Soğan Dolması HAZIRLANIŞI Yarım çay bardağı dolmalık fıstığı, yarım su bardağı sıvı yağda kavurun. İnce doğranmış 1 adet soğanı ekleyip, kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinci ve kuş üzümünü ilave edin. 1 tatlı kaşığı nane ve tuzunu katın. Biraz su ekleyip, pirinçler suyu çekene kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanozu pirinçli karışıma ekleyin. Tencereyi ocaktan alın. Kalan soğanların kabuklarını soyun. Kaynar suda hafifçe haşlayın. Üzerinden kapak kesip ortasını çıkartın. İçine hazırladığınız harcı doldurun, kapağını örtün. Tencerenin dibine bir tabak yerleştirin, dolmaları üzerine izin. 1 çay kaşığı salçayı biraz suyla karıştırıp, dolmaların üzerine gezdirin. Kısık ateşte 25 dakika pişirin, soğuttuktaan sonra servis yapın. MALZEMESİ (8 kişilik) * Yarım su bardağı sıvı yağ * Yarım çay bardağı dolmalık fıstık * 1 kg soğan, tuz * 500 gr pirinç * Yarım çay bardağı kuş üzümü * 1 tatlı kaşığı nane * 5-6 dal maydanoz * 1 çay kaşığı salça
*** Kabaklı Krep HAZIRLANIŞI Hamur için, süt, su, soda, un ve yumurtayı çırpın. Daha sonra kabartma tozu, tuz ve kıyılmış dereotu koyup, çırpın. Teflon tavaya kepçeyle dökerek her iki tarafını kızartın. Kabağı havucu küp doğrayın. Bezelyeyle birlikte pişirin. Suyunu çekince, kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberi ilave edin. Kreplerin ortasına bu malzemeyi koyup, rulo yapın. MALZEMESİ (6 kişilik) * 2 yumurta * 1 su bardağı süt * 1 su bardağı su * Yarım demet dereotu * Yarım paket kabartma tozu * Yarım çay bardağı soda * 2 çay kaşığı tuz * 5 çorba kaşığı esmer un * İçi için: 1 kabak * 1 çay bardağı bezelye * Tuz, karabiber, dereotu
*** Kremalı Elma Tatlısı HAZIRLANIŞI Elmaları soyup, dörde bölün. Çekirdeklerini çıkarıp, küçük doğrayın. Şekerin yarısından fazlasını alın, suyu ekleyerek ağdalaşıp, karamel rengi alana kadar kaynatın, tencerenin kenarlarına sıvayın. Ortasına elmaları koyun. Tarçınla kalan şekeri dökün. 2 çorba kaşığı su ekleyin. 10-15 dakika pişirin. Püre kıvamında çırpın. Krem şantiyi, sütü çırpın. İçine 1 adet kivi rendeleyin. Tatlıyı kaselere koyun ve krema ve kivi dilimleriyle süsleyin. (kaymak ve dövülmüş cevizle de olabilir). MALZEMESİ (4 kişilik) * 1 kg ekşi elma * 1.5 su bardağı şeker * 1 su bardağı su * Krem şanti için: 1 çay bardağı süt * 1 paket krem şanti * 2 kivi, tarçın * 1 su bardağı ceviz