Peynirli Bahar Salatası MALZEMESİ (4 kişilik) * Yarım kıvırcık marul * Yarım göbek marul * 2-3 turp, yarım demet roka * Yarım demet maydanoz * Koyun peyniri * Tuz, karabiber * Zeytinyağı, sirke HAZIRLANIŞI Marul, roka ve maydanozu ayıklayıp, yıkayın ve süzülmesini bekleyin. Marulu iri iri kıyın, turbu rendeleyin. Rokanın saplarını, maydanozun yapraklarını ayıklayın. Marul ve turbu, bir kasede rokanın yarısı ile karıştırın. Maydanozu rokanın kalanı ile birlikte ince ince kıyıp karıştırın. Peyniri dilimleyip maydanozlu karışıma bulayın. Küçük bir kasede sirke, tuz, karabiber ve zeytinyağını karıştırıp iyice çırpın. Maydanozlu karışımın kalanını ekleyip tekrar karıştırın. Salata ve peynir dilimlerini servis tabağına alın. Üzerine sosu gezdirin.
Vişneli Ekmek Tatlısı MALZEMESİ (5 kişilik) * Yarım kg vişne * 3 su bardağı şeker * 3 su bardağı su * 1.5 paket tuzsuz etimek * Yarım paket krem şanti * Yarım su bardağı süt * 1 adet muz * Üzerine Antep fıstığı HAZIRLANIŞI Vişnelerin çekirdeklerini çıkartıp, tencereye alın. Şeker ve su ilave edip kaynatın. Etimeklerin ilk katını tepsiye dizin. Üzerine sıcak vişne şerbetini vişne taneleriyle birlikte dökün. Diğer etimekleri üzerine dizin. Tekrar vişne şerbetinden dökün. Şerbetini çekene kadar bekleyin. Krem şantiyi sütle koyu kıvamda çırpın ve tatlıyı süsleyin. İnce kesilmiş muz dilimlerini etimeklerin üzerine dizin. Üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpebilirsiniz.
Fırında Mücver MALZEMESİ (2 kişilik) * 2 kabak * 2 çorba kaşığı kaşar peyniri * 1 yumurta * 2 çorba kaşığı un * 4-5 dal dereotu * Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Rendelenmiş 2 adet kabağa, 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi, 2 çorba kaşığı un, 1 adet yumurta, kıyılmış dereotu, yeteri kadar tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı, önceden sıvıyağ ile yağlanmış ısıya dayanıklı cam bir kaba döküp yayın. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin (fırın mücveri dilerseniz yoğurtla da sunabilirsiniz).