Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 10 Ağustos 2006

Güncel sağlık



Kalp ve damar hastalarına uyarı
SAĞLIK Bakanlığı, yaz aylarında kalp ve damar hastalarını hayvansal gıdaları yoğun tüketmemeleri ve bol bol meyve ve sebze yemeleri yönünde uyardı. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de gerçekleşen tüm ölümlerin ilk sırasında, kalp ve damar hastalıkları yer alıyor. Türkiye'de koroner kalp hastalıklarından ölüm oranının, tüm ölümler içinde yüzde 43 oranıyla ilk sırada bulunduğu vurgulandı. Yaz aylarında hayvansal gıdaların yoğun tüketimi, yemeklerin aşırı yağlı pişirilmesi, meyve ve sebze tüketiminin yeterli düzeyde olmaması, fiziksel aktivitelerin yetersizliği, yüksek tansiyon, sigara ve alkol kullanımı, şişmanlık ve diyabet de kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini artırıyor.

Güneşle dengeli ilişki kurulmalı
DÜNYA Sağlık Örgütü, güneşle çok az temas etmenin kronik sağlık sorunlarına neden olabileceğine dikkat çekerek güneşle 'dengeli' ilişki kurulmasını önerdi. Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO son rapora göre, UV ışınlarına aşırı maruz kalmak başta cilt kanserleri ve katarakt olmak üzere, pek çok ciddi hastalığa yakalanma riskini artırıyor. WHO uzmanları, her bireyin sağlıklı gelişimini tamamlayabilmesi ve sürdürmesi için bir miktar UV ışını alması gerektiğine de dikkat çekiyor. Raporda, "makul miktarda alınan UV ışınlarının, kemiklerin gelişimi ve sağlığı açısından hayati rol oynayan D vitamini üretiminde önemli rol oynadığı'' belirtiliyor. Uzmanlar, cilt renginin de önemli bir faktör olduğuna dikkati çekerek, açık tenlilerin UV ışınlarına daha kısa sürelerle maruz kalmaları gerektiğini açıkladı.

Kayısı çekirdeğine dikkat
DOÇ. Dr. Kürşat Aydın, Konya'da son 3 ay içinde kayısı çekirdeği zehirlenmesi nedeniyle çoğunluğu çocuk 100'den fazla kişinin hastanelere başvurduğunu söyledi. Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Çocuk Nörolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr.Aydın, özellikle çocuklarda 5-25 kayısı çekirdeği tüketilmesinin tehlikeli olabileceğini belirtti ve "Ağır zehirlenmelerde ve yetersiz tedavi durumunda ölümler olabilir" diyerek, anne-babaları uyardı. Doç. Dr. Kürşat Aydın, kayısı çekirdeğindeki 'siyanid' maddesinin şeftali ve badem çekirdeğinde daha fazla olduğunu ifade ederek, "Kayısı çekirdeğinin tatlı olmasına kesinlikle aldanılmamalı. Kayısının çekirdeğinde bulunan siyanid benzeri maddeler, ciddi zehirlenmelere ve hatta ölümlere dahi neden olabilir" dedi.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Oyun BittiMenajer sisters
Devler buluşuyorSakın beni karıştırmayın
Esra köpeğine sevgili arıyorGülşen hayranları...
Ne aşkmış!Borçlar bitmez
Nurgül yola çıkıyor...Marmara'nın şirin...
Vereme köpek otuSuyla gelen güzellik
Size özel bir günLezzet sofrası
Aşk günlüğüTony konuştu
Verdiği pozlar başına iş açtıLal'i gören korkuyor
Tedbiri elden bırakmadıSiena'nın kini devam ediyor
En sıkı dostlar birlikte...Kirli Julia
Kusurlu güzel...Eşyalarını satıyor
Tatil kaçamağı
GÜNCEL
En En Kral Ağırlama
Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ı, İstanbul'da bin 750 polis koruyor.
Kaptı kaçtı
İşte mucize
İşçiler 'patron' oldu
Zabıtalar utandırdı!
Kene Kızılay'da
Kitap lisede de ücretsiz
SPOR
Avrupalı Avrupalı Aslan
Cim-Bom, Çek rakibi karşısında 80 dakika şov yaparken, İliç'in...
Yaralı Kanarya
İşte yeni Ribery
Kavgaya kesik
Büyük öfke
Anelka'dan hayır yok
Fener gol yedi.. oleeyy
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 32 C,Açık 24 C
ANKARA - Açık 32 C,Açık 16 C
IZMİR - Açık 34 C,Açık 18 C
ANTALYA - Açık 34 C,Açık 23 C
ADANA - Açık 32 C,Açık 25 C
EKONOMİ
IMKB E: 37.563,330 D:% 2,81
DOLAR S: 1,448 D:% -1,53
EURO S: 1,864 D:% -1,22
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu