Yaz Türlüsü MALZEMESİ (4 kişilik) * 250 gr kuzu ya da dana eti * 150 gr taze fasulye * 1 küçük patlıcan * 1 küçük kabak * 150 gr bamya * 2 küçük yeşil dolmalık biber * 2 soğan, tuz, karabiber * 2 diş sarımsak * 2-3 domates * 1 su bardağı etsuyu ya da su * 4 çorba kaşığı tereyağı HAZIRLANIŞI Sebzeleri temizleyip yıkayın. Patlıcanları alaca soyup yemeklik doğrayın. Kabakların kabuklarını kazıyıp onları da yemeklik doğrayın. Bamyaların saplarını koni biçiminde kesin. Et ve sebzeleri çiğ olarak bir güvece koyun. Tuz ve biberini serpin. Sarımsağı katın. Bu işlemi yaparken etleri alta, daha ağır pişen taze fasulyeyi etlerin yanına, patlıcan, kabak ve bamya gibi daha kolay pişen sebzeleri ise üste koymayı unutmayın. Küçük küçük doğranmış domatesi ilave edip, su ya da etsuyunu katın. Tereyağını küçük parçalar halinde güvecin üzerine yerleştirin. Üzerini kapatın. 175 derece ısıtılmış fırında, yaklaşık 1.5 saat kadar süreyle pişirin.
Samsa Tatlısı MALZEMESİ (4 kişilik) * 200 gr milföy hamuru * Yarım su bardağı dövülmüş badem * 2 çorba kaşığı toz şeker * 1 adet yumurtanın beyazı * Şerbeti için: Yarım limon * 1.5 su bardağına yakın toz şeker * 1 su bardağına yakın su HAZIRLANIŞI Milföy hamurunu 2 milim kalınlığında açın. Badem, şeker ve yumurta akını karıştırıp, milföyün içine doldurun. Rulo biçiminde sarın. Tepsiye alıp, 45 dakika dinlendirin. Küçük küçük kesin. Isıtılmış 180 dereceyik fırında 50 dakika pişirin. Çıkarttıktan sonra kaynamakta olan şerbeti üzerine dökün. Soğuduktan sonra servis yapın. (Bu tatlının özelliği, tatlı sıcakken şerbetinin de sıcak olarak üzerine dökülmesi...)
Mantarlı Pilav MALZEMESİ (5 kişilik) * 400 gr taze mantar * 1 bardak yeşil zeytin * 1 yemek kaşığı bitkisel yağ * 3 bardak Amerikan Pirinci * 2 yeşil soğan * 1 tutam dereotu * 1 tutam maydanoz * Tuz HAZIRLANIŞI Derin bir tencerede pirinci lapa gibi pişirin. Tavada yağı kızdırıp ince doğranmış soğan ve mantarları soteleyin, halka doğradığınız yeşil zeytinleri ekleyin. Önceden pişirdiğiniz pirinci de katarak karıştırın 2-3 dakika daha pişirin. Ateşten aldıktan sonra ince kıyılmış taze soğan, dereotu ve maydanozla süsleyerek servis yapın.