Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 01 Eylül 2006

Lezzet Sofrası



Çerkez Tatlısı
HAZIRLANIŞI Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın, ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Koyu bir şerbet olunca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Mayayı ılık şekerli suda eritin. Hamur malzemeleriyle beraber yoğurun. Yumruk iriliğinde bezelere ayırın. Üzerine nemli bir bez kapatıp 30 dakika bekletin. Sonra bezeleri ince yufkalar halinde açın. İç malzemesi için pudra şekeri, ceviz ve yumurta aklarını karıştırıp hamur yapın. Açtığınız yufkaların içine paylaştırın. İnce rulolar yapın. Küçük küçük kesin. Kızgın yağa atın. Her tarafı kızarınca şuruba atın ve çıkartınca servis yapın.
MALZEMESİ (4 kişilik)
* Şerbeti için: 3 bardak su
*
3 bardak toz şeker
* 1 adet limonun suyu
*
Hamuru için: 500 gram un
* 4 adet yumurta sarısı l150 gr pudra şekeri
* 150 gr yoğurt
*
1 tatlı kaşığı toz maya
* Harcı için: 3 yumurta akı
*
250 gr toz ceviz
* 250 gr pudra şekeri
* Kızartmak için:
Sıvı yağ

***
Pancar Salatası
HAZIRLANIŞI
Pancarların kabuğunu elma soyar gibi soyun. Uzunlamasına kesip yıkayın. Üstünü kapatacak kadar su ilave edin. 1 tatlı kaşığı sirke, 1 adet kesme şeker ve yeteri kadar tuz atıp pişirin. Dereotu, maydanoz ve soğanları ince ince doğrayın, sarımsağı dövün. Malzemelerin hepsini bir kaba alın. Pancarları ilave edip üzerine zeytinyağ gezdirin. İsterseniz, limon suyu ilave edip servis yapabilirsiniz.
MALZEMESİ (6 kişilik) 4 adet pancar, tuz
*
8 adet taze soğan
* 1 demet dereotu
*
1 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı sirke
*
3 adet sarımsak
* 1 adet kesme şeker
*
3 çorba kaşığı zeytinyağ

***
Etli Bamya
HAZIRLANIŞI
Bamyaların tepelerini külah gibi sivri şekilde kesin. Tuz ve sirkeli suda yarım saat bekletin. 5 kaşık yağda doğranmış soğanı kavurun. Sonra 250 gr eti ekleyin. 10 dakika kadar daha kavrulur. Üzerine küçük küçük doğranmış 3 adet domatesi ilave edin. 5 dakika daha kavurun. Daha sonra tencereye 2 yeşil biber, 1 adet limon suyu, tuz, 3 bardak su ve bamyaları ekleyin. Tencerenin kapağı kapatarak, 45-60 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMESİ (6 kişilik)
* 750 gr bamya
*
250 gr kuşbaşı et
* 3 kuru soğan
*
3 domates, 2 sivri biber
* 5 çorba kaşığı sıvı yağ
*
1 küçük limon
* 3 çorba kaşığı tuz
*
1.5 fincan sirke




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Kanatsız da melek olur!Arkadaş mı aşık mı?...
Su uyur basın uyumazMutluluğa minik engel
Üzgünsün arkadaşSessizliği son buldu
Yeme de yanında yat...Bulmaca çözer gibi
Top model kavgası hortladıTaşlara işlenen hayat Kayaköy
Ketum erkeği açmanın yollarıUyku kalitesi
Mavi'ye davetCildiniz beslensin
Balon etekler şimdi çok gözdeKortlar için özel elbise...
Sağlıklı, kullanışlı ve seksiYazın en sıcak fırsatı
Hijyenik pedlerUfacık tefecik lezzetli kafecik
Sürprizler sizi bekliyor...Hesaplı tak takıştır
Şarap, sağlık ve uzun ömürMeyveli tatlar
Güncel sağlıkŞifalı Bitkiler
Aşk günlüğü
GÜNCEL
Bu Bu nasıl intihar!
'İşe gidiyorum' diye evden çıkan iki aylık evli makine mühendisi...
Ana üs Mersin Limanı
Meleklerden ikisi öldü
Öğretmenin çilesi
Atam izini şaşırdık
Ömür 'chat'esi
Dalgalar kuzenleri yuttu
SPOR
Zeki Zeki çevik inatçı
Herkes maçı kaybettiğimizi sandı. Hatta yenildik diye...
Japon yapıştırıcı
Fener ayaklandı
Kartal'a 2. Pascal
Marco Öztürk
Keçeli son Trabzonlu
Favoriler tam yol
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Yağ. Ola. 21 C,Par. Bul. 19 C
ANKARA - Yağmur 34 C,Yağmur 13 C
IZMİR - Yağmur 30 C,Açık 16 C
ANTALYA - Açık 33 C,Açık 23 C
ADANA - Açık 32 C,Açık 26 C
EKONOMİ
IMKB E: 37.285,940 D:% 1,05
DOLAR S: 1,458 D:% -0,99
EURO S: 1,873 D:% -0,72
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu