Beyin sağlığının sırrı da doğadan geçiyor. Havuç unutkanlığı önlüyor, lahana sakinleştiriyor Yaratıcı olmak isteyenler için zencefil, dikkat güçlüğü çekenler için soğan yemesi gerekiyor.
Doğanın harikası besinler, beyin sağlığı için de mucizeler yaratıyor. Beslenmede önemli payı olan besinler, öğrenme ve dikkat güçlüğü çekenler için birebir. İşte, beyni daha atak hale getiren süper besinler ve yarattığı etkiler şöyle:
Öğrenme güçlüğü çekenler: Lahana, tiroid bezlerinin aktivitesini azaltır. Bu da sinirli olmayı önler. Sınav öncesi stres için birebirdir. Limon, içeriğindeki bol C vitamininden dolayı, algılama yeteneğini artırır. Derslerden veya toplantılardan önce 1 bardak limon suyu, büyük fayda sağlar.
Dikkat güçlüğü olanlar: Soğan aşırı yıpranmaya ve fiziksel yorgunluğa karşı mükemmel bir besindir. Kanı sulandırıcı etkisi nedeniyle, beynin daha iyi oksijen almasını sağlar. Karides, vücuda önemli yararı olan Omega-3 yağ asitleri sağladığı için, dikkat süresini uzatır.
Sinir sistemi için: Ceviz ve fındık, zihnin uzun süre çalışma direncini artırır. Konferanslarda ve uzun araba yolculuklarında sinirleri güçlendirir.
Yaratıcılığı artıran besinler: Zencefil, içerdiği maddeler nedeniyle beynin yeni fikirler üretmesi için etki sağlar. Kanı sulandırıcı etkisiyle beynin oksijenle beslenmesini sağlar.
Hafızayı güçlendirme: Havuç, beynin metabolizmasını canlandırır. Hatırlama yeteneğini artırır. Ananas, diğer meyvelerde bulunmayan mangan elementi içerir. Uzun bir metni ezberleyebilmek için çok yararlıdır.
Mutluluğun adresi: Çilek stresin yarattığı etkileri ortadan kaldırır. Muz ise, bol miktarda beyne mutluluk veren seratonin maddesi içerir.