Çerkez Tatlısı HAZIRLANIŞI Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın, ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Koyu bir şerbet olunca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Mayayı ılık şekerli suda eritin. Hamur malzemeleriyle beraber yoğurun. Yumruk iriliğinde bezelere ayırın. Üzerine nemli bir bez kapatıp 30 dakika bekletin. Sonra bezeleri ince yufkalar halinde açın. İç malzemesi için pudra şekeri, ceviz ve yumurta aklarını karıştırıp hamur yapın. Açtığınız yufkaların içine paylaştırın. İnce rulolar yapın. Küçük küçük kesin. Kızgın yağa atın. Her tarafı kızarınca şuruba atın ve çıkartınca servis yapın. MALZEMESİ (4 kişilik) * Şerbeti için: 3 bardak su * 3 bardak toz şeker * 1 adet limonun suyu * Hamuru için: 500 gram un * 4 adet yumurta sarısı l150 gr pudra şekeri * 150 gr yoğurt * 1 tatlı kaşığı toz maya * Harcı için: 3 yumurta akı * 250 gr toz ceviz * 250 gr pudra şekeri * Kızartmak için: Sıvı yağ
*** Pancar Salatası HAZIRLANIŞI Pancarların kabuğunu elma soyar gibi soyun. Uzunlamasına kesip yıkayın. Üstünü kapatacak kadar su ilave edin. 1 tatlı kaşığı sirke, 1 adet kesme şeker ve yeteri kadar tuz atıp pişirin. Dereotu, maydanoz ve soğanları ince ince doğrayın, sarımsağı dövün. Malzemelerin hepsini bir kaba alın. Pancarları ilave edip üzerine zeytinyağ gezdirin. İsterseniz, limon suyu ilave edip servis yapabilirsiniz. MALZEMESİ (6 kişilik) 4 adet pancar, tuz * 8 adet taze soğan * 1 demet dereotu * 1 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı sirke * 3 adet sarımsak * 1 adet kesme şeker * 3 çorba kaşığı zeytinyağ
*** Etli Bamya HAZIRLANIŞI Bamyaların tepelerini külah gibi sivri şekilde kesin. Tuz ve sirkeli suda yarım saat bekletin. 5 kaşık yağda doğranmış soğanı kavurun. Sonra 250 gr eti ekleyin. 10 dakika kadar daha kavrulur. Üzerine küçük küçük doğranmış 3 adet domatesi ilave edin. 5 dakika daha kavurun. Daha sonra tencereye 2 yeşil biber, 1 adet limon suyu, tuz, 3 bardak su ve bamyaları ekleyin. Tencerenin kapağı kapatarak, 45-60 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. MALZEMESİ (6 kişilik) * 750 gr bamya * 250 gr kuşbaşı et * 3 kuru soğan * 3 domates, 2 sivri biber * 5 çorba kaşığı sıvı yağ * 1 küçük limon * 3 çorba kaşığı tuz * 1.5 fincan sirke