Zeytinyağlı Kereviz HAZIRLANIŞI Bir tencerede zeytinyağı ile ayıklanmış arpacık soğanları, kabukları kazınmış ve halka halka kesilmiş havuçları ve bezelyeleri biraz kavrun. Temizlediğiz kerevizleri bol suyla yıkayın ve 15 dakika kadar haşlayın. Kerevizlerin suyu süzüp kavrulan soğan ve havuçların üzerine ilave edin. Bunlara soyup doğradığınız patatesleri ekleyin. Tuzunu ayarlayın, limon suyunu ekleyin. Üzerine iki bardak su ilave ederek karıştırıp orta ateşte pişirin. Soğduktan sonra tabaklarda servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz serpin. MALZEMESİ (4 kişilik) * 1 kilo kereviz * 2 adet orta boy havuç * 2 adet orta boy patates * 10 adet arpacık soğan * 1 su bardağı iç bezelye * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 küçük demet maydanoz * 1 limon, tuz, 2-3 bardak su
*** Limonlu Pilav HAZIRLANIŞI Önce bir tavada 2 çorba kaşığı margarini eritin. Doğranmış taze soğanları, soyulmuş ve küp küp doğranmış kerevizi orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulduktan sonra 3 su bardağı pirinci, 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğunu, tuz ve biberi ilave edip karıştırın. Orta ateşte suyunu çeken kadar pişirin. Limon dilimleri ile süsleyip, haşlanmış tavuk göğsü, dana eti ya da balık ile servis yapabilirsiniz. MALZEMESİ (4 kişilik) * 3 bardak haşlanmış Amerikan pirinci * 4-5 dal taze soğan * 1 adet kereviz * 2 çorba kaşığı margarin * 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu * 1 çay kaşığı tuz, karabiber
*** Vanilyalı Krema HAZIRLANIŞI Sütü şekerin yarısından fazlası ve bir tutam tuzla kaynatın. Ayrı bir tencerede dört yumurtanın sarısını, kalan şekeri ve vanilyayı iyice çırpın. Pirinç unu ve nişastayı (patates nişastası) ekleyin, karıştırın ve çırpın. Bu malzemelerin üzerine soğumaya bırakılan sütü ekleyerek bir taraftan da tel ile karıştırın ve ateşin üzerine koyun. Telle tencerenin dibinden ve etrafından süratlice karıştırarak pişirmeye devam edin. Koyulaşınca hemen kuplara alın. Soğumaya bırakın. Sonra süsleyerek servis yapabilirsiniz. MALZEMESİ (6 kişilik) * 4 bardak süt * 1 bardak şeker * 4 adet yumurta sarısı * 1 fincan pirinç unul Yarım fincan nişasta * 1 tutam tuz * 1 kahve kaşığı toz vanilya