Domatesli Biberli Sosis HAZIRLANIŞI Bir tencereye yağı alın. Hafifçe erimeye başlayınca içine ayıklanmış ve halka halka doğranmış biberleri ekleyin. Birkaç kez hızlı hızlı çevirin. Diğer tarafta 2 adet domatesi rendeleyip tencereye ilave edin ve az miktar tuz katın. Biber ve domatesi 1-2 dakika kadar pişirin. Birer parmak kalınlığında doğranmış sosisleri tencereye ilave edin. Ardından bir çay fincanı su ekleyin ve 15 dakika bu şekilde pişirin. Sıcak olarak servis yapın (dilerseniz içerisini baharat olarak pulbiberi ile kekik de koyabilirsiniz). MALZEMESİ (4 kişilik) * 2 paket soyulmuş sosis * 2 adet domates * 3 adet çarliston biber * Az miktar tuz * 1 yemek kaşığı margarin
*** Zeytinyağlı Fasulye HAZIRLANIŞI Akşamdan ıslattığınız fasulyeyi suyunu değiştirip haşlayın, süzün. Patates ve havuçları soyup küçük doğrayın. Zeytinyağında doğranmış soğanı kavurun. Havucu ve patatesi ekleyip, biraz daha kavurduktan sonra soyulmuş ve doğranmış domatesleri ilave edin. Ardından fasulyeyi tencereye alıp karıştırın. 3 su bardağı sıcak su ekleyip, biraz sulu kalıncaya kadar pişirin. Üzerine maydanoz serpiştirin. MALZEMESİ (6 kişilik) * Yarım kg taze büyük boy kuru fasulye * 2 küçük havuz * 2 adet domates * 1 adet kuru soğan * 1 adet patates, tuz * 1 su bardağı zeytinyağı * Yarım demet maydanoz
*** Biber Soslu Börek HAZIRLANIŞI Tavuk göğsünü haşlayın ve didin. Pirinci de haşlayın. Tavuk eti, kuru nane, pirinç, ince kıyılmış maydanoz, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu iyice karıştırın. Yufkaları sigara böreğindeki gibi kesin ve hazırladığınız harcı bunlara doldurup yine sigara böreği şeklinde sarın. Kızgın soya yağında galeta ununa bulayarak kızartın. Üzerine yağda yaktığınız kırmızıbiberi döküp servis yapın. MALZEMESİ (4 kişilik) * 1 çay bardağı pirinç * 2 adet yufka * 2 adet tavuk göğsü * 1 demet maydanoz * 1 su bardağı galeta unu * 1 fincan kurunane * 2 bardak soya yağı * Karabiber, tuz, kırmızıbiber biber