HAZIRLANIŞI Bademleri robotta toz şekerle çekin. Eritilmiş margarinin yarısından fazlasını katın. Pütürlü bir hamur elde edene dek karıştırın. Yuvarlak tart kalıbını yağlayın. Hamuru bastırarak yerleştirin. 100 derece fırında 40 dakika pişirin. Unu sütle ezin ve kaynatın. Kalan margarini katın. 1 yumurta sarısı ve 1 yumurtayı, bir çimdik tuz ve 1 çorba kaşığı şekerle çırpın. Azar azar ılık süte katın. Tekrar kısık ateşte karıştırarak koyulaştırın ve hamurun üzerine yayın. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve 150 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Böğürtleni 2 çorba kaşığı şekerle karıştırın ve hamurun üzerine yayın. Yumurta aklarını 2 çorba kaşığı şekerle birlikte çırparak kar haline getirin. Böğürtlenlerin üzerine dökün. Tekrar fırına verip 200 derecede 5 dakika tutun.
MALZEMESİ (8 kişilik) * 230 gr badem * 1 su bardağı şeker * 60 gr margarin * 1 su bardağından biraz fazla süt * Yarım tatlı kaşığı un * 2 yumurta, tuz * 250 gr böğürtlen
Etli Patlıcan Dolması HAZIRLANIŞI Patlıcanları soyup enine ortadan ikiye bölün. İçini oyun. Harcı için kıymaya, pirinci, rendelenmiş soğanı, küçük doğranmış domatesleri, kıyılmış maydanoz ve tuzu ekleyip karıştırın. Patlıcanlara doldurun ve ağızlarını, oyarken çıkarılan parçalarla kapatın. Derince bir tencereye yerleştirin. Üzerine çıkmayacak kadar su, limon suyu ve margarini ilave edip, pişirin.
MALZEMESİ (6 kişilik) * 6 orta boy patlıcan * 300 gr orta yağlı kıyma * 2 soğan * 2 domates * 2 kaşık dolmalık pirinç * 1 kaşık margarin * 1 limon, tuz * Yarım demet maydanoz
Çin Böreği HAZIRLANIŞI Bulguru 1 su bardağı sıcak su ile ıslatın. Soğanı doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvı yağıyla kavurun. Bulgur, kıyılmış maydanoz, pul biber, dolma baharı, tuz ve dövülmüş cevizi ekleyip, karıştırın. Yufkaları düz zemin üzerine serin. Her birini 8 üçgen parça şeklinde kesin. Her parçanın geniş tarafına harçtan koyup, sigara böreği gibi sarın. Börekleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp, kızgın sıvı yağda kızartın.
MALZEMESİ (8 kişilik) * 2 soğan * 250 gr kıyma, tuz * 1 çay bardağı ince bulgur * 1 çay bardağı ceviz içi * 1 demet maydanoz * 1 çay kaşığı pul biber * 1 çay kaşığı dolma baharı * 3 yufka, 2 yumurta * Kızartmak için: Sıvı yağ ve galeta unu