Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 25 Ağustos 2006

Lezzet Sofrası



Tavuk Haşlama
HAZIRLANIŞI Bir tencereye tavuk, tuz ve tavuğun üstüne çıkacak kadar su koyun. Pişirme sırasında oluşan köpükler delikli bir kepçe ile alın. 1 saat kadar bu şekilde pişirilir. Soyulmuş 10 adet arpacık soğanı, küçük küçük parçalar halinde kesilmiş patates, kereviz, havuç ve bezelyeyi, pirinç katarak 30 dakika kadar daha pişirin. Pişen tavuğun kemiklerini temizleyip, parçalara bölün ve sebzelere ilave edin. Ayıklanıp yıkanmış ve kıyılmış maydanozu, karabiber ve kekeği ilave edin, bir taşım kaynatıp servis yapın.
MALZEMESİ (4 kişilik)
* 1 bütün tavuk
*
10 adet arpacık soğanı
* 2 adet patates, 3 havuç
*
1 adet kereviz
* 1 su bardağı iç bezelye
*
Yarım kahve fincanı pirinç
* Yeterince su, maydanoz
*
Tuz, karabiber, kekik

***
Patates Kavurması
HAZIRLANIŞI
Patatesleri rendeleyin ve suyunu sıkın. Bir tencerede 2 çorba tereyağı ya da margarinle soğanları kavurun. Patatesleri ekleyip biraz daha kavurun. Ilıyınca tuz, karabiber, peynir, yumurta ilave edip iyice karıştırarak harcı hazırlayın. Harçtan 1'er kaşık alıp kızgın sıvı yağda her iki tarafı kızartılır. Fazla yağlarının süzülmesi için kağıt havlu üzerine çıkartın. Sıcak yada soğuk servis yapın.
MALZEMESİ (6 kişilik)
* 750 gram patates
*
2 soğan
* 2 kaşık tereyağı
*
1.5 su bardağı beyaz peynir
* 4 yumurta
*
Tuz, karabiber

***
Şeftali Tatlısı
HAZIRLANIŞI
Şeftalileri küçük doğrayıp bir tencereye alın. Şekeri, suyu, nişastayı ve unu ekleyip orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Tatlıyı kuplara paylaştırın. Sosu için süt, şeker, limon kabuğu rendesi, krem peynir ve unu iyice karıştırdıktan sonra orta ateşte karıştırarak pişirin. Şeftalili tatlının üzerine dökün. Buzdolabında soğutun. Şeftali dilimleri veya çikolata rendesi ile süsleyin.
MALZEMESİ (5 kişilik)
* 4 adet şeftali
*
1 kahve fincanı şeker
* 1 su bardağı su
*
2 yemek kaşığı nişasta
* 2 yemek kaşığı un
*
Sosu için yarım litre süt
* 1 su bardağı şeker
*
1 adet limon kabuğu rendesi
* 1 kutu krem peynir
*
2 yemek kaşığı un




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Kenan'a niyet Justin'e kısmetGülüşüne paha biçilemez
Tatsız tesadüfKörler sağırlar birbirini...
Emekleri boşa gittiBu ne samimiyet!
Sıcak vız gelirAşkı buldu eğlenceye koştu
Dedikoducular iş başında...Dondurmam kaymaklı
Huzurlu, minicik GümüşlükBugün de yalnızım çok...
Yaz bitmeden modayı yakalayınBuğulu bakışlar
Meyveden gelen doğal güzellikYunan tadında eğlence...
Akdeniz serüveni başlıyorAşk Günlüğü
İngiliz tarzı sevenlere...Sezon sonu gelmeden uğrayın
Şifalı BitkilerGüncel Sağlık
Çok amaçlı
GÜNCEL
Mollaya Mollaya inat düğün
İran türbanlılara 'bize gelin' çağrısı yaparken, Molla'dan bıkan...
Çözüm hangarda
'İstanbul çok büyükmüş'
İnanılmaz bir ölüm
Kanlı kına
Toprak'a 'fuzuli işgal' davası
Annesini öldürüp parti yaptı
SPOR
Trabzon'dan Trabzon'dan Horon
Bordo-Mavililer 87. dakikada Ömer Rıza'nın ayağından kazandığı golle...
Ne Zor, Ne De Kolay Bastır...
Yunan'ı bırak Sloven'e bak
Biz Kerim'ı, Can'ı izlemek...
Sevinç çığlıkları
Rakipleri Tanıyalım
Rövanşı aldık
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 31 C,Açık 22 C
ANKARA - Par. Bul. 31 C,Par. Bul. 16 C
IZMİR - Açık 37 C,Açık 21 C
ANTALYA - Açık 36 C,Açık 24 C
ADANA - Açık 35 C,Açık 27 C
EKONOMİ
IMKB E: 36.651,380 D:% -1,27
DOLAR S: 1,476 D:% 0,92
EURO S: 1,890 D:% 1,10
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu