Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 15 Ağustos 2006

Lezzet sofrası



Peynirli Bahar Salatası
MALZEMESİ (4 kişilik)
* Yarım kıvırcık marul
* Yarım göbek marul
* 2-3 turp, yarım demet roka
* Yarım demet maydanoz
* Koyun peyniri
* Tuz, karabiber
* Zeytinyağı, sirke
HAZIRLANIŞI
Marul, roka ve maydanozu ayıklayıp, yıkayın ve süzülmesini bekleyin. Marulu iri iri kıyın, turbu rendeleyin. Rokanın saplarını, maydanozun yapraklarını ayıklayın. Marul ve turbu, bir kasede rokanın yarısı ile karıştırın. Maydanozu rokanın kalanı ile birlikte ince ince kıyıp karıştırın. Peyniri dilimleyip maydanozlu karışıma bulayın. Küçük bir kasede sirke, tuz, karabiber ve zeytinyağını karıştırıp iyice çırpın. Maydanozlu karışımın kalanını ekleyip tekrar karıştırın. Salata ve peynir dilimlerini servis tabağına alın. Üzerine sosu gezdirin.

Vişneli Ekmek Tatlısı
MALZEMESİ (5 kişilik)
* Yarım kg vişne
* 3 su bardağı şeker
* 3 su bardağı su
* 1.5 paket tuzsuz etimek
* Yarım paket krem şanti
* Yarım su bardağı süt
* 1 adet muz
* Üzerine Antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
Vişnelerin çekirdeklerini çıkartıp, tencereye alın. Şeker ve su ilave edip kaynatın. Etimeklerin ilk katını tepsiye dizin. Üzerine sıcak vişne şerbetini vişne taneleriyle birlikte dökün. Diğer etimekleri üzerine dizin. Tekrar vişne şerbetinden dökün. Şerbetini çekene kadar bekleyin. Krem şantiyi sütle koyu kıvamda çırpın ve tatlıyı süsleyin. İnce kesilmiş muz dilimlerini etimeklerin üzerine dizin. Üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpebilirsiniz.

Fırında Mücver
MALZEMESİ (2 kişilik)
* 2 kabak
* 2 çorba kaşığı kaşar peyniri
* 1 yumurta
* 2 çorba kaşığı un
* 4-5 dal dereotu
* Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Rendelenmiş 2 adet kabağa, 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi, 2 çorba kaşığı un, 1 adet yumurta, kıyılmış dereotu, yeteri kadar tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı, önceden sıvıyağ ile yağlanmış ısıya dayanıklı cam bir kaba döküp yayın. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin (fırın mücveri dilerseniz yoğurtla da sunabilirsiniz).




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Savaş büyüyorHaydi yetişen alıyor...
Madonna Hande!..Bekleyin yakında geliyor...
Tarifesi zamlandıEy zalim yıllar!
Leylek leylek havadaİster açıl ister kapan
Gözde tek bir leke bile yok!Hav hav hav: (İmdat!)
Dosta düşmana ilanMankenden farkı yok!..
Pratik çözüm!Aşk tam gaz...
Hatanın büyüğü kendindeAkıl hocası
En yakışıklı bekarBonus Carmen
Ünlü ama salaşAnne olunca çok değişti
Yurdumun güzel yeri...Estetik meme cerrahisi...
Dost başa, düşman ise...Saçlarınız hayat buluyor
Güncel sağlıkŞifalı bitkiler
Aşk günlüğü
GÜNCEL
Vekiller Vekiller sert çıktı
'Bu kadar ilgi çok fazla'
Türkiye, son günlerde...
'Resmi' maganda
Minibüs askıda kaldı
Amil Bey'in ilginç davası
İşte beynin gıdaları
Bekarlar giremez
İntihar edecekti, taksi çarptı
SPOR
Ne Ne Mutlu Türküm diyene
Marco'nun da Mehmet adını alarak Türk vatandaşlığını seçtiğini...
Kafasına göre takılıyor
Torres an meselesi
Ligdeki her rakip çok zorlu
Gerets'ten itiraf
Çete soruşturması
Önümüz açık
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 33 C,Açık 24 C
ANKARA - Açık 36 C,Açık 19 C
IZMİR - Açık 38 C,Açık 19 C
ANTALYA - Açık 37 C,Açık 26 C
ADANA - Açık 32 C,Açık 25 C
EKONOMİ
IMKB E: 37.631,070 D:% 0,57
DOLAR S: 1,464 D:% 0,58
EURO S: 1,863 D:% 0,68
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu