Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 31 Ağustos 2006

Lezzet sofrası



Böğürtlenli Turta

HAZIRLANIŞI
Bademleri robotta toz şekerle çekin. Eritilmiş margarinin yarısından fazlasını katın. Pütürlü bir hamur elde edene dek karıştırın. Yuvarlak tart kalıbını yağlayın. Hamuru bastırarak yerleştirin. 100 derece fırında 40 dakika pişirin. Unu sütle ezin ve kaynatın. Kalan margarini katın. 1 yumurta sarısı ve 1 yumurtayı, bir çimdik tuz ve 1 çorba kaşığı şekerle çırpın. Azar azar ılık süte katın. Tekrar kısık ateşte karıştırarak koyulaştırın ve hamurun üzerine yayın. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve 150 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Böğürtleni 2 çorba kaşığı şekerle karıştırın ve hamurun üzerine yayın. Yumurta aklarını 2 çorba kaşığı şekerle birlikte çırparak kar haline getirin. Böğürtlenlerin üzerine dökün. Tekrar fırına verip 200 derecede 5 dakika tutun.

MALZEMESİ (8 kişilik)
* 230 gr badem
*
1 su bardağı şeker
* 60 gr margarin
*
1 su bardağından biraz fazla süt
* Yarım tatlı kaşığı un
*
2 yumurta, tuz
* 250 gr böğürtlen

Etli Patlıcan Dolması
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları soyup enine ortadan ikiye bölün. İçini oyun. Harcı için kıymaya, pirinci, rendelenmiş soğanı, küçük doğranmış domatesleri, kıyılmış maydanoz ve tuzu ekleyip karıştırın. Patlıcanlara doldurun ve ağızlarını, oyarken çıkarılan parçalarla kapatın. Derince bir tencereye yerleştirin. Üzerine çıkmayacak kadar su, limon suyu ve margarini ilave edip, pişirin.

MALZEMESİ (6 kişilik)
* 6 orta boy patlıcan
*
300 gr orta yağlı kıyma
* 2 soğan
*
2 domates
* 2 kaşık dolmalık pirinç
*
1 kaşık margarin
* 1 limon, tuz
*
Yarım demet maydanoz

Çin Böreği
HAZIRLANIŞI
Bulguru 1 su bardağı sıcak su ile ıslatın. Soğanı doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvı yağıyla kavurun. Bulgur, kıyılmış maydanoz, pul biber, dolma baharı, tuz ve dövülmüş cevizi ekleyip, karıştırın. Yufkaları düz zemin üzerine serin. Her birini 8 üçgen parça şeklinde kesin. Her parçanın geniş tarafına harçtan koyup, sigara böreği gibi sarın. Börekleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp, kızgın sıvı yağda kızartın.

MALZEMESİ (8 kişilik)
* 2 soğan
*
250 gr kıyma, tuz
* 1 çay bardağı ince bulgur
*
1 çay bardağı ceviz içi
* 1 demet maydanoz
*
1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı dolma baharı
*
3 yufka, 2 yumurta
* Kızartmak için: Sıvı yağ ve galeta unu




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Podyum borsasıEn çekici İnanır
Tatlıses'e yaslan şöhrete...Bu işin sonu yok
Final için geri sayımÇılgın kız geliyor
Aşkı oyun sandılar...Annelik için tedavi görecek
Dalış uçuş ve lezzet cenneti KaşYorgunluğa 1 fincan çayırotu
Pireyi deve yapmayınRahat ve şık
Güncel sağlıkKadına özel
Aşk günlüğüİşlere kaldığı yerden devam
Heeey kovboy baksanaHedefe doğru kilitlendi
Güzelsiz olamıyorArkadaş canlısı
Büyüdüğü ev satılıyorEvde çıplak dolaşıyor...
İlk görüşte aşık olmuş...Üç tane çocuğu var
İntihar etmeyi bile düşünmüş
GÜNCEL
Dayak Dayak bayramı!
30 Ağustos kutlamalarında 'İsrail askeri olmayacağız' pankartı açan 4...
Mücevher gibi gelin
Taksit taksit bağış
Bisiklet kısmeti
Kapkaççıların hedefi turistler
Resmi kepçeli kavga
Doğurtan yiyecekler
SPOR
Fener Fener şampiyon olamaz!
Kıran, "Fenerbahçe kendisine hedef olarak koyduğu UEFA Kupası'nı...
Kezman bize gol atamaz
Trabzonspor'a yeni bir sambacı
Sen misin Aurelio'yu protesto...
Helguera sürprizi
Almanya rüya gördü
Ergün'ün alternatifi yok
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 35 C,Açık 21 C
ANKARA - Açık 34 C,Açık 13 C
IZMİR - Par. Bul. 33 C,Par. Bul. 19 C
ANTALYA - Açık 33 C,Açık 22 C
ADANA - Açık 33 C,Açık 26 C
EKONOMİ
IMKB E: 36.897,200 D:% 0,57
DOLAR S: 1,472 D:% -0,30
EURO S: 1,886 D:% 0,08
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu