Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 07 Eylül 2006

Lezzet sofrası



Zeytinyağlı Kereviz
HAZIRLANIŞI Bir tencerede zeytinyağı ile ayıklanmış arpacık soğanları, kabukları kazınmış ve halka halka kesilmiş havuçları ve bezelyeleri biraz kavrun. Temizlediğiz kerevizleri bol suyla yıkayın ve 15 dakika kadar haşlayın. Kerevizlerin suyu süzüp kavrulan soğan ve havuçların üzerine ilave edin. Bunlara soyup doğradığınız patatesleri ekleyin. Tuzunu ayarlayın, limon suyunu ekleyin. Üzerine iki bardak su ilave ederek karıştırıp orta ateşte pişirin. Soğduktan sonra tabaklarda servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
MALZEMESİ (4 kişilik)
* 1 kilo kereviz
*
2 adet orta boy havuç
* 2 adet orta boy patates
*
10 adet arpacık soğan
* 1 su bardağı iç bezelye
*
1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 küçük demet maydanoz
* 1
limon, tuz, 2-3 bardak su

***
Limonlu Pilav
HAZIRLANIŞI Önce bir tavada 2 çorba kaşığı margarini eritin. Doğranmış taze soğanları, soyulmuş ve küp küp doğranmış kerevizi orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulduktan sonra 3 su bardağı pirinci, 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğunu, tuz ve biberi ilave edip karıştırın. Orta ateşte suyunu çeken kadar pişirin. Limon dilimleri ile süsleyip, haşlanmış tavuk göğsü, dana eti ya da balık ile servis yapabilirsiniz.
MALZEMESİ (4 kişilik)
* 3 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
*
4-5 dal taze soğan
* 1 adet kereviz
*
2 çorba kaşığı margarin
* 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
*
1 çay kaşığı tuz, karabiber

***
Vanilyalı Krema
HAZIRLANIŞI
Sütü şekerin yarısından fazlası ve bir tutam tuzla kaynatın. Ayrı bir tencerede dört yumurtanın sarısını, kalan şekeri ve vanilyayı iyice çırpın. Pirinç unu ve nişastayı (patates nişastası) ekleyin, karıştırın ve çırpın. Bu malzemelerin üzerine soğumaya bırakılan sütü ekleyerek bir taraftan da tel ile karıştırın ve ateşin üzerine koyun. Telle tencerenin dibinden ve etrafından süratlice karıştırarak pişirmeye devam edin. Koyulaşınca hemen kuplara alın. Soğumaya bırakın. Sonra süsleyerek servis yapabilirsiniz.
MALZEMESİ (6 kişilik)
* 4 bardak süt
*
1 bardak şeker
* 4 adet yumurta sarısı
*
1 fincan pirinç unul Yarım fincan nişasta
*
1 tutam tuz
* 1 kahve kaşığı toz vanilya




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Tuttuğu altınŞoray'ın kanunları geçerli...
Bebek'ten evÇok gezen çok bilirmiş
Kadınlar peşindeSonat'ın içi kıpır kıpır...
Para her kapıyı açar derlerRejimle araları hiç yok
Nikah bereketiEfsane Şehirler Letoon, Xantos
Güncel sağlıkŞifalı bitkiler
Mısır unuyla lekelere sonEv işi maske
Aşk günlüğüAşka yeniden devam
Son bir tatili hakettiler..."Anneliğe artık hazırım"
Şimdi barış zamanıSanki yeniden doğmuş gibi...
Alışveriş zamanıBebeğini dövdüler
Unutulmaz dansÖzür diledi küslük bitti
GÜNCEL
Teneşirden Teneşirden servet
Yamaha Müzik'in Türkiye sponsoru Yapalı, kendisine 'Yaşı geçmiş...
Tuzağa düşmeyin!
Bomba gibi mesajlar
Bir gecede uçtu
Deftere yüzde 25 zam
Acı gurbet
Nikâhtaki sözünü tuttu
SPOR
Geç Geç oldu güç oldu temiz oldu: 2-0
A Milli Takımımız, cezası nedeniyle seyircisiz oynadığı maçta Malta...
İyi başlangıç
Saygısız UEFA
Bravo Fener'e
İnamoto da kim
2010'da yokum
Gözler Schumi'de
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 26 C,Açık 16 C
ANKARA - Yağmur 27 C,Par. Bul. 13 C
IZMİR - Açık 35 C,Açık 19 C
ANTALYA - Açık 34 C,Açık 23 C
ADANA - Açık 34 C,Açık 24 C
EKONOMİ
IMKB E: 37.689,670 D:% -1,28
DOLAR S: 1,467 D:% 1,03
EURO S: 1,877 D:% 0,91
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu