BİLİNDİĞİ gibi rejim yapmak yememekle olmuyor. Diyet yaparken dikkat edilmesi gereken hususlardan biri, az ama sık yemek. Ayrıca diğer husus da boya uygun ağırlığa göre kilo verilmesi. Diyetlerin bireye özgü olduğunu belirten uzmanlar, şu uyarıları yapıyor: * Diyet mutlaka diyetisyen kontrolünde yapılmalı, ağırlık kaybı haftada 0.5-1 kilogramı geçmemeli, uzun bir sürede zayıflamalı. * Diyette yağ miktarı azaltılmamalı, günlük enerjinin yüzde 25- 30'u yağlardan sağlanmalı. * Sağlıklı beslenmede yağ türüne de dikkat edilmeli, yemeklerde kullanılan yağın bir kısmının zeytinyağı ve fındık yağı, bir kısmının da mısırözü, soya veya ay çiçek gibi bitkisel sıvı yağlar olmasına özen gösterilmeli, ancak aşırı yağlı besinler ve kızartmalardan kaçınılmalı. * Tatlı, pasta gibi şekerli besinlerin tüketimi azaltılmalı, karbonhidratların tüketimi ise artırılmalı. * Diyette posa yani lif içeriği yüksek olmalı.