Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 14 Eylül 2006

Lezzet sofrası



Pilavlı Yahni
HAZIRLANIŞI Zar şeklinde doğradığınız soğanları margarinle kavurun. Domates salçası ilave edip 2-3 dakika karıştırın. Üstüne bulgurları atıp 4-5 dakika kavurun. Karabiber, tuz ve 3 bardak su koyup kısık ateşte pişirin. Kuzu ciğerini zar şeklinde doğrayın, yıkayıp süzün. 1 kaşık margarinle suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. İçine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ilave edip kavurun. Salça, ezilmiş sarımsak, karabiber ve tuz atıp karıştırın. İnce doğradığınız yeşil biberleri de ilave edip üstünü kapatacak kadar su ekleyin ve 40 dakika pişirin. Bulgur pilavıyla servis yapın.
MALZEMESİ (8 kişilik)
* 1 kg kuzu akciğeri
*
6 diş sarımsak
* 4 kuru soğan
*
4 yeşil biber
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
*
1 yemek kaşığı margarin
* Karabiber, tuz
*
Pilavı için 1 kuru soğan
* 2 su bardağı bulgur
*
1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı margarin
*
Karabiber, tuz


Semizotu Salatası
HAZIRLANIŞI Semizotlarının sap kısımlarını kesin. Yapraklarını iyice yıkadıktan sonra süzün. Çukur bir kaba mayonez, zeytinyağ, limon suyu, dövülmüş sarımsak, dereotu, karabiber ve tuz koyup çırpın. İçine semizotlarını atın. Sos, semizotlarına iyice karışmalıdır unutmayın. Semizotlarını salata tabağına alın. Ton balığını üzerine koyup limon dilimleriyle süsledikten sonra servis yapın.
MALZEMESİ (6 kişilik)
* 1 kutu ton balığı
*
1 demet semizotu
* 1 limonun suyu l2 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı mayonez
*
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
* 4 kaşık zeytinyağı

Çilekli Mus
HAZIRLANIŞI
1 bardak sütle birlikte krem şantiyi çırpın. Tatlının üstünü süslemek için birazını ayırın. Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın. Sarılarını mikserle çırpıp içine 2 bardak çilek, eritilmiş margarin, vanilya ve krem şanti ekleyip çırpın. Yumurta beyazlarının içine de 1 tutam tuz atıp 7-8 dakika süreyle kar haline gelene kadar çırpın. Çilekli yumurta sarılarını, iyice çırpılmış beyaza yavaş yavaş ilave edin. Bir yandan da çırpma işlemine devam etmelisiniz. Tatlıyı, kuplara paylaştırıp servis yapın.
MALZEMESİ (8 kişilik)
* 2 su bardağı çilek
*
5 yumurta
* 4 kaşık margarin lYarım su bardağı şeker
* 1 paket vanilya
*
1 paket krem şanti
* 1 su bardağı süt
*
1 tutam tuz




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Akıllı yatırımcı"Musti benim arkadaşım"
Demet karış karış...Aşk tatilinden dönüş
Süperstar olmanın sırrıKıpır kıpır bir klip
Baba olmak için yanıp tutuşuyorUygun yer arıyor
Haksızlık etmeyinKabuğundan çıkıyor
Paparazziye teşekkürSınırdaki huzur Enez
Mutluluğun formülü çok açıkAcaba aldatan aldatılan kimdir?
Özlettin ÖzlemTerim ailesinin konser keyfi
Aşkları hala ilk günkü gibiSüper bacanaklar...
Madonna için özel sprey...En zor sahne...
Yeni bir aşk başlıyor...Ağız kokusuna etkili hijyen
Prostat tedavisinde yeni yöntemStres sedefin başlıca nedeni
Güzelliğinize ufak dokunuşlarPerformansınız artacak
Şifalı BitkilerAşk günlüğü
GÜNCEL
Zile Zile basan turiste dayak
Turistlere lokum yerine dayak ikramı! Alanya'da, Norveçli çift yanlış...
Sahte savcı yakalandı
Kalbe zarar kavga
Suit odalar kapışıldı
Kadıköy'de kapkaç
Roman işi
Çamlar yandı
SPOR
Bu Bu işi bu gün bitirmeliyiz
Taraftarının önüne yenilenmiş kadrosuyla bu kez UEFA'da çıkacak olan...
18 Ekimde sorun kalmayacakmış!
Daum'dan bana ne
Tartışılan adam
Trabzon'da sessiz gece
Haydi hayırlısı
R. Madrid'in 13 Eylül kabusu...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 25 C,Par. Bul. 16 C
ANKARA - Par. Bul. 24 C,Par. Bul. 9 C
IZMİR - Par. Bul. 33 C,Açık 17 C
ANTALYA - Açık 33 C,Açık 21 C
ADANA - Açık 32 C,Açık 22 C
EKONOMİ
IMKB E: 37.774,590 D:% 0,40
DOLAR S: 1,476 D:% 0,17
EURO S: 1,872 D:% 0,08
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu