı için 1 kuru soğan * 2 su bardağı bulgur * 1 yemek kaşığı domates salçası * 1 yemek kaşığı margarin * Karabiber, tuz
Semizotu Salatası HAZIRLANIŞI Semizotlarının sap kısımlarını kesin. Yapraklarını iyice yıkadıktan sonra süzün. Çukur bir kaba mayonez, zeytinyağ, limon suyu, dövülmüş sarımsak, dereotu, karabiber ve tuz koyup çırpın. İçine semizotlarını atın. Sos, semizotlarına iyice karışmalıdır unutmayın. Semizotlarını salata tabağına alın. Ton balığını üzerine koyup limon dilimleriyle süsledikten sonra servis yapın. MALZEMESİ (6 kişilik) * 1 kutu ton balığı * 1 demet semizotu * 1 limonun suyu l2 diş sarımsak * 1 yemek kaşığı mayonez * 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu * 4 kaşık zeytinyağı
Çilekli Mus HAZIRLANIŞI 1 bardak sütle birlikte krem şantiyi çırpın. Tatlının üstünü süslemek için birazını ayırın. Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın. Sarılarını mikserle çırpıp içine 2 bardak çilek, eritilmiş margarin, vanilya ve krem şanti ekleyip çırpın. Yumurta beyazlarının içine de 1 tutam tuz atıp 7-8 dakika süreyle kar haline gelene kadar çırpın. Çilekli yumurta sarılarını, iyice çırpılmış beyaza yavaş yavaş ilave edin. Bir yandan da çırpma işlemine devam etmelisiniz. Tatlıyı, kuplara paylaştırıp servis yapın. MALZEMESİ (8 kişilik) * 2 su bardağı çilek * 5 yumurta * 4 kaşık margarin lYarım su bardağı şeker * 1 paket vanilya * 1 paket krem şanti * 1 su bardağı süt * 1 tutam tuz