Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 11 Eylül 2006

Lezzet sofrası



Talaş Böreği
HAZIRLANIŞI 1 tatlı kaşığı margarini tencereye alın. Eriyince yemeklik doğranmış soğanı ve 250 gr kuşbaşı eti ilave edin, karıştırarak kavurun. Üzerine rendelenmiş domates ve ince kıyılmış biberleri doğrayın. Baharatları ekleyin. Kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyin. Tuzunu ayarlayıp tüm malzemeyi karıştırın. Milföy hamurlarının ortasına hazırladığınız harcı koyun. Kenarlarını içe doğru bohça gibi katlayın. Kapatılan yerler altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar kadar pişirin.
MALZEMESİ (4 kişilik)
* 6 adet milföy hamuru
*
1 adet soğan
* 1 kaşık margarin
*
250 gr kusbaşı et
* 1 adet domates
*
2 adet biber, tuz, karabiber
* 1 tatlı kaşığı kekik
*
Yarım demet maydanoz
* 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri

***
Krem Karamel
HAZIRLANIŞI Yumurta sarılarını çırpın. Çok az su ve mısır nişastası ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın. Sütü, şekeri ve vanilyayı ekleyin. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Karamel için, şeker ve suyu karıştırıp, orta ateşte kaynatın. Rengi koyulaşınca ocaktan alın. Karameli kalıplara paylaştırın. Üzerine muhallebiyi dökün. 1 gece buzdolabında bekletin. Ters çevirip, tabaklara çıkartın. Dilediğiniz meyve ile süsleyin.
MALZEMESİ (5 kişilik)
* 5 su bardağı süt
*
3 yumurtanın sarısı
* 1.5 kahve fincanı mısır nişastası
*
1 bardaktan az şeker
* Yarım paket anilya
*
Karamel için 5-6 kaşık su
* 1 su bardağı toz şeker

***
Sosisli Domates Dolması
HAZIRLANIŞI Domateslerin üst kısımlarından kesip kapak çıkartın. İçlerini kaşıkla boşaltıp biraz tuz serip. İnce ince doğranmış sosisleri domateslere pay edin. Biberleri ince uzun kesin ve domateslerin kenarlarına yerleştirin. Üstlerine birer yumurta kırın. Tuz, karabiber serpin. Domateslerin üzerine fındık kadar tereyağı koyup rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırında yumurtalar pişinceye kadar 20 dakika tutun. Fırından aldıktan hemen sonra sıcak olarak servis yapın.
MALZEMESİ (6 kişilik)
* 6 adet iri domates
*
6 adet yumurta
* 4 adet sosis
*
2 çorba kaşığı tereyağı
* 2-3 adet sivribiber
*
6 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
* Tuz, karabiber




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Aşka yolculukTemizlik imandan gelir
Kumarda para kaybettiDereyi görmeden paçayı sıvadılar
Gözü korktuBeyaz'ın heyecanlı bekleyişi
Doğa'nın evliliği yolundaO kadar farkın lafı bile olmaz
İmaj değiştirdiRepertuvarında 30 ayrı dil var
Kalıcı zayıflık imkânsız değilİştah kesiyor, tokluk sağlıyor
Portakal kokulu sakinlik...İpuçlarıyla güzellik
Güncel sağlıkRenkler hiç solmasın
Şifalı bitkilerAşk günlüğü
Resim sevdası canlandıAnnelik en zor meslek
Gülücük eksik olmasınYalıda üç gece iftar verecek...
Aradığı özellikte sevgili...Mikanos'ta aşk bir başka güzel
Gittikçe büyüyorİstanbul günleri artık...
Evlilik yakınBalıketli güzel...
Babası ele aldıAlkollü yakalandı
Şarkısı hit oldu
GÜNCEL
Kokpitte Kokpitte biri var
Elini kolunu sallayıp Diyarbakır-İzmir seferini yapan uçağa giren...
Kış-kış turizmi
'Uyum'lu eğitim
New York'a 'Atıl'dık
İlk dersimiz 'cep yangını'
Yangın destanı
Ucuz ölüm
SPOR
Kumarı Kumarı tutmadı
Fransız hoca, Nobre ve İbrahim Üzülmez'i kesip Serdar, Baki ve...
Ziyade olsun
Fener'in ilacı zaman
Boşa Heveslenmeyın
Efsane dönecek
Parayla saadet olmaz!
En güzel son
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Kapalı 23 C,Par. Bul. 16 C
ANKARA - Par. Bul. 27 C,Par. Bul. 12 C
IZMİR - Par. Bul. 33 C,Açık 17 C
ANTALYA - Par. Bul. 33 C,Par. Bul. 22 C
ADANA - Par. Bul. 35 C,Par. Bul. 25 C
EKONOMİ
IMKB E: 37.371,990 D:% -0,23
DOLAR S: 1,477 D:% 0,03
EURO S: 1,875 D:% -0,13
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu