Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 28 Ağustos 2006

Lezzet Sofrası



Soğan Dolması
HAZIRLANIŞI Yarım çay bardağı dolmalık fıstığı, yarım su bardağı sıvı yağda kavurun. İnce doğranmış 1 adet soğanı ekleyip, kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinci ve kuş üzümünü ilave edin. 1 tatlı kaşığı nane ve tuzunu katın. Biraz su ekleyip, pirinçler suyu çekene kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanozu pirinçli karışıma ekleyin. Tencereyi ocaktan alın. Kalan soğanların kabuklarını soyun. Kaynar suda hafifçe haşlayın. Üzerinden kapak kesip ortasını çıkartın. İçine hazırladığınız harcı doldurun, kapağını örtün. Tencerenin dibine bir tabak yerleştirin, dolmaları üzerine izin. 1 çay kaşığı salçayı biraz suyla karıştırıp, dolmaların üzerine gezdirin. Kısık ateşte 25 dakika pişirin, soğuttuktaan sonra servis yapın.
MALZEMESİ (8 kişilik)
* Yarım su bardağı sıvı yağ
*
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
* 1 kg soğan, tuz
*
500 gr pirinç
* Yarım çay bardağı kuş üzümü
*
1 tatlı kaşığı nane
* 5-6 dal maydanoz
*
1 çay kaşığı salça

***
Kabaklı Krep
HAZIRLANIŞI
Hamur için, süt, su, soda, un ve yumurtayı çırpın. Daha sonra kabartma tozu, tuz ve kıyılmış dereotu koyup, çırpın. Teflon tavaya kepçeyle dökerek her iki tarafını kızartın. Kabağı havucu küp doğrayın. Bezelyeyle birlikte pişirin. Suyunu çekince, kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberi ilave edin. Kreplerin ortasına bu malzemeyi koyup, rulo yapın.
MALZEMESİ (6 kişilik)
* 2 yumurta
*
1 su bardağı süt
* 1 su bardağı su
*
Yarım demet dereotu
* Yarım paket kabartma tozu
*
Yarım çay bardağı soda
* 2 çay kaşığı tuz
*
5 çorba kaşığı esmer un
* İçi için: 1 kabak
*
1 çay bardağı bezelye
* Tuz, karabiber, dereotu

***
Kremalı Elma Tatlısı
HAZIRLANIŞI
Elmaları soyup, dörde bölün. Çekirdeklerini çıkarıp, küçük doğrayın. Şekerin yarısından fazlasını alın, suyu ekleyerek ağdalaşıp, karamel rengi alana kadar kaynatın, tencerenin kenarlarına sıvayın. Ortasına elmaları koyun. Tarçınla kalan şekeri dökün. 2 çorba kaşığı su ekleyin. 10-15 dakika pişirin. Püre kıvamında çırpın. Krem şantiyi, sütü çırpın. İçine 1 adet kivi rendeleyin. Tatlıyı kaselere koyun ve krema ve kivi dilimleriyle süsleyin. (kaymak ve dövülmüş cevizle de olabilir).
MALZEMESİ (4 kişilik)
* 1 kg ekşi elma
*
1.5 su bardağı şeker
* 1 su bardağı su
* Krem şanti için:
1 çay bardağı süt
* 1 paket krem şanti
*
2 kivi, tarçın
* 1 su bardağı ceviz




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Hatasız kul olmazYedikleri içtikleri ayrı...
Senaryo bahane Sevil çok şahaneKime niyet kime kısmet
Mesaja dikkatRüyasında bile göremezdi
Evinin kadınıDalga zayıflatıyor
Aşk bir yalanReyhan migrene faydalı
Bebeğime en iyi ben bakabilirimKabbalah'tan sıkıldı
'Gözler kalbin aynası'Yine mi Paris?
Göz çevresi sorunları ve...Leyleği havada gördüler
Günbatımına eşsiz...Cindy asi erkek seviyor
Gitti gidiyorSıcaktan bayıldı
Güncel sağlıkAşk günlüğü
GÜNCEL
Kamyon Kamyon patladı: 7 ölü
Kamyoncuların yemek pişirdiği tüpten sıçrayan alevler, kamyonu yaktı...
Kurşuna havai engel
Kupa Ferrari'nin zafer KKTC'nin
Kariyer bebeğe bağlı
Film gibi operasyon
Obez olduk çıktık
Afyon Kalesi yangınla...
SPOR
3 3 puana kan doğradı
100'üncü yılında büyük hedeflerle yola çıkan, ancak üst üste...
Trabzon uyandı
Bu ne biçim Çim
Ginobili'yi nasıl...
Massa kazandı Alonso sevindi
12 saat yetti
Pascal Cygan bir adım önde
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 33 C,Açık 25 C
ANKARA - Kapalı 34 C,Açık 16 C
IZMİR - Açık 34 C,Açık 22 C
ANTALYA - Açık 34 C,Açık 24 C
ADANA - Açık 35 C,Açık 27 C
EKONOMİ
IMKB E: 36.861,660 D:% 0,57
DOLAR S: 1,482 D:% 0,00
EURO S: 1,889 D:% -0,32
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu