Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 18 Ağustos 2006

Futbolu bırakırken içimde ukde kalacak

Üç yıl daha oynamak istediğini belirten 34 yaşındaki tecrübeli yıldız, "F.Bahçe şokunu Bursa galibiyetiyle tedavi ettik. Geçen yıldan daha iyi olacağız" dedi..



FUTBOLCULUĞU kadar, kişiliği ve beyefendiliğiyle herkesin takdirini toplayan Kayseri Erciyesspor'un kaptanı Timuçin Bayazit, geçmiş ve gelecek ile ilgili duygularını TAKVİM'e anlattı. Yıldız oyuncu, doğduğu kent olan Adana'nın güzide kulübü Adana Demirspor'da futbola başladı. Kariyerinde bir çok başarı olmasına rağmen hak ettiği halde kapısından döndüğü üç büyüklerde futbol oynayamadı. Bu da futbolculuk döneminin sonlarına yaklaştığı bu dönemde içinde küçük de olsa bir acıya neden oluyor. Adana Demirspor, Sakaryaspor, Denizlispor ve Malatyaspor gibi takımlarda kazanılan her başarının baş mimarı olan Timuçin, Erciyesspor'da ikinci baharını yaşıyor. Ona göre transfer görüşmesi yapıp, kapısından döndüğü İstanbul Devleri'nde oynayamamak bir eksiklik. Bu durum A Milli Takım kariyerinin başlamadan bitmesinin de başlıca nedeni.

ÜÇ KEZ KAPIDAN DÖNDÜM
Erciyesspor'da mutlu olduğunu ve üç yıl daha futbol oynamak istediğini belirten 34 yaşındaki tecrübeli futbolcu, "Futbol hayatım boyunca bir tek üç büyüklerde ve Milli Takım'da oynayamamak beni üzüyor. Belki ben şanssızdım, belki hak ettiğim halde kariyerime o iki önemli noktayı eklememe birşeyler engel oldu. Üç büyüklerle iki üç defa imza aşamasına geldim ama son anda bir sorunlar çıktı ve iş bozuldu. A2 Milli Takım'a seçildiğim oldu ama orada da sakatlıklara takıldım. Bir de benim zamanımda A Milli Takım'ın sol kanadı hep çok iyi isimlerden oluştu. Abdullahlar, Hakan Ünsallar, Ergünler... Üç büyüklerde oynayamadınız mı Milli Takım'da oynamanız zaten çok zor. Bu da benim talihsizliğim. Anlayacağınız üç büyüklerden birinde oynayamamak ve Milli Takım'da forma giymemek benim içimde ukde kaldı. Futbolu bırakırken de geriye dönüp baktığımda bunun burukluğunu yaşayacağım" diye konuştu.

BAŞIMIN ÇARESİNE BAKARIM
İki çocuk babası yıldızı oyuncu sezon sonunda Erciyes'le sözleşmesinin sona ereceğini, ancak gelecekle ilgi erken konuşmanın yanlış olacağını belirterek, "Takımım için sözleşmem bittiği güne kadar en iyisini yaparım. Şartlar uygun olursa ve kalmam istenirse kalırım, yoksa başımın çaresine bakarım. Bu yıl lige kötü başladık ama biz ilk haftadaki F.Bahçe maçını oynanmamış kabul ediyoruz. Bizim için lig Bursa maçıyla başladı. Çok zor olsa da kazanmak bize ilaç gibi geldi. Çünkü ilk haftada hatırlamak bile istemediğimiz kötü bir sonuç aldık. O maçtan büyük dersler çıkardık. Yenilgiyi ne hakeme bağlıyoruz ne de başka bir şeye. Sorumlu biz oyunculardık. Hepimiz büyük ferdi hatalar yaptık ve yenildik. Hatalı goller yese de kimse Fadhel'e tek kelime etmedi. Kimse birbirinin hatasını irdeleyip suçlamadı. Sadece hocamız bize yanlışları anlattı. Bu farklı yenilgi futbolun içinde olan bir sonuçtu. Birkaç yılda bir olur bizde bunu ligin ilk maçında yaşadık. Kenetlendik, birbirimize destek olduk ve o yenilginin olumsuz psikolojisini atlattık" dedi.

ÇEKİŞME VAR, KALİTE YOK
Kayseri Erciyesspor'un geçen yılki başarısının üzerine çıkacağını da söyleyen Timuçin, "Kadro olarak daha oturmuş ve alternatifli bir ekip olduk. Özellikle forvet hattımız çok güçlendi. Ligin ilk iki maçına baktığımızda işimizin geçen yıldan daha zor olacağını görüyoruz. Ancak biz bunun üstesinden geleceğiz. Ligde zorluk ve çekişme üst seviyeye çıksa da ben kalitenin yükseldiğine inanmıyorum. Birbirine denk takımların mücadelesi demek daha doğru. Bir galibiyet serisi yakalayıp, rahatlarsak kesinlikle geçen yılki performansımızın üzerine çıkarız. Bu nedenle Ankaraspor maçını mutlaka kazanmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

MUSTAFA UĞUR'A ÖVGÜ
Erciyesspor'da adeta 2. baharını yaşadığını söyleyen deneyimli kaptan, "Geçen yıl kulübün Süper Lig'deki ilk sezonu olmasına rağmen iyi sonuçlar aldık. Ben de iyi ortamla beraber iyi oynadığıma inanıyorum. Teknik Direktörümüz Mustafa Uğur, çok kaliteli ve iyi bir insan. Bizlerle herşeyini paylaşan, güvenen ve arkamızda duran biri. Çalıştığım en iyi teknik direktörlerden biri diyebilirim. Bence Erciyesspor için Mustafa hoca bir şans. Belki o olmasa bu kadar kısa sürede takım olamazdık. Kendisiyle çalışmak benim içinde bir şans. Bana güvenmesi ve kaptanlığı vermesi de benim için ayrı bir gurur" dedi.


Tahsin HAN

DİĞER SPOR HABERLERİ
Lugano'dan al haberiGerets çek-iniyor
En iyisi Aurelio ise vah...Mükemmel bir oyuncu kazandık
Aslan'ın rotası şaştıRicardinho heyecanı
Zico'yu kovacaktıkSon bomba Musampa
Tigana'nın Fransız aşkı!Yüreğimizle kazanacağız
Elvan'a iki müjde birdenSultanlar fırtına gibi
'Çete'ye 1 ay cezaSiirt'ten siftah
Düdük sizdeİstanbul At Yarışı Sonuçları
Spor turu-1Spor turu-2
Haber turu-1Haber turu-2
PAPATYA
Tarkan'ın Tarkan'ın fiyatı Sibel'i solladı
Tarkan ve Sibel Can yeni yayın döneminde ayrı kanallarda şov programı...
Rock müziğe doyacağız...
Eski eşten destek
Geciken 'Beyaz Düş'!
Eşin yönetmen olanı makbul!
Denetim kol geziyor
Sabır taşı olsa çoktan çatlardı
EKONOMİ
Konut Konut kredisiyle vergi avı
Son yıllarda konut satışlarındaki patlama, Maliye'yi harekete...
Pahalı benzin bizi etkilememiş
'Kadınlar işsizdi' dedi...
'Faizler 2007'den önce düşmez'
Önce villa sonra otel yapacak
Lara Park iki katı fiyata...
'Elektrik zammı şu an...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 33 C,Açık 25 C
ANKARA - Açık 34 C,Açık 19 C
IZMİR - Açık 39 C,Açık 22 C
ANTALYA - Yağmur 33 C,Yağmur 24 C
ADANA - Açık 32 C,Açık 27 C
EKONOMİ
IMKB E: 37.885,280 D:% -1,43
DOLAR S: 1,442 D:% -0,31
EURO S: 1,853 D:% -0,24
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu