Tavuk Haşlama HAZIRLANIŞI Bir tencereye tavuk, tuz ve tavuğun üstüne çıkacak kadar su koyun. Pişirme sırasında oluşan köpükler delikli bir kepçe ile alın. 1 saat kadar bu şekilde pişirilir. Soyulmuş 10 adet arpacık soğanı, küçük küçük parçalar halinde kesilmiş patates, kereviz, havuç ve bezelyeyi, pirinç katarak 30 dakika kadar daha pişirin. Pişen tavuğun kemiklerini temizleyip, parçalara bölün ve sebzelere ilave edin. Ayıklanıp yıkanmış ve kıyılmış maydanozu, karabiber ve kekeği ilave edin, bir taşım kaynatıp servis yapın. MALZEMESİ (4 kişilik) * 1 bütün tavuk * 10 adet arpacık soğanı * 2 adet patates, 3 havuç * 1 adet kereviz * 1 su bardağı iç bezelye * Yarım kahve fincanı pirinç * Yeterince su, maydanoz * Tuz, karabiber, kekik
*** Patates Kavurması HAZIRLANIŞI Patatesleri rendeleyin ve suyunu sıkın. Bir tencerede 2 çorba tereyağı ya da margarinle soğanları kavurun. Patatesleri ekleyip biraz daha kavurun. Ilıyınca tuz, karabiber, peynir, yumurta ilave edip iyice karıştırarak harcı hazırlayın. Harçtan 1'er kaşık alıp kızgın sıvı yağda her iki tarafı kızartılır. Fazla yağlarının süzülmesi için kağıt havlu üzerine çıkartın. Sıcak yada soğuk servis yapın. MALZEMESİ (6 kişilik) * 750 gram patates * 2 soğan * 2 kaşık tereyağı * 1.5 su bardağı beyaz peynir * 4 yumurta * Tuz, karabiber
*** Şeftali Tatlısı HAZIRLANIŞI Şeftalileri küçük doğrayıp bir tencereye alın. Şekeri, suyu, nişastayı ve unu ekleyip orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Tatlıyı kuplara paylaştırın. Sosu için süt, şeker, limon kabuğu rendesi, krem peynir ve unu iyice karıştırdıktan sonra orta ateşte karıştırarak pişirin. Şeftalili tatlının üzerine dökün. Buzdolabında soğutun. Şeftali dilimleri veya çikolata rendesi ile süsleyin. MALZEMESİ (5 kişilik) * 4 adet şeftali * 1 kahve fincanı şeker * 1 su bardağı su * 2 yemek kaşığı nişasta * 2 yemek kaşığı un * Sosu için yarım litre süt * 1 su bardağı şeker * 1 adet limon kabuğu rendesi * 1 kutu krem peynir * 2 yemek kaşığı un