Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 24 Ağustos 2006

Lezzet sofrası



Yaz Türlüsü
MALZEMESİ (4 kişilik)
* 250 gr kuzu ya da dana eti
* 150 gr taze fasulye
* 1 küçük patlıcan
* 1 küçük kabak
* 150 gr bamya
* 2 küçük yeşil dolmalık biber
* 2 soğan, tuz, karabiber
* 2 diş sarımsak
* 2-3 domates
* 1 su bardağı etsuyu ya da su
* 4 çorba kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Sebzeleri temizleyip yıkayın. Patlıcanları alaca soyup yemeklik doğrayın. Kabakların kabuklarını kazıyıp onları da yemeklik doğrayın. Bamyaların saplarını koni biçiminde kesin. Et ve sebzeleri çiğ olarak bir güvece koyun. Tuz ve biberini serpin. Sarımsağı katın. Bu işlemi yaparken etleri alta, daha ağır pişen taze fasulyeyi etlerin yanına, patlıcan, kabak ve bamya gibi daha kolay pişen sebzeleri ise üste koymayı unutmayın. Küçük küçük doğranmış domatesi ilave edip, su ya da etsuyunu katın. Tereyağını küçük parçalar halinde güvecin üzerine yerleştirin. Üzerini kapatın. 175 derece ısıtılmış fırında, yaklaşık 1.5 saat kadar süreyle pişirin.

Samsa Tatlısı
MALZEMESİ (4 kişilik)
* 200 gr milföy hamuru
* Yarım su bardağı dövülmüş badem
* 2 çorba kaşığı toz şeker
* 1 adet yumurtanın beyazı
* Şerbeti için: Yarım limon
* 1.5 su bardağına yakın toz şeker
* 1 su bardağına yakın su
HAZIRLANIŞI
Milföy hamurunu 2 milim kalınlığında açın. Badem, şeker ve yumurta akını karıştırıp, milföyün içine doldurun. Rulo biçiminde sarın. Tepsiye alıp, 45 dakika dinlendirin. Küçük küçük kesin. Isıtılmış 180 dereceyik fırında 50 dakika pişirin. Çıkarttıktan sonra kaynamakta olan şerbeti üzerine dökün. Soğuduktan sonra servis yapın. (Bu tatlının özelliği, tatlı sıcakken şerbetinin de sıcak olarak üzerine dökülmesi...)

Mantarlı Pilav
MALZEMESİ (5 kişilik)
* 400 gr taze mantar
* 1 bardak yeşil zeytin
* 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
* 3 bardak Amerikan Pirinci
* 2 yeşil soğan
* 1 tutam dereotu
* 1 tutam maydanoz
* Tuz
HAZIRLANIŞI
Derin bir tencerede pirinci lapa gibi pişirin. Tavada yağı kızdırıp ince doğranmış soğan ve mantarları soteleyin, halka doğradığınız yeşil zeytinleri ekleyin. Önceden pişirdiğiniz pirinci de katarak karıştırın 2-3 dakika daha pişirin. Ateşten aldıktan sonra ince kıyılmış taze soğan, dereotu ve maydanozla süsleyerek servis yapın.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Aşkları çatırdıyorHüzünlere veda
Eğlenceye hazır mısınız?Herkes susacak Nurgül konuşacak
Aralarında frekans sorunu varBaşarının sırrı azmin gücünde
Özgün'e turne yolu göründü...Üsküdar'a giderken aldı...
Artık mola bittiNereden başlasam, nasıl...
Evlilik sanat gibidirÇapkınlar buluştu
Özeline karışanı fena çarpıyorFatoş'u artık kimse yıkamaz
Vay Bambam'ın başına gelenErkeklerden fayda yok
Manken mi şarkıcı mı?Whitney'in en büyük hayranı
"Uyuşturucu ilginç bir şey"Güncel sağlık
Kıskanç şarkıcıAngeline Jolie neden kaçıyor?
Şifalı bitkilerAşk günlüğü
Tom Hanks'e koruma
GÜNCEL
Sazlıkta Sazlıkta biten hayat
'Arkadaşıma gidiyorum' dedikten sonra kayıplara karışan yeni evli...
Kanlı yolculuk
Zafer doğanın
İşkenceci sözde şeyh
Yüzen villaya yasa çapası
Hırsızlardan ormanda ince iş
Top bizde, pas ateşe
SPOR
Eee.. Eee.. Nerede Kalmıştık
G.Saray, 3'üncü ön eleme ilk maçında 5-2 yendiği Çek rakibi...
Devler Lig'i bitti UEFA verelim
Gel bakalım komşu
6 Trilyon cepte
İlk Hüsran
Fener'den UEFA'ya Savaş
Yine yalnız değildi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 31 C,Açık 23 C
ANKARA - Par. Bul. 33 C,Par. Bul. 16 C
IZMİR - Açık 38 C,Açık 21 C
ANTALYA - Açık 37 C,Açık 25 C
ADANA - Açık 35 C,Açık 28 C
EKONOMİ
IMKB E: 36.448,710 D:% -1,81
DOLAR S: 1,477 D:% 0,99
EURO S: 1,892 D:% 1,20
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu