Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 10 Ağustos 2006

Lezzet sofrası



Cevizli Pazılı Börek
MALZEMESİ (24 adet)
* 1 demet pazı yaprağı
* 3 yufka, tuz
* 2 kuru soğan
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* İri çekilmiş ceviz içi
* Yufkalar için: 1 çay bardağı ılık su
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Üzeri için: Çörek otu
* 1 adet yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Yufkaları düz bir zemine yayıp 8 üçgen parçaya bölün. Soğanları ince ince kıyıp sıvı yağda kavurun. İnce kıydığınız pazı yapraklarını ve tuzu ekleyin. Pazılar pişene kadar iyice kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp cevizleri ilave edin ve karıştırın. Yufkaların üzerine ılık su ile karıştırılmış zeytinyağını güzelce sürün. Pazılı harçtan koyduktan sonra sarın. Yağlanmış bir tepsiye dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Isıtılmış 200 derecelik fırında pişirip, servis yapın.

Kırmızı Biberli Kısır
MALZEMESİ (4 kişilik)
* 1 su bardağı ince bulgur
* 1 su bardağı kaynar su
* 2 tatlı kaşığı salça
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* Kimyon, kırmızbiber, reyhan
* 3 çorba kaşığı nar ekşisi
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* Maydanoz, taze nane, taze soğan

HAZIRLANIŞI
Bulgurun üzerine kaynar suyu döküp 10 dakika kabarmasını bekleyin. Salçaları ve baharatları ekleyin. Elinizle iyice yoğurun. Yarım çay bardağı zeytinyağını, tuzu, 3 çorba kaşığı nar ekşisini katın. Son olarak, t emizlenmiş yıkanmış ve ince kıyılmış maydanoz ve taze naneyi ilave edin. Marul yahrakları eşliğinde servis yapın.

Tiramisu
MALZEMESİ (1 kişilik)
2 kaşık mascarpone peyniri
1 kaşık krema
1 çay bardağı filter kahve
1 kaşık kahve likörü
3 kedi dili bisküvi
2 yumurta
2 kaşık şeker
HAZIRLANIŞI
Toz şeker ve yumurta sarılarını mikserle veya çırpma teli ile şeker incelene kadar çırpın. Peyniri ilave edip karıştırın. Kremayı çırpma teli iler çırparak kabartın ve yumurtalı karışıma ekleyin. Filtre kahvenin içine kahve likörünü ekleyip karıştırın. Bisküvileri kahveye batırın. Kalıbın içine 1 bisküvi yerleştirin ve üzerine krema yayın. Diğer bisküviler ve krema için aynı işlemi uygulayın. Üzerini toz kakao ile kapatın. Portakal ile süsleyip servis yapın.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Oyun BittiMenajer sisters
Devler buluşuyorSakın beni karıştırmayın
Esra köpeğine sevgili arıyorGülşen hayranları...
Ne aşkmış!Borçlar bitmez
Nurgül yola çıkıyor...Marmara'nın şirin...
Vereme köpek otuSuyla gelen güzellik
Size özel bir günAşk günlüğü
Tony konuştuVerdiği pozlar başına iş açtı
Lal'i gören korkuyorTedbiri elden bırakmadı
Siena'nın kini devam ediyorEn sıkı dostlar birlikte...
Kirli JuliaKusurlu güzel...
Eşyalarını satıyorGüncel sağlık
Tatil kaçamağı
GÜNCEL
En En Kral Ağırlama
Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ı, İstanbul'da bin 750 polis koruyor.
Kaptı kaçtı
İşte mucize
İşçiler 'patron' oldu
Zabıtalar utandırdı!
Kene Kızılay'da
Kitap lisede de ücretsiz
SPOR
Avrupalı Avrupalı Aslan
Cim-Bom, Çek rakibi karşısında 80 dakika şov yaparken, İliç'in...
Yaralı Kanarya
İşte yeni Ribery
Kavgaya kesik
Büyük öfke
Anelka'dan hayır yok
Fener gol yedi.. oleeyy
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 32 C,Açık 24 C
ANKARA - Açık 32 C,Açık 16 C
IZMİR - Açık 34 C,Açık 18 C
ANTALYA - Açık 34 C,Açık 23 C
ADANA - Açık 32 C,Açık 25 C
EKONOMİ
IMKB E: 37.563,330 D:% 2,81
DOLAR S: 1,448 D:% -1,53
EURO S: 1,864 D:% -1,22
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu