Cevizli Pazılı Börek MALZEMESİ (24 adet) * 1 demet pazı yaprağı * 3 yufka, tuz * 2 kuru soğan * Yarım çay bardağı sıvı yağ * İri çekilmiş ceviz içi * Yufkalar için: 1 çay bardağı ılık su * 1 çay bardağı zeytinyağı * Üzeri için: Çörek otu * 1 adet yumurta sarısı HAZIRLANIŞI Yufkaları düz bir zemine yayıp 8 üçgen parçaya bölün. Soğanları ince ince kıyıp sıvı yağda kavurun. İnce kıydığınız pazı yapraklarını ve tuzu ekleyin. Pazılar pişene kadar iyice kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp cevizleri ilave edin ve karıştırın. Yufkaların üzerine ılık su ile karıştırılmış zeytinyağını güzelce sürün. Pazılı harçtan koyduktan sonra sarın. Yağlanmış bir tepsiye dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Isıtılmış 200 derecelik fırında pişirip, servis yapın.
Kırmızı Biberli Kısır MALZEMESİ (4 kişilik) * 1 su bardağı ince bulgur * 1 su bardağı kaynar su * 2 tatlı kaşığı salça * 1 tatlı kaşığı biber salçası * Kimyon, kırmızbiber, reyhan * 3 çorba kaşığı nar ekşisi * Yarım çay bardağı zeytinyağı * Maydanoz, taze nane, taze soğan HAZIRLANIŞI Bulgurun üzerine kaynar suyu döküp 10 dakika kabarmasını bekleyin. Salçaları ve baharatları ekleyin. Elinizle iyice yoğurun. Yarım çay bardağı zeytinyağını, tuzu, 3 çorba kaşığı nar ekşisini katın. Son olarak, t emizlenmiş yıkanmış ve ince kıyılmış maydanoz ve taze naneyi ilave edin. Marul yahrakları eşliğinde servis yapın.
Tiramisu MALZEMESİ (1 kişilik) 2 kaşık mascarpone peyniri 1 kaşık krema 1 çay bardağı filter kahve 1 kaşık kahve likörü 3 kedi dili bisküvi 2 yumurta 2 kaşık şeker HAZIRLANIŞI Toz şeker ve yumurta sarılarını mikserle veya çırpma teli ile şeker incelene kadar çırpın. Peyniri ilave edip karıştırın. Kremayı çırpma teli iler çırparak kabartın ve yumurtalı karışıma ekleyin. Filtre kahvenin içine kahve likörünü ekleyip karıştırın. Bisküvileri kahveye batırın. Kalıbın içine 1 bisküvi yerleştirin ve üzerine krema yayın. Diğer bisküviler ve krema için aynı işlemi uygulayın. Üzerini toz kakao ile kapatın. Portakal ile süsleyip servis yapın.